Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Εσείς ποιο κωδικό ασφαλείας έχετε στο iPhone σας;




ΔΕΙΤΕ: Τους συχνότερα χρησιμοποιούμενους
 
Οι κάτοχοι των iPhone, αλλά και άλλων κινητών μπορούν να κλειδώνουν την συσκευή τους εφαρμόζοντας έναν κωδικό που την κλειδώνει από τα αδιάκριτα μάτια, αλλά θα δυσκολέψει και τη ζωή των κλεφτρονιών.

Ο Daniel Amitay, ο δημιουργός της Big Brother Camera Security, μιας εφαρμογής για iPhone που απαθανατίζει τον επίδοξο κλέφτη της συσκευής χρησιμοποιώντας την κάμερά της, έκανε έρευνα χρησιμοποιώντας στοιχεία της εφαρμογής. Η εφαρμογή κλειδώνει το τηλέφωνο με παρόμοιο τρόπο με το κλείδωμα που παρέχει και η ίδια η συσκευή, οπότε θεώρησε ότι οι κωδικοί από ένα τόσο μεγάλο δείγμα πληθυσμού θα είναι αντιπροσωπευτικοί και θα είναι πολύ κοντά σε αυτούς που πραγματικά χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Σε ένα πλήθος λοιπόν 204.508 κωδικών ο Amitay παρουσιάζει τους συνηθέστερους κωδικούς. Ο πιο κοινός είναι η ακολουθία «1234», με συνολικούς οπαδούς της τάξεως των 8884 χρηστών, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο «0000», με 5246 χρήστες.

Στη Τρίτη θέση βρίσκουμε τον «2580», που είναι και η νοητή διαγώνιος του πληκτρολογίου. Τη τέταρτη θέση κατέχει ο «1111» ενώ στη 5 θέση έχουμε τον «5555» τυχαίο; Σημειώνει ότι στους συνηθέστερους κωδικούς είναι αυτοί στους οποίους επαναλαμβάνεται κάποιο ψηφίο, ενώ αναφέρει ότι το ψηφίο 1 χρησιμοποιείται συχνά στην αρχή των κωδικών.

Φυσικά δε θα πρέπει να θεωρηθεί η παραπάνω έρευνα ως επίσημο στατιστικό στοιχεία για το iPhone, όμως δεν παύει να έχει χρησιμοποιήσει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα περίπου 200 χιλιάδων ατόμων.
(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...