Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΟΠΑΠ: Σε ανοιχτή γραμμή για χρηματοδότηση

Επαφές με ελληνικές και ξένες τράπεζες για την επέκταση των δραστηριοτήτων του. Σε συνομιλίες με ελληνικές και  διεθνείς τράπεζες βρίσκεται αυτή την περίοδο ο ΟΠΑΠ εξετάζοντας τρόπους χρηματοδότησης για την επέκταση των δραστηριοτήτων του, ενώ σύντομα η διοίκηση του οργανισμού θα παρουσιάσει στους μετόχους της τα business plans για την online ανάπιυξη και τα VLTs (φρουτάκια).
Όπως είπε στη τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, I. Σπανουδάκης. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καυτός μήνας καθώς θα διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Ο κ. Σπανουδάκης δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το ύφος των επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιήσει ο οργανισμός, καθώς όλα αυτά θα καθοριστούν κατά τη διαδικασία αδειοδότησης και για τα παιγνιομηχανήματα άλλα και για το Διαδίκτυο. Ωστόσο είπε ότι ο ΟΠΑΠ θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια - πέρα από την υφιστάμενη ταμιακή ρευστότητα των 600 εκατ. ευρώ που διαθέτει.
Οι εναλλακτικές που εξετάζονται είναι η λήψη κοινοπρακτικού δανείου από ελληνικές και ξένες τράπεζες, η έκδοση ομολογιακού δανείου στη διεθνή αγορά ενώ θα εξεταστεί και η προσαρμογή της μερισματικής πολικής με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας.

Όπως εξήγησε, η αδειοδότηση για τα VLTs θα γίνει σε δυο φάσεις, πρώτα για τα 16.500 που θα χρησιμοποιήσει στο δίκτυο του και στη συνέχεια για τα 18.500 που θα μπορέσει να παραχωρήσει και σε τρίτους. Σε ό,τι αφορά το Διαδίκτυο υπογράμμισε ότι ακολουθούν στρατηγική με διεθνή ορίζοντα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρείας με online εμπειρία. Τέλος μέσα στο Σεπτέμβριο ο οργανισμός θα παρουσιάσει την κάρτα παικτών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες και νέα παιχνίδια.

NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...