Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μαίνεται ο "πόλεμος" Βαξεβάνη - ΕΣΡ


Απάντηση προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση με αφορμή την καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, δημιουργού της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας», που προβάλλεται από τη δημόσια τηλεόραση, για «προληπτική λογοκρισία» από το ΕΣΡ.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τονδημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια έρευνας για την Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΠΙ), ο κ. Βαξεβάνης απευθύνθηκε στην εταιρεία για να απαντήσει σε ερωτήματα καικαταγγελίες, αλλά απάντηση δεν έλαβε.

Αντ' αυτού η εταιρεία έστειλε εξώδικοκοινοποιώντας το στο ΕΣΡ. Κατά τον κ. Βαξεβάνη, ενώ δεν έχει προβληθεί η συγκεκριμένη εκπομπή και δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η έρευνα, το ΕΣΡ ζήτησε από την ΕΡΤ να απαντήσει σε όσα λέει στο εξώδικο η ΑΕΠΠΙ.

Στην απάντηση της, η ΕΡΤ επισημαίνει ότι ρόλος του ΕΣΡ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου είναι να «ασχολείται» με εκπομπές που έχουν μεταδοθεί και όχι με αυτές που δεν έχουν ακόμη προβληθεί και δεν αποτελούν τηλεοπτικό προϊόν.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ είχε τότε υποστηρίξει ότι η κοινοποίηση του εγγράφου στην ΕΡΤ δεν συνιστάπροληπτική λογοκρισία και ότι το Συμβούλιο προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια «για να προληφθούν τα τυχόν δυσάρεστα».http://www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...