Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμο ραντεβού για ΔΟΛ αλλά και τον κλάδο



Ο ΣΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τα στελέχη του ΔΟΛ να συναντηθούν αύριο στα γραφεία της υπηρεσίας μετά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών του Συγκροτήματος για τη μείωση του 20% των μισθών που έγινε στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου. Τα στελέχη του ΔΟΛ αναμένεται να προσκομίσουν το Σύμφωνο Εργασίας που υπέγραψε το 90% των εργαζομένων στον Οργανισμό. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το Σύμφωνο από τον ΣΕΠΕ από τη μια πλευρά θα μπει τελεία στην όλη διαδικασία περικοπών των μισθών που ταλαιπωρεί εδώ και 3-4 μήνες τον ΔΟΛ με πολλά μπρος πίσω που έγιναν σε αυτή την ιστορία.


Από την άλλη πλευρά η αποδοχή του Συμφώνου ουσιαστικά θα σημάνει την κατάργηση της ΕΣΗΕΑ αφού όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ θα σπεύσουν να φτιάξουν ανάλογες συμφωνίες με τους εργαζομένους. Σε περίπτωση βέβαια που ό ΣΕΠΕ δεν αποδεχτεί το Σύμφωνο του ΔΟΛ η διοίκηση του θα καλέσει τους εργαζομένους να υπογράψουν άμεσα κάποιο έγγραφο που θα γίνει αποδεκτό από τον ΣΕΠΕ και τις άλλες αρμόδιες Αρχές (βλ. ατομική σύμβαση). Βέβαια να σημειωθεί ότι αν τελικά καταργηθούν με νόμο οι κλαδικές συμβάσεις, όπως αυτή τη στιγμή διαφαίνεται, η όποια αυριανή εξέλιξη δεν θα έχει και ιδιαίτερη σημασία.
(enimerosi24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...