Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΡΤ: Διαγωνισμοί για προβολή του σήματος


Τη ματαίωση των αποτελεσμάτων ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά, διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενώ παράλληλα έλαβε απόφαση για το θέμα των pool στα ιδιωτικά κανάλια.
Κατόπιν αυτού, αποφάσισε τη διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών, ένα για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος παγκοσμίως και ένα για τη διανομή και εκμετάλλευσή του. Για το δεύτερο διαγωνισμό, εξουσιοδότησε το διευθύνοντα σύμβουλο, Λάμπη Ταγματάρχη, και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταθέσουν προτάσεις για τις προδιαγραφές των διαγωνισμών εντός δέκα ημερών.


Επίσης έδωσε λύση στο θέμα της διανομής των τηλεοπτικών ρεπορτάζ στα ιδιωτικά κανάλια, αποδεχόμενο την εισήγηση της Επιτροπής. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε συνεργεία της ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση θα χρεώνει μόνο το τεχνικό κόστος της τηλεοπτικής παραγωγής, επιμεριζόμενο αναλογικά στους σταθμούς στους οποίους θα διανέμεται το εκάστοτε θέμα.
Σε γεγονότα ή εκδηλώσεις μείζονος σημασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου επιτρέπεται μεν η πρόσβαση και των ιδιωτικών καναλιών, αλλά αυτά επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα και τις τεχνικές διευκολύνσεις της ΕΡΤ, θα χρεώνει το συνολικό κόστος της παραγωγής, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της EBU.
(nafteboriki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...