Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο νέος -πραγματικός;- εχθρός του iPad

Motorola Xoom
 
Ακόμα και οι πιο δύσκολοι στο να πειστούν πως  ο πόλεμος των ταμπλετών έχει αρχίσει για τα καλά, όπως ο Rich Jaroslovsky του πρακτορείου Bloomberg, τώρα πια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο.

Ο λόγος για το Motorola Xoom, τη νέα ταμπλέτα της εν λόγω εταιρίας, που αν και μπορεί να υστερεί σε κάποια πράγματα σε σύγκριση με τη ναυαρχίδα της Apple - και μπορεί σε ακόμα περισσότερα σε σχέση με το iPad 2 - έχει προτάξει τα πλεονεκτήματά του, σε μία σοβαρή προσπάθεια να αντεπιτεθεί στην ήδη εδραιωμένη ταμπλέτα της εταιρίας με το δαγκωμένο μήλο.

Το κυριότερο  όπλο της Xoom θα είναι φυσικά το Honeycomb, το νέο λειτουργικό της Google, το οποίο ήδη έχουμε αναφέρει πως "τρέχει" γρήγορα και είναι πολύ ευκίνητο σε οτιδήποτε κάνει.  

Στην σύγκριση, οι δύο ταμπλέτες μπορεί να διαφέρουν  σε μικρά, αλλά καίρια σημεία. Το ένα  είναι πως η Αpple έχει ανακοινώσει πολλοστές φορές πως δεν θα χρησιμοποιήσει Flash, ενώ η Google ανακοίνωσε πως το Flash θα υπάρχει στις νέες τις ταμπλέτες μετά από ένα update που θα γίνει στο προσεχές μέλλον.

Επίσης, η ταμπλέτα της Motorola έχει κάμερες στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος, με τη δυνατότητα λήψης High Def video (με την πίσω), κάμερα των 5 megapixel.

Τέλος, είναι  σοβαρό το μειονέκτημα πως και  οι δύο ταμπλέτες κοστίζουν αρκετά χρήματα και πως δύσκολα στη σημερινή αγορά της Ελλάδας κάποιος μπορεί να αποφασίσει να τα δώσει, ιδιαίτερα εάν υπάρχει το προηγούμενο μονοπώλιο της Apple.

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, όμως, τουλάχιστον  τώρα πια υπάρχει αρκετά σοβαρός ανταγωνισμός ενάντια στο iPad, κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στο "στήσιμο" του iPad 2 αλλά και κάτι που υπόσχεται να δώσει φτερά στην ανταγωνιστικότητα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, ελπίζουμε για όλο και  καλύτερα και όλο και φθηνότερα  προϊόντα.

(protothema online)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...