Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Nέα συμφωνία για ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ

Aλλαγή πορείας στο deal ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ, καθώς η συγχώνευση των δυο εταιρειών δεν προχωρά.
Αντιθέτως, το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ στην MEBΓΑΛ μειώνεται στο 6,5%.

Τίτλοι τέλους φαίνεται πως πέφτουν για την εξαγορά της MEBΓΑΛ από την ΔΕΛΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, η MIG ανακοινώσε ότι η θυγατρική της VIVARTIA και οι οικογένειες Παπαδάκη/Χατζηθεοδώρου απoφάσισαν από κοινού τη μη ολοκλήρωση, στην παρούσα φάση, της εξαγοράς του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ ΑΕ. 

Ταυτόχρονα υπεγράφη μεταξύ των μερών συμφωνία με βάση την οποία η ΔΕΛΤΑ ΑΕ θα μεταβιβάσει (υπό την αίρεση της λήψεως τυχόν απαιτουμένων εγκρίσεων) ποσοστό 8% της ΜΕΒΓΑΛ στις οικογένειες Παπαδάκη/Χατζηθεοδώρου στο κόστος κτήσεως, διατηρώντας συμμετοχή 6,5% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι οικογένεις Παπαδάκη/Χατζηθεοδώρου αναμένεται να έχουν στον έλεγχό τους το 51% της MEBΓΑΛ. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως  στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα δύο μέρη θα έχουν δικαίωμα προτίμησης (right of first refusal) σε περίπτωση που οποιοδήποτε από αυτά θελήσει να μεταβιβάσει τη συμμετοχή του σε τρίτο».

Πηγή : www.advertising.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...