Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στην αντεπίθεση ο Real FM


“Παρόν” 26.02.2012

Στην αντεπίθεση πέρασε ο  Real  FM, μετά το πρόστιμο των 25.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Γιώργο Τράγκα από το ΕΣΡ για τη μη ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, για τις πολιτικές αναφορές στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μερκελ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε πως θα προσφύγει στο ΣτΕ σε βάρος του προστίμου το οποίο για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και για το ίδιο το Μέσο είναι πολύ υψηλό. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού συσχέτισε το πρόστιμο του ΕΣΡ, με τον ανταγωνισμό. Προηγήθηκε τη Δευτέρα ένα πολύ σκληρό σχόλιο εναντίον του σταθμού του Νέου Φαλήρου από τον ίδιο το Χατζηνικολάου, για αναφορές που φαίνεται να έγιναν σε βάρος του.


Το πρόστιμο αυτό είναι πολιτικό και είναι στο κενό. Η απόφαση αυτή του ΕΣΡ  με άσχετη επίκληση, επηρεάζει βασικές διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι η ελευθερία έκφρασης. Διότι είναι φανερό πως δεν τίθεται θέμα γλώσσας, αλλά της σκληρής κριτικής, ακόμη και με ακραίες έκφρασης πολιτικού χαρακτήρα εναντίον  μιας πολιτικής που στρέφεται εναντίον της χώρας.  Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ έχει λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Θυμίζουμε δύο πολύ πρόσφατα πρόστιμα. Αυτό σε βάρος των «Ράδιο Αρβύλα» , ύψους 50.000 ευρώ για …προσβολή Κοινοβουλίου, και εκείνο εναντίον του Kontra, ύψους …150.000 ευρώ για  ”προσβολή προσωπικότητας” του Γ. Πεταλωτή και τα 20.000 ευρώ στον  Alpha για τις επικριτικές αναφορές στην κυβέρνηση Παπανδρέου από το Λάκη Λαζόπουλο. Προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι επιθέσεις εναντίον της σάτιρας , αλλά και ομάδων που έχουν διαφορετική σεξουαλική κατεύθυνση.

(typologies)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...