Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΣτΕ: «Παράθυρο» για το πρόγραμμα


Μπορούν να «ξεφεύγουν» αρκετά από το πρόγραμμα που έχουν δηλώσει ότι θα εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα σχετική άδεια λειτουργίας (με ευθύνη της πολιτείας).
Αυτό προκύπτει από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ που είχε επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικό σταθμό, το 2003.
Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με τη
νομοθεσία, θεωρείται ότι λειτουργούσε νόμιμα, εφόσον συμμετείχε σε σχετική διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας (η διαδικασία έχει παραταθεί επ' αόριστον).
Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ «υποχρέωση του τηλεοπτικού σταθμού είναι οι τηλεοπτικές του εκπομπές να μην αποκλίνουν ουσιωδώς από το δηλωθέν πρόγραμμά του που αφορά μόνον τους αδειοδοτούμενους σταθμούς, των οποίων το πρόγραμμα έχει κριθεί στο πλαίσιο της αξιολογήσεως του κριτηρίου της προγραμματικής πληρότητας».

Πηγή:Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...