Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σχέδιο για αναδιοργάνωση της ΕΡΤ κατέθεσε ο Παντελής Καψής

Στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε τη Δευτέρα ο Παντελής Καψής σχέδιο νόμου για την πλήρη θεσμική ανεξαρτησία και αναδιοργάνωση της λειτουργίας της ΕΡΤ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εήγησε ότι στόχος είναι να αρχίσει ένα διάλογος από τώρα, ώστε η νέα κυβέρνηση να διευκολυνθεί στη λήψη των τελικών της αποφάσεων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο προετοιμάστηκε από επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Σύμφωνα με τον Παντελή Καψή  η μεγαλύτερη καινοτομία που εισάγει αφορά στη συγκρότηση Ανεξάρτητου Εποπτικού Συμβουλίου με εννιαετή θητεία το οποίο θα διοικεί τη Δημόσια Τηλεόραση και θα εκπονεί δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξή της. 


Στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου, θα είναι ακόμα ο διορισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος θα καταστρώνει ετήσιο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένους στόχους και δείκτες και θα λογοδοτεί στο Εποπτικό Συμβούλιο, ενώ Επιτροπή Δεοντολογίας θα επιλαμβάνεται της λειτουργίας. Επιπλέον, καθιερώνεται ο θεσμός του μεσολαβητή για να αντιμετωπίζονται καθημερινά ζητήματα με τους πολίτες.

Πηγή : http://www.newpost.gr/

Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώθηκαν μεγάλα περιθώρια μείωσης του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ. Συγκεριμένα, έγινε σημαντικός περιορισμός στις λειτουργικές δαπάνες και μείωση των εξόδων, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα που ήταν 10 εκ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 έγινε πρωτογενές πλεόνασμα 63 εκ. ευρώ στο τέλος του 2011. Το ίδιο διάστημα το προσωπικό μειώθηκε κατά 1300 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...