Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Απεργιακή «θύελλα» τις επόμενες ημέρες


Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για τις επόμενες ημέρες τα εργατικά συνδικάτα, τα οποία σχολιάζοντας τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ζητούν άμεση αλλαγή πολιτικής και όχι προσώπων.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στη συνεδρίαση που έκανε, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση προωθεί εφαρμοστικό νόμο.

Το ΠΑΜΕ προχωρά σε συλλαλητήρια το Σάββατο στις 11:00 στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητεί η ΓΕΝΟΠ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ αφήνει να εννοηθεί ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων ενώ σημειώνει ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχουν αποφασιστεί επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 24 Ιουλίου, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις σε κλαδικό επίπεδο.

(ta nea online)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας