Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διάσπαση διαφαίνεται στον ΔΟΛ


- Αναδημοσίευση απο enimerosi24

Απερίγραπτη ήταν χθές η κατάσταση στον ΔΟΛ τόσο ανάμεσα στους εργαζομένους όσο και από τη στάση των συνδικαλιστών γεγονός που ενισχύει αφάνταστα τους στόχους τόσο της διοίκησης του Οργανισμού σε πρώτο επίπεδο, αλλά και των εκδοτών γενικότερα με δεδομένη την θέση του Στ.Ψυχάρη στην ΕΙΕΑ.

Οι συνελεύσεις


Χθες έγιναν δύο παράλληλες συνελεύσεις. Μια στην οποία συμμετείχαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και το ΒΗΜΑ και μια που έκαναν μόνοι τους οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ οι οποίοι όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αυτονομούνται τόσο εντός του ΔΟΛ όσο και από την ΕΣΗΕΑ, την οποία βέβαια έχουν αποκηρύξει με ανακοίνωση με υπογραφές των εργαζομένων στην εφημερίδα εδώ και καιρό.

Η συνέλευση των διοικητικών και του Βήματος αποφάσισε να κινηθεί θεσμικά και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ η οποία να διαπραγματευτεί για λογαριασμό τους την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στα ΝΕΑ από την άλλη πλευρά προσανατολίζονται όπως μαθαίνουμε να κινηθούν αυτόνομα και να διαπραγματευτούν μόνοι τους με την διοίκηση του ΔΟΛ και το κλίμα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι αν οι προτάσεις τους γίνουν δεκτές να προχωρήσουν σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Αν τελικά συμβεί αυτό, δηλαδή τα ΝΕΑ διαπραγματευτούν αυτόνομα και πολύ περισσότερο καταλήξουν σε συμφωνία και πέσουν υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις the game is over όχι μόνο για τον ΔΟΛ αλλά και για τον κλάδο γενικότερα.

Τραγελαφικές καταστάσεις

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που υπήρχε χθες στη Μιχαλακοπούλου είναι ότι ακόμη και η ΕΣΗΕΑ είχε διασπαστεί στις δύο συνελεύσεις με κάποια μέλη της να βρίσκονται στη μια συνέλευση και κάποια άλλα στην άλλη!


Κερασάκι στην τούρτα της όλης ιστορίας που εξελίχθηκε στον ΔΟΛ; Κάποια στιγμή μετά τις συνελεύσεις πολυάριθμη αντιπροσωπεία την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος και μέλη της ΕΣΗΕΑ αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΔΟΛ συναντά τον Στ.Ψυχάρη. Βγαίνοντας από τη συνάντηση άλλα έλεγαν οι μισοί από αυτούς ότι ειπώθηκε με τον Στ.Ψυχάρη και άλλα οι άλλοι μισοί!! Οι μισοί συνδικαλιστές ισχυρίζονται ότι ο Στ.Ψυχάρης υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει στις μειώσεις των μισθών ή σε άλλες κινήσεις μέχρι να συναντηθεί εκ νέου με την ΕΣΗΕΑ την άλλη εβδομάδα για να συζητηθεί η νέα συλλογική σύμβαση στο πλαίσιο τις ΕΙΕΑ και οι άλλοι μισοί κατάλαβαν το ακριβώς αντίθετο. Μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μην γνωρίζοντας τι να κάνουν σε περίπτωση που από την Πέμπτη αρχίσουν οι κλήσεις στα αρμόδια γραφεία για υπογραφή ατομικών συμβάσεων αφού όπως έγινε γνωστό τα σχετικά έγγραφα είναι ήδη έτοιμα!

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες και με την ΕΣΗΕΑ να χρειάζεται μήνες διαβουλεύσεων για να καταλήξει σε μια απόφαση (όταν καταφέρνει βέβαια να κάνει ΔΣ) οι εκδότες και καναλάρχες κάνουν πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...