Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σε απεργίες κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι του BBC


Σε δύο 48ωρες απεργίες κατεβαίνουν μέσα στον Νοέμβριο οι δημοσιογράφοι του BBC διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξεις τους στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση Κάμερον.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ), το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων στην επιχείρηση, ανακοίνωσε πως οι δημοσιογράφοι του BBC θα κατέβουν σε απεργία στις 5 και 6 Νοεμβρίου και στις 15 και 16 του ίδιου μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια περικοπής των συντάξεών τους με πρόσχημα τον περιορισμό των δημόσιων ελλειμμάτων.


Το συνδικάτο ανέφερε πως το 70% των 4.000 μελών του ψήφισαν υπέρ της απεργίας. "Αυτή η μαζική ψήφος εναντίον της προσφοράς της εργοδοσίας δεν αποτελεί έκπληξη" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της NUJ Τζέρεμι Ντίαρ σχολιάζοντας ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους είναι "πληρώνω περισσότερα, δουλεύω πιο πολύ, παίρνω λιγότερα"... Ωστόσο το μεγαλύτερο συνδικάτο του BBC, Bectu, ψήφισε χωριστά με μεγάλη πλειοψηφία εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης, μετέδωσε η τηλεόραση του BBC.

(Αναδημοσίευση απο την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...