Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Βίκτωρ Ρέστης ζητάει πίσω τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει στον Σταύρο Ψυχάρη

Σε λεπτή ισορροπία βρίσκονται οι σχέσεις Ψυχάρη- Ρέστη. Αν και αμφότεροι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον ΔΟΛ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαφορετική στρατηγική προσέγγιση σχετικά με το πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί κλυδωνισμούς και εντάσεις στις σχέσεις των δυο πλευρών.

Τα «συμφέροντα Ρέστη», σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θέλουν να συνεχίσουν την εκδοτική τους πορεία στον ΔΟΛ, στοχεύοντας στην εξυγίανση του συγκροτήματος.

Για τον λόγο αυτό, είχαν εκπονήσει σχέδιο αγοράς μετοχών από το Ίδρυμα Λαμπράκη και είχαν χρηματοδοτήσει την κίνηση αυτή δίνοντας πέντε εκατομμύρια ευρώ στον Σταύρο Ψυχάρη, προκειμένου (οι μετοχές) να τοποθετηθούν σε ένα κοινό λογαριασμό ώστε να δημιουργηθεί νέα μετοχική ισορροπία, με βάση την οποία Ψυχάρης και Ρέστης θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου.

Ωστόσο,  το πρόγραμμα δεν προχώρησε και πλέον, η πλευρά Ρέστη προχώρησε σε δικαστική διεκδίκηση την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας από τον Σταύρο Ψυχάρη να επιστρέψει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Από το καλοκαίρι, η πλευρά Ρέστη κατέχει το 21,6% του ΔΟΛ-  η Benday Limited έχει το 19,222% και άλλες δύο εταιρείες συμφερόντων του από 1,2%. Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει το 25,15% και το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,87%.

- απο newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...