Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Συνεργασία Village Roadshow Greece με Feelgood Entertainment


Δελτίο Τύπου
Δύο σημαντικές στο χώρο διανομής DVD και Blu-Ray εταιρείες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα περισσότερη οικιακή ψυχαγωγία. Με ένα εντυπωσιακό trade event που πραγματοποιήθηκε στα VillageCinemas, στο Athens Metro Mall, στον Άγιο Δημήτριο ανακοινώθηκε επίσημα η δυναμική και πολλά υποσχόμενη συνεργασία της Village Roadshow Greece με την Feelgood Entertainment.
Από 1η Ιανουαρίου 2012, η Feelgood Entertainment διανέμει κατά αποκλειστικότητα τον κατάλογο DVD/Blu-Ray της Village Roadshow, με πρώτη κυκλοφορία την μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Γούντι Άλεν, “Μεσάνυχτα στο Παρίσι”. Μεταξύ πολλών άλλων ελληνικών και ξένων τίτλων, η στρατηγική αυτή συνεργασία συμπεριλαμβάνει: τους επικούς “Αθάνατους” του Ταρσέμ Σινγκ, το animation “Happy Feet 2”,  το θεαματικό “Sherlock Holmes: Το Παιχνίδι των Σκιών”, το πολυαναμενόμενο “Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου”, με την Τζούλια Ρόμπερτς και βέβαια τις δυο μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, “Το Τανγκό των Χριστουγέννων” και “Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού”.
Παρόντες στο trade event ήταν οι
περισσότεροι από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Home entertainment, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις ταινίες τις Village που προσεχώς θα κυκλοφορήσουν με τη μορφή ψηφιακών δίσκων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τη διοίκηση της εταιρίας για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο χώρος, σε μια δύσκολη ομολογουμένως οικονομική συγκυρία, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση πως η Village θα είναι πάντα έτοιμη να ακούσει  και να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η πρόταση του κου Καλφακάκου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου Village Roadshow Greece, για έκδοση εισιτηρίων των Village Cinemas από τα καταστήματα όσων το επιθυμούν και πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, πρόταση η οποία θα ανοίξει νέους ορίζοντες όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών από τα καταστήματα ενοικίασης και πώλησης DVD και Blu Ray και η οποία βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση από τους παριστάμενους.
Λίγα λόγια για τη VILLAGE GREECE:
Για παραπάνω από 15 χρόνια το όνομα Village είναι συνώνυμο με τον κινηματογράφο, την ψυχαγωγία, την πρωτοπορία στη διασκέδαση.
Η Village Greece αναπτύσσει δραστηριότητες σε κινηματογραφικές αίθουσες, στη διανομή και παραγωγή ταινιών, καθώς και σε νέες προτάσεις στο χώρο της ψυχαγωγίας.
Συγκεκριμένα ο Όμιλος Village Greece αποτελείται από τις εταιρίες Village Cinemas & Leisure και  Village Films που συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι των ελληνικών παραγωγών.
Η Village άρχισε να δραστηριοποιείται στον Ελλαδικό χώρο το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα και με ορόσημο αναφοράς τη συσσωρευμένη γνώση στο χώρο του θεάματος πρωτοπορεί διαρκώς και εξελίσσεται.
Η ανάπτυξη της Village πραγματοποιείται με γεωγραφική εξάπλωση σε όλη την Ελλάδα, με συνεχή παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Σήμερα διαθέτει 7 πολυκινηματογράφους στην Αθήνα και την επαρχία ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του Village Playland στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park στα ανατολικά προάστια της Αττικής.
H Village διαθέτει πολυκινηματογράφους στα εξής σημεία: Στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο The Mall Athens, στο Village Shopping & More, στο Ρέντη, στο Δέλτα Φαλήρου, στο Παγκράτι, στο Athens Metro Mall, στον Αγ. Δημήτριο, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.
Με 69 συνολικά κινηματογραφικές αίθουσες πανελλαδικά, οι 18 από τις οποίες υποστηρίζουν 3D προβολές, τα Village Cinemas επενδύουν σταθερά τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία κινηματογραφικών αιθουσών υψηλών προδιαγραφών.
Οι δραστηριότητες της Village δεν περιορίζονται όμως μόνο στις κινηματογραφικές προβολές. Πλήθος εναλλακτικών μορφών διασκέδασης πλαισιώνουν το ενεργητικό της. Εγκαταστάσεις Bowling, Billiards, Games, Café – Bar καθώς και καταστήματα με συλλεκτικά, κινηματογραφικά προϊόντα (Movie Stores) συμπληρώνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, στον τομέα της ψυχαγωγίας.
Ιδιαίτερα σημαντική για τα Village Cinemas είναι η ανάπτυξη του Smart Park, μέχρι τις αρχές του 2013. Η αρχή έγινε με την έναρξη λειτουργίας του Village Playland στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park, στα ανατολικά προάστια της Αττικής.
VILLAGE FILMS
Η Village Films ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997. Η εταιρεία διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα τις ταινίες της Warner Bros., καθώς και τις συμπαραγωγές της Warner Bros. με την Village Roadshow που αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό στο Hollywood. Επίσης, έχει μακροχρόνιες σχέσεις με τις υπόλοιπες μεγάλες και αξιόπιστες ανεξάρτητες εταιρίες παραγωγής σε Αμερική και Ευρώπη όπως οι Relativity, Studio Canal, Wild Bunch, Mandate, QED, Spyglass, IM Global, Ealing, Metro κ.α.
Εκτός από τα δικαιώματα για διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Village Films διαχειρίζεται και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα (dvd, ψηφιακή συνδρομητική τηλεόραση ,ελεύθερη τηλεόραση, VOD, SVOD, PPV – ξενοδοχεία, πλοία, αεροπορικές εταιρίες) για τις ανεξάρτητες ταινίες της.
Η Village Films από πολύ νωρίς δέχεται κάθε νέα πρόκληση που επιτάσσει η εποχή επενδύοντας και αναπτύσσοντας οποιοδήποτε νέο format ή μέσο προβολής  δημιουργείται αποτελώντας με τον τρόπο αυτό έναν από τους ηγέτες και στον χώρο του home entertainment, ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου και συνεχώς εξελισσόμενου από άποψη τεχνολογίας κλάδου. Το τμήμα διανομής ταινιών σε ψηφιακούς δίσκους της Village (DVD, Blu Ray, 3D Blu Ray) διασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ποιότητα ήχου και εικόνας τηρώντας τα κριτήρια παραγωγής των μεγαλύτερων studios του εξωτερικού ενώ βασικός στόχος του είναι να παρέχει στον καταναλωτή όσο περισσότερο extra υλικό είναι στη διάθεσή του από συνεντεύξεις μέχρι σκηνές που δεν προβλήθηκαν ποτέ στον κινηματογράφο.
Η Village Films δραστηριοποιείται, επίσης, ενεργά στην παραγωγή ελληνικών ταινιών. Το ξεκίνημα έγινε με την ταινία «Το Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο», όπου συμμετείχε ως συμπαραγωγός. H ουσιαστική αρχή όμως έγινε με την «Πολίτικη Κουζίνα», μια ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, έκοψε περίπου 1.300.000 εισιτήρια και διανεμήθηκε σε 32 χώρες μέσω της εταιρείας Capitol. Η συνέχεια έγινε το 2007 με τις ταινίες «Alter Ego» και «Το Φιλί της… Ζωής». Οι δυο ταινίες συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2008 η Village Films συμμετείχε ως συμπαραγωγός  στην ταινία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, «Bank Bang», η οποία αποτέλεσε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της σεζόν στην κατηγορία των ελληνικών ταινιών κερδίζοντας τα θετικά σχόλια κοινού και κριτικών. Διένειμε στις αίθουσες την τελευταία ταινία του διακεκριμένου κινηματογραφιστή Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «Ψυχή Βαθιά», ενώ συμμετείχε ως συμπαραγωγός στην ταινίας «Νήσος», την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ελληνικού σινεμά την τελευταία πενταετία. Το 2011 η Village συμμετείχε ως συμπαραγωγός στην συνέχεια της «Νήσου», την ταινία «Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», όπως και στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του αναγνωρισμένου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, «Το Τανγκό των Χριστουγέννων». Το 2012, η Village θα διανείμει στις αίθουσες τη νέα ταινία του Χρήστου Δήμα, με τίτλο «Poker Face».
Λίγα λόγια για τη Feelgood Entertainment:
H Feelgood Entertainment ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ψυχαγωγίας στον τομέα της διαχείρισης, διανομής και παραγωγής ταινιών και θεωρείται ήδη μια από τις σημαντικότερες ελληνικές κινηματογραφικές εταιρείες.
Oι κύριοι τομείς δραστηριότητας της FEELGOOD είναι:
  • Αποκλειστική κινηματογραφική διανομή των ταινιών της THE WALT DISNEY COMPANY και της SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL στην Ελλάδα και την Κύπρο
  • Διανομή ελληνικών και ξένων ανεξάρτητων ταινιών σε όλες τις πλατφόρμες σε Ελλάδα και Κύπρο (κινηματογράφος, DVD, TV, internet, VOD κ.λ.π.)
  • Διαχείριση δικαιωμάτων πάνω από 100 γνωστών ελληνικών ταινιών κορυφαίων δημιουργών, για όλο τον κόσμο και για όλες τις πλατφόρμες (κινηματογράφος, DVD, τηλεόραση, internet, VOD, κ.λπ.)
  • Αποκλειστική διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο της SONY PICTURES HOME ENTERTAINMENT HELLAS (SONY, UNIVERSAL, WALT DISNEY)
  • Αποκλειστική διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο του ΒΒC HOME ENTERTAINMENT και του BBC DIGITAL
  • Υποδιανομή ΗΟΜΕ ENTERTAINMENT (DVD, Blu-Ray ) των ταινιών της VILLAGE ROADSHOW, AMA FILMS, VIDEORAMA.
  • Συμπαραγωγή ταινιών και ντοκιμαντέρ

Πηγή:Typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...