Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απάντηση της Google στο Facebook " Like " Button: Το "+1"


Το Google δίνει μια νέα μεγάλη ώθηση στην κοινωνική δικτύωση με μια δυνατότητα που ονομάζεται "+1" που είναι παρόμοιο με  το Facebook "Like" , αλλά ενσωματώνεται απευθείας στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.
Ξεκινώντας την Τετάρτη, οι χρήστες που θέλουν να ενταχθούν στο πείραμα +1 (και σύντομα όλοι οι άλλοι) στο Google Labs, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ένα εικονίδιο δίπλα σε κάθε σύνδεσμο στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.
Το Google καθορίζει την ενέργεια αυτή ως "δημόσια σφραγίδα  έγκρισης," και είναι ακριβώς αυτό. Όταν  πατάτε  το "+1", το όνομά σας συσχετίζεται με το
σύνδεσμο στην αναζήτηση, σε διαφημίσεις, καθώς και σε όλο το web" σύμφωνα με την Google. Δείχνει επίσης feeds στο προφίλ σας στο Google, η οποία απαιτείται για τη χρήση του προϊόντος.

Η κίνηση αυτή βασίζεται σε μια σειρά κοινωνικά χαρακτηριστικά που το Google εισήγαγε στην αναζήτηση νωρίτερα αυτό το έτος, όπως είναι η δυνατότητα να δει τους φίλους που έχουν tweeted ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η σημερινή κίνηση, ωστόσο, είναι σαφώς κάτι πολύ μεγαλύτερο.
H Google ακόμα σχεδιάζει να προσφέρει στους εκδότες  ένα κουμπί που επιτρέπει στους επισκέπτες  ενός site να κάνουν "+1".Το Facebook έχει ένα μεγάλο προβάδισμα με το "Like"  κουμπί σε περίπου 2 εκατομμύρια ιστοσελίδες και βάλε  αλλά το κουμπί της Google θα έχει άμεσα πολλή ζήτηση καθώς η Google λέει ότι τα στοιχεία θα επηρεάσουν άμεσα τις ταξινομήσεις αναζήτησης. 
Τέλος  οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βάλουν σε μία διαφήμιση "+1", η οποία προσθέτει ουσιαστικά ένα "συνιστάται από τους φίλους" συνιστώσα στο AdWords και το AdSense  .Mashable.com
Το βίντεο εξηγεί στη συνέχεια ένα πιο αναλυτικά την υπηρεσία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...