Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξάνονται οι mobile χρήστες στο Facebook

Όλο και μειώνεται η χρήση του κοινωνικού δικτύου από υπολογιστές

Νέα δεδομένα από την εταιρεία αναλύσεων ComScore φανερώνει πως η τάση των χρηστών του Facebook παραμένει η ίδια. Οι χρήστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο από τις φορητές συσκευές τους, smartphones ή tablets ενώ η χρήση μέσω υπολογιστών σημειώνει πτώση.

Σύμφωνα με σημείωμα του αναλυτή Heather Bellini της Goldman Sachs, τα δεδομένα της ComScore δείχνουν πως η χρήση του κοινωνικού δικτύου ανεξαρτήτως μέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 4% , ενώ ο μέσος αριθμός επισκεπτών αυξήθηκε κατά 6%, με το Facebook να δέχεται πάνω από 52 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα. Ο μέσος όρος παραμονής των χρηστών σημείωσε επίσης αύξηση 3%, με κάθε επισκέπτη να ξοδεύει στο κοινωνικό δίκτυο κατά μέσο όρο 517 λεπτά το μήνα.

Φτιάχνει media group ο Βαγγέλης Μαρινάκης


Επενδύει σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο - τα πάντα γύρω από τον Ολυμπιακό
Την απόφαση να μπει δυναμικά στα ΜΜΕ, φτιάχνοντας δικό του όμιλο, φέρεται να πήρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Στόχος του από τη νέα χρονιά να έχει στη διάθεσή του τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, εντάσσοντας στον νέο όμιλο και τις εφημερίδες που ήδη κατέχει. Την εμπλοκή του στα ΜΜΕ την είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά είχε περάσει απαρατήρητη.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πραγματοποιούνται επαφές σε όλα τα επίπεδα. Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού αφορούν και περιφερειακό αλλά και εθνικής εμβέλειας σταθμό και γίνονται σε υψηλό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και το δείπνο την περασμένη Κυριακή με τον Νίκο Χατζηνικολάου οπως έγραψε το enimerosi24. Στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών που είναι «κόκκινοι», το νέο κανάλι και με τις μεταγραφές που σχεδιάζει, θα αποκτήσει εξ αρχής ένα ισχυρό κοινό: τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Σχετκά με το ραδιόφωνο οι επαφές συνεχίζονται καθώς οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά...


Facebook: Εκατομμύρια προφίλ Αμερικανών διασταυρώνονται με τις καταναλωτικές τους συνήθειες



Το κοινωνικό δίκτυο συνεργάζεται με την εταιρεία Datalogix, η οποία μέσω των εκπτωτικών καρτών παρακολουθεί τι ψωνίζουν περισσότερα από 70 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ
Του Κωστα Δεληγιαννη
(Αναδημοσίευη απο www.kathimerini.gr)

Νέες επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των μελών του προκάλεσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times. Το δημοσίευμα αποκάλυψε πως το κοινωνικό δίκτυο εδώ και μερικούς μήνες έχει συνεργάζεται με την εταιρεία Datalogix, με σκοπό να μπορεί να υπολογίζει ποιο ποσοστό από τους χρήστες του πείθονται από τις online καταχωρίσεις και, όταν κάνουν τα ψώνια τους, προτιμούν τα προϊόντα που διαφημίζονται στην πλατφόρμα.
Η Datalogix θεωρείται ιδανική γι’ αυτό τον σκοπό, καθώς καταγράφει τις αγορές που πραγματοποιούν 70 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ, σε περισσότερες από 1.000 αλυσίδες καταστημάτων λιανικής – όπως σουπερμάρκετ, παντοπωλεία ή φαρμακεία. Η εταιρεία αξιοποιεί τις πληροφορίες από τις εκπτωτικές κάρτες που προσφέρουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, αποτυπώνοντας ποια προϊόντα προμηθεύονται όσοι πολίτες τις χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, η Datalogix αναλαμβάνει να αντιπαραβάλλει τη διεύθυνση e-mail ή κάποιο άλλο στοιχείο που ταυτοποιεί τους κατόχους των καρτών με τις διευθύνσεις e-mail ή τις υπόλοιπες προσωπικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook. Έτσι, μπορεί να προσδιορίσει ποιοι από τους καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο προϊόν είναι μέλη του Facebook, και επομένως είχαν δει προηγούμενως την αντίστοιχη online διαφήμιση.

«Τριπλός» Λαζόπουλος στον Alpha

 
Όχι έναν ή δύο, αλλά τρεις ρόλους θα έχει ο Λάκης Λαζόπουλος στον Alpha τη τηλεοπτική φετινή χρονιά.

Ο ηθοποιός, εκτός από το «Αλ Τσαντίρι», ανέλαβε εκ νέου το ρόλο συμβούλου για το πρόγραμμα. Παράλληλα,  ετοιμάζει και μια κωμική σειρά συναφή προς τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», η οποία θα λέγεται «Δέκα Μικρά Αμαρτήματα».

Η
πρεμιέρα για το «Αλ Τσαντίρι» αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το συμβόλαιο του Λαζόπουλου με το σταθμό λήγει το 2013.

Πηγή : www.newpost/gr


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το ελληνικό ραδιόφωνο αλλάζει πρόσωπο

Το ελληνικό ραδιόφωνο αλλάζει πρόσωπο
Η ραδιοφωνική ενημέρωση συρρικνώνεται με γοργούς ρυθμούς

Της Αφροδίτης Γραμμέλη
(Αναδημοσίευση απο http://www.tovima.gr)

Η πρόσφατη μετονομασία του ραδιοσταθμού ΑΝΤ1 97,5 σε Easy 97,5 δεν είναι απλό γεγονός. Πρόκειται για το τέλος εποχής ενός ιστορικού ενημερωτικού σταθμού με σημαντική θέση στον ραδιοφωνικό χάρτη. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται σε μία περίοδο όπου η ενημέρωση στα ερτζιανά καταρρέει. Εδώ και μήνες, στον Flash υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, με απομακρύνσεις δημοσιογράφων, καθυστερήσεις πληρωμών και απεργιακές κινητοποιήσεις, ο ΑΘΗΝΑ 9,84 έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, στον Alpha υπάρχει αναταραχή και στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι τεχνικοί και ο αριθμός των ενημερωτικών σταθμών συρρικνώνεται αισθητά.

Διαφήμιση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Θα γυρίσει ο τροχός;

Συχνάζει εδώ και χρόνια στους δρόμους της καθημερινότητας μας, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να «προσπεράσει» το ρόλο του συμπληρωματικού Μέσου προβολής στη συνείδηση του έλληνα διαφημιζόμενου. Άραγε, τι πιστεύει η αγορά ότι φταίει και ποια είναι η ευκαιρία;

Όταν πριν από λίγα χρόνια τα billboards των μεγαλουπόλεων απογυμνώθηκαν, πολλοί εκτίμησαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κονδυλίων της Υπαίθριας Διαφήμισης θα κατέληγε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όπως επισήμαναν, όμως, στελέχη της αγοράς στο περυσινό αφιέρωμα του Marketing Week, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο βασικότερος λόγος ήταν, προφανώς, η βαθιά οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση της διαφημιστικής απορρόφησης.

Έφταιξε, ωστόσο, μεταξύ άλλων, και η «θολή τοποθέτηση όλων των κινούμενων Μέσων κάτω από την ταμπέλα “Υπαίθρια Διαφήμιση”», καθώς και το γεγονός ότι «οι διαφημιζόμενοι είχαν συνηθίσει για χρόνια τα μεγάλα μεγέθη όσον αφορά στην Υπαίθρια Διαφήμιση και, εκ των πραγμάτων, δυσκολεύονταν να συνηθίσουν άλλα formats».
Αξιολογώντας το ρόλο του ΜέσουΑπό τότε πέρασε περίπου ένας χρόνος, δύσκολος, ζοφερός, με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και ανασφάλεια για τη χώρα. Πόσο άλλαξε άραγε η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη Διαφήμιση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Κατάφερε να εδραιωθεί λίγο περισσότερο στη συνείδηση των διαφημιζόμενων ως μία αξιόλογη όσο και απαραίτητη επιλογή; Αναβαθμίστηκε ο ρόλος της στο επικοινωνιακό μίγμα ή εξακολουθεί να συναντά... λακκούβες στο διάβα της; Ο Δημήτρης Τηλιαβερίδης, Managing Director της Interneed, θεωρεί ότι «έχει αλλάξει σημαντικά ο ρόλος του Μέσου» και, όπως εξηγεί, «αυτό που δημιουργεί θετικό ρεύμα είναι η αυξανόμενη αποτελεσματικότητα από την χρήση του.

H σχέση των Media agencies με το mobile advertising



Πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από τη βρετανική Online Publishers Association (AOP), δείχνει ότι οι publishers θεωρούν ως μεγαλύτερο αναστολέα στην παραγωγή revenue από το mobile, τη «νοοτροπία» των agencies έναντι του Μέσου.

(ΛΟΝΔΙΝΟ) Συγκεκριμένα, το κόστος αυτό υπολογίζεται σε 200 εκατ. λίρες το χρόνο. Η σχετική διαφημιστική δαπάνη δεν έχει παρουσιάσει αύξηση ανάλογη με τη διεύρυνση του κοινού, όμως η έρευνα προβλέπει ότι θα διπλασιασθεί τον επόμενο χρόνο, καθώς τα agencies θα αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες. Ο Lee Baker, director της AOP, ανέφερε σχετικά: «Θα δούμε θεμελιώδεις αλλαγές καθώς τα agencies θα εναρμονισθούν με την επένδυση των publishers και τη μεγέθυνση του σχετικού κοινού».


- Αναδημοσίευση απο Marketing Week Online ( 27 Σεπτεμβρίου 2012)

Πανελλαδικά 19 παράνομους σταθμούς έκλεισε η ΕΕΤΤ το Σεπτέμβρη

Σε Αττική, Χανιά, Καστοριά και Άρτα έδρασε το Σεπτέμβριο η ΕΕΤΤ, προχωρώντας σε 19 επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η επιτροπή. Στις δράσεις αυτές συνέδραμαν τα περιφερειακά γραφεία της και οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές με βάση στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 11 ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί οδηγήθηκαν σε κλείσιμο στην Αττική, τρεις τηλεοπτικοί στα Χανιά, τέσσερις ραδιοφωνικοί στην Καστοριά και ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Άρτα. Εντύπωση προκαλεί ότι ειδικά για την Αττική, η ΕΕΤΤ στράφηκε σε μικρούς - μη κερδοσκοπικούς και συνοικιακούς ραδιοσταθμούς, τη στιγμή που το επαγγελματικό πειρατικό ραδιόφωνο στα ερτζιανά της πρωτεύουσας καλά κρατεί.
Ειδικότερα, στην Αττική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ με τους τεχνικούς πραγματογνώμονες της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς:

Nέα συμφωνία για ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ

Aλλαγή πορείας στο deal ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ, καθώς η συγχώνευση των δυο εταιρειών δεν προχωρά.
Αντιθέτως, το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ στην MEBΓΑΛ μειώνεται στο 6,5%.

Τίτλοι τέλους φαίνεται πως πέφτουν για την εξαγορά της MEBΓΑΛ από την ΔΕΛΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, η MIG ανακοινώσε ότι η θυγατρική της VIVARTIA και οι οικογένειες Παπαδάκη/Χατζηθεοδώρου απoφάσισαν από κοινού τη μη ολοκλήρωση, στην παρούσα φάση, της εξαγοράς του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ ΑΕ. 

Το Instagram ξεπέρασε το Twitter σε επισκέπτες από κινητά


Τα στοιχεία Αυγούστου της εταιρείας ComScore δείχνουν ότι από τα κινητά των ΗΠΑ το Instagram είχε μέσο όρο 7,3 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα, ενώ το Twitter προσέλκυσε 6,9 εκατομμύρια χρήστες.
Επιπλέον, οι χρήστες πέρασαν περισσότερο χρόνο στο Instagram από ό,τι όσοι επισκέφτηκαν το Twitter.
Είναι η πρώτη φορά που το Instagram περνάει μπροστά από το ανταγωνιστικό του Twitter που έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες παγκοσμίως. Από την άλλη, το Instagram που δημιουργήθηκε μόλις δύο χρόνια πριν, έχει 80 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Καλά νέα για τη μητρική εταιρεία του Instagram, το Facebook που αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο για 715 εκατομμύρια δολάρια.
Πάντως, στους μοναδικούς χρήστες εξακολουθεί να προηγείται το Twitter.

(www.enimerosi24.gr)

Η αποχώρηση του P. Grab και το τέλος της ΕΝΑ Pr. προπομπός για την ομαλή διαδοχή του Alexander Holland στον ΑΝΤ1


- απο www.enimerosi24.gr

Με ένα εσωτερικό email ο γενικός διευθυντής της ENA productions, Peter Grab ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρία. Θυμίζουμε ότι το στέλεχος είχε μετακινηθεί στην εταιρία παραγωγής του ΑΝΤ1, από την Constantine και μάλιστα ήταν προσωπική επιλογή του COO του καναλιού, Alexander Holland! Η είδηση της αποχώρησης του Grab από την εταιρία του ΑΝΤ1 άρχισε ήδη να ερμηνεύεται ως «Θάνατος για την ΕΝΑ productions», παρά το γεγονός ότι αρκετοί την δέχθηκαν με ανακούφιση, θυμίζοντας παράλληλα τα… συντρίμμια που άφησε πίσω του το στέλεχος όταν έφυγε από την γερμανική Constantine που συνεργαζόταν με τον Alpha στην Ελλάδα.
Ωστόσο το ενδιαφέρον στην παραπάνω είδηση είναι τα παρελκόμενα, αφού αρκετοί τη συνόδευαν με ολίγη από Alexander Holland! Συγκεκριμένα, φήμες που έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες συνδυάζουν την αποχώρηση του Peter Grab με ταυτόχρονη αποχώρηση και του Alexander Holland από τον ΑΝΤ1! Πόσο βάσιμες όμως είναι οι εν λόγω πληροφορίες;
Η αλήθεια – μαθαίνουμε ότι είναι κάπου στη μέση, δηλαδή, ο Alexander Holland θα αποχωρήσει από τον ΑΝΤ1...

15νθήμερη απεργία σε Love και Orange

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας των δύο ραδιοσταθμών στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «ORANGE» και «LOVE» αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ηςΣεπτεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ORANGE» και «LOVE» με αίτημα:

Συζητήσεις για συγχωνεύσεις στα media

 
Θέλει ο Φώτης, θέλει κι ο Ψυχάρης;
 
Νέος  κύκλος συζητήσεων για συγχωνεύσεις στα ΜΜΕ, από τον Πήγασο και το ΔΟΛ,  τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις αθλητικές εφημερίδες. Ο λόγος, η βαθιά ύφεση που έρχεται, αλλά και οι κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα.
Αυτή τη φορά την φορά έρχεται από τον Πήγασο και απευθύνεται προς το ΔΟΛ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως με δυσκολία και τα δύο συγκροτήματα μπορούν να επιβιώσουν, στο τσουνάμι που έρχεται και πρέπει πλέον να δουν πως μπορούν από κοινού όχι πλέον να συνεργαστούν, αλλά οι δύο μεγάλες εταιρείες ΜΜΕ, να γίνουν μια. Το εγχείρημα υποστηρίζει, αναφέρει, ο Φ. Μπόμπολας, αλλά φαίνεται να έχει επιφυλάξεις ο πατέρας του, Γιώργος Μπόμπολας. Η πλευρά του Σ. Ψυχάρη, ακούει ως τώρα, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΔΟΛ, κάτι που δεν έχει πετύχει ο Πήγασος. Για να γίνει η συγχώνευση πρέπει...
 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

To Time Out του Λονδίνου έγινε free press και το The Big Issue απαντά

 Tο λονδρέζικο Time Out αποφάσισε να προχωρήσει ως free press και η αρχή έγινε σήμερα με το νέο τεύχος του περιοδικού να διανέμεται δωρεάν σε πολλά σημεία της Βρετανικής πρωτεύουσας. Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει η πορεία του περιοδικού, οι κυκλοφορίες του οποίου παρουσίαζαν πτωτική τάση τον τελευταίο καιρό.
Το περιοδικό που θα φιλοξενεί στις σελίδες του μικρότερο οδηγό πόλης σε σχέση με πριν, θα κυκλοφορεί σε 300.000 αντίτυπα και θα διανέμεται κάθε εβδομάδα έξω από τους σταθμούς του μετρό, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε γκαλερί, μουσεία, καφέ και καταστήματα.
Ο διευθυντής του περιοδικού, Τιμ Άρθερ, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των διαφημιστών είναι ιδιαίτερα θετική. «Έχουμε ξεπουλήσει όλο το διαφημιστικό χώρο για τα πρώτα δύο τεύχη» είπε στο 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ιντερνετ και Κοινωνία !!




5 εκατ. ελληνικά κλικ «παράνομης» μουσικής


Το παράνομο «κατέβασμα» μουσικών έργων μέσω του Διαδικτύου φαίνεται ότι καλά κρατεί, παρά τις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό του. Η εταιρεία Musicmetric που ειδικεύεται σε ανάλογες μετρήσεις ανακοίνωσε ότι το 2012 ήταν η χρονιά κατά την οποία τα παράνομα «κατεβάσματα» τραγουδιών και άλμπουμ ξεπέρασαν το φράγμα των 3 δισεκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι χώρες που ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες της ιντερνετικής «πειρατείας» μουσικής είναι οι ΗΠΑ, στην οποία καταγράφηκαν 96 εκατ. παράνομων downloads μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με τη Βρετανία να έρχεται στη δεύτερη θέση με 43 εκατ. την ίδια περίοδο. Η Ελλάδα είναι στην

Εβδομαδιαία τηλεοπτικά μερίδια


Κυκλοφορίες των κυριακάτικων

«Θέμα»: 178.000, «Καθημερινή»: 120.000, «Real news»: 120.000, «Έθνος»: 106.000, «Βήμα»: 100.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 31.000 και «Δημοκρατία»: 27.000.http://www.enimerosi24.gr

Άκης Τουρώνης-Η ώρα της αλήθειας

Όλα αυτά τα 25 χρόνια παρουσίας μου στα ραδιοφωνικά πράγματα της πόλης πορεύτηκα με μια αταλάντευτη αρχή: η σιωπή είναι χρυσός. Ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω σε κανένα από τα κατά καιρούς διάφορα «πονηρά» δημοσιεύματα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς μου η για μένα προσωπικά. Η παρουσία στα δημόσια πράγματα μιας πραγματικά πολύ μικρής κοινωνίας όπως η Θεσσαλονίκη είναι λογικό να εξάπτει την φαντασία.
Σήμερα όμως είναι μια ξεχωριστή μέρα. Είναι η πρώτη μέρα χωρίς το σημαντικότερο επαγγελματικό δημιούργημα μου, τον STAR FM 97.1. Αυτό το γεγονός έχει ανοίξει την όρεξη ακόμη και των πιο ασήμαντων κρίκων της πορείας του STAR FMσε τέτοιο βαθμό που αναγκάζομαι να μιλήσω για πρώτη και τελευταία φορά. Το θεωρώ καθήκον μου απέναντι στην ιστορία μου και την οικογένεια μου αλλά και στους χιλιάδες ακροατές του μεγαλυτέρου μουσικού σταθμού της Βόρειας Ελλάδας.
Ο STAR FM σταμάτησε να λειτουργεί για λόγους αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων. Η εταιρία στην οποία ανήκει έχει πτωχεύσει μετά από αίτηση της εταιρίας συγγενικών δικαιωμάτων GRAMO που εκπροσωπεί εταιρείες δίσκων και τους μουσικούς για αναδρομικές οφειλές. Αυτό από μόνο του είναι πραγματικά πολύ ειρωνικό γιατί επί 25 χρόνια οι εταιρείες αυτές με παρακαλούσαν μέρα νύχτα να μεταδώσω τα τραγούδια τους και μου πρόσφεραν γη και ύδωρ σε προωθητικό υλικό. Μου έχουν απονείμει προσωπικά επανειλημμένα πλατινένιους δίσκους για την συνεισφορά του STAR FM στην επιτυχία των καλλιτεχνών τους. Με έχουν συστήσει σε πασίγνωστους καλλιτέχνες ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιρροής των επιτυχιών στην ελληνική αγορά. Αξίζει να πω εδώ ότι αυτές τις οφειλές τις οποίες αποφάσισαν να διεκδικήσουν από τον STAR FM με αυτό τον τρόπο τις έχουν και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ελλάδας. Το γιατί διάλεξαν τον STAR FM για να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, το αφήνω στην κρίση σας. Ίσως γιατί ήταν ο μόνος σταθμός στην Ελλάδα που κέρδισε δικαστική απόφαση που μείωνε τις απαιτήσεις του στο μισό από αυτό που ζητούσαν…
Ποια ήταν όμως τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης; Το πρώτο είναι η τραγική ανευθυνότητα του ελληνικού κράτους που κρατά ομήρους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας χωρίς να ανανεώνει τις άδειες λειτουργίας με αποτέλεσμα σε μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη να λειτουργούν 60 σταθμοί ενώ στο Los Angeles είναι 25 και στο Λονδίνο 15! Το δεύτερο είναι η εν λευκώ εμπιστοσύνη που έδειξα σε συνεταίρους μου και οι οποίοι με εξαπάτησαν και καταχραστήκαν το ιλιγγιώδες ποσό των τουλάχιστον 2.000.000€. Το τρίτο είναι η υπερβολική γαλαντομία μου στους κάθε λογής συνεργάτες μου, εργαζόμενους και μη. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη τη ραδιοφωνική πιάτσα ότι οι αμοιβές στον STAR FM ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο μέσο της πόλης. Τελευταία άφησα την οικονομική κρίση. Μιλάμε για λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στα ΜΜΕ. Μιλάμε για πρωτοφανή ύφεση που δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα ποτέ σε καιρό ειρήνης! Κάτι ανάλογο έχει να γίνει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Σημειώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον STAR FM.  
Εύλογα όμως κανείς θα ρωτήσει : και ποιος φταίει για όλα αυτά ; Μα φυσικά εγώ.  Δυστυχώς απέτυχα. Και γιατί υποτίμησα την ανικανότητα του ελληνικού κράτους και γιατί μεθυσμένος από το γλυκό κρασί της ανεπανάληπτης επιτυχίας του STAR FM παραμέλησα τον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης. Και πληρώνω το τίμημα σήμερα. Μετά από 25 χρόνια δουλειάς δεν έχω μια! Εγώ και η οικογένεια μου πληρώνουμε το τίμημα και ας ακούω διάφορες μαλακίες περί

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δύσκολα τα πράγματα για το Studio ATA


Στο κόκκινο βρίσκονται τα οικονομικά του Studio  ΑΤΑ παρά τις πληρωμές που αναμένονται από το Mega για τις τηλεοπτικές παραγωγές που είχαν παραδοθεί. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του στούντιο ΑΤΑ για το 2011 η λειτουργία της εταιρείας καθίσταται αμφίβολη αφού τα ιδία κεφάλαια της εταιρείας κατέστησαν αρνητικά και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής τους νόμου 2190/1920. Επίσης δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά η εταιρεία για τις χρήσεις 2007-2011. Οι ζημιές  προ φόρων για το περασμένο έτος ανέρχονται σε  1.903.372,71 έναντι 367.468,88 ευρώ το 2010. Το σύνολο των

Πρώτος με πτώση ο Real FM


Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας με 11,3% παραμένει ο  Real το διάστημα 20.08.-16.09.2012, χάνοντας 3 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα. Ο Σκάι, είναι δεύτερος με 10,9% και ο Μελωδία  στην τρίτη θέση με 9,7%. Με 8% ο Δίεση  στο 7,4% ο Nova Σπορ FM  όπως και ο Ρυθμός, με

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριο Άρθρο “Καθημερινής”: “Η ελευθερία του Τύπου”

Μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας είναι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης χωρίς να φοβάται κανείς για τη σωματική του ακεραιότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Η κατάκτηση αυτή δεν ίσχυε για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια και σε άλλους χώρους, όπου με τον «τσαμπουκά» και τη βία ή την απειλή βίας κάποιοι επέβαλαν τις απόψεις τους.
αναλυτικά στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/09/2012_462136

Η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου εξαγόρασε τον PLAY 88.9



Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος 
(http://www.e-tetradio.gr)

Έτσι κι αλλιώς ήταν ένας ραδιοσταθμός χωρίς... νόημα. Ο «Play 88.9». Με λαϊκά και ποπ τραγούδια στο ρεπερτόριό του, τραγούδια που τα βρίσκεις σε πέντε-έξι άλλα ραδιόφωνα της μπάντας με πιο πλούσια ιστορία και μεγαλύτερη δυναμική. Χώρια τις... ραδιοφωνικές του παραγωγούς. Η Νίκη Κάρτσωνα, η Εύα Αντωνοπούλου και η Δούκισσα Νομικού. Μια χαρά κορίτσια είναι και πολύ όμορφα, για το ραδιόφωνο μόνο δεν ξέρω αν κάνουν (εκτός από την Εύα, που είναι δημοσιογράφος). Άλλωστε στα ερτζιανά δεν υπάρχει και εικόνα. Δεν βλέπεις, μόνο ακούς. Είναι ένα πρόβλημα αυτό, αξεπέραστο...

Ο «Play 88.9» λοιπόν άλλαξε ιδιοκτησία. Τα ηνία της αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, ιδιοκτήτρια υπενθυμίζουμε και του «Εν Λευκώ 87.7». Ήθελε μία συχνότητα ακόμα η Δασκαλοπούλου, μία «καθαρή συχνότητα» να τη στήσει από την αρχή όπως αυτή ακριβώς επιθυμεί. Να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο ραδιοφωνικό όραμα. Για να δούμε, ή μάλλον για να ακούσουμε, ποιο και πως θα βγει το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως ο σταθμός θα αλλάξει και όνομα αλλά και ρεπερτόριο. Ξεχάστε τα λαϊκο-ποπ που παίζει τώρα και που θα παίζει για κάποιο διάστημα ακόμα. Οι αλλαγές έχουν χρονικό ορίζοντα τις ημέρες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, τον Ιανουάριο δηλαδή, τότε περίπου θα βγει on air με το νέο του όνομα και το καινούργιο του ύφος.

Ο ραδιοσταθμός θα μεταφερθεί στα ιδιόκτητα κτίρια του ομίλου Δασκαλόπουλου στο Μαρούσι, εκεί που μετακόμισε (ξανά) και ο «Εν Λευκώ 87.7». Μαζί με τον «Play», τη συχνότητα δηλαδή, η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου αγόρασε πακέτο και...


Αλλαγή στη διεύθυνση του BHMAGourmet



Η διεύθυνση του Βήματος αποφάσισε να αντικαταστήσει τη διευθύντρια του ένθετου περιοδικού «Gourmet» Νανά Δαρειώτη, με τη δημοσιογράφο του οργανισμού, Ιωάννα Σουφλέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτυχημένο ένθετο, σε αντίθεση με το γυναικείο και αντρικό περιοδικό της εφημερίδας, θα συνεχίσει να εκδίδεται μία φορά το μήνα, αφού το εμπορικό τμήμα έκρινε ότι μπορεί να «σταθεί» διαφημιστικά και να φέρει έσοδα.

(www.enimerosi24.gr)

Ο Στρατής Λιαρέλλης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Ant1TV



Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του καναλιού:

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοινώνει ότι ο Στρατής Λιαρέλλης,  αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στον ΑΝΤ1TV, διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού.

Ο Στρατής Λιαρέλλης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στελέχη στην ελληνική τηλεόραση και στο παρελθόν είχε αναλάβει κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Βρέθηκε στον ΑΝΤ1TV από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του σταθμού και είχε καθοριστική συμμετοχή στην εδραίωση του στην ελληνική τηλεοπτική αγορά.

Η Nokia κλείνει το τοπικό γραφείο της στην Ελλάδα


Από το www.satleo.gr


Όπως αναφέρει το digitallife.gr επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έφερναν τον τελευταίο καιρό τη Nokia να προβαίνει στο κλείσιμο του τοπικού της γραφείου στην Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά, ένας κατασκευαστής που για δεκαετίες κατείχε ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά επιλέγει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του να προβεί σε μαζικό κλείσιμο των γραφείων του σε πολλές χώρες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Για την Ευρώπη, παραμένουν σε λειτουργία μόνο επιλεγμένα γραφεία σε μεγάλες χώρες και το νέο οργανωτικό σχήμα προβλέπει μόνο δύο περιφέρειες, τη Δυτική Ευρώπη και την Κεντρο-Ανατολική.

Η επίσημη ανακοίνωση δε σχετίζει την οικονομική κρίση και την πορεία των πωλήσεων με την συρρίκνωση της παρουσίας της φινλανδικής εταιρείας στην Ευρώπη, απλά επικαλείται τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου σχήματος.
Είναι γνωστό, βέβαια, ότι οι κατασκευαστές έχουν μεταφέρει πλέον το

Οι κρατικές διαφημίσεις, η διαπλοκή και η ανεργία

από το editorial της “Athens Voice”
γράφει ο Φώτης Γεωργελές
Όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί η ATHENS VOICE, με όλες τις κυβερνήσεις, η εφημερίδα δεν παίρνει την κρατική διαφήμιση που της αναλογεί σύμφωνα με την αναγνωσιμότητά της. Μην κοιτάτε που δεν το γράφω. Δεν το γράφω αφενός γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί πίεση και αφετέρου γιατί το έχουμε αποδεχθεί. Αφού ξέρουμε πώς παίζεται το παιχνίδι και αφού δεν το παίζουμε έτσι κι εμείς, λογικό είναι να είμαστε εκτός. Κάνω, βέβαια, λάθος. Γιατί η διαπλοκή και η αδιαφανής διανομή του δημόσιου χρήματος δεν είναι

Ευρωπαίοι εκδότες εφημερίδων απαιτούν δικαιώματα από τις μηχανές αναζήτησης

Οι εκδότες των γαλλικών και των γερμανικών εφημερίδων καλούν τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλιά τους να νομοθετήσουν για την καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων από τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση των επαγγελματικών οργανώσεών τους.  
Οι εκδότες των γαλλικών και των γερμανικών εφημερίδων καλούν τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλιά τους να νομοθετήσουν για την καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων από τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση των επαγγελματικών οργανώσεών τους. 
Τα συγγενικά δικαιώματα είναι ένα είδος επέκτασης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών σε περίπτωση έμμεσης χρήσης των έργων τους. Οι εφημερίδες, αλλά επίσης ο κόσμος της μουσικής ή του κινηματογράφου, κατηγορούν τις μηχανές αναζήτησης ότι

Μεγάλη προσφορά για internet μαζί με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ! (βίντεο)

Εκτός από πλούσια ρεπορτάζ και αποκαλυπτική ύλη, η νέα εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ μπαίνει δυνατά και στο παιχνίδι των προσφορών!
Το νέο φύλλο του Σαββάτου προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες φθηνό (σχεδόν τσάμπα) τηλέφωνο και ίντερνετ. Συγκεκριμένα παρέχει την δυνατότητα μηναίου παγίου συνολικά 19 ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα για απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και χρήση internet.
Παράλληλα, με τα «Παραπολιτικά» θα δίνεται μια

Είστε βλάκες! Η Samsung τη λέει στους φανατικούς του iPhone 5 (βίντεο)

Η νέα διαφήμιση της Samsung για το Galaxy S III χρησιμοποιεί μια καινούργια πιο επιθετική τακτική μάρκετινγκ. Η εταιρεία σατιρίζει τους οπαδούς της Apple παρουσιάζοντας τους ως πρόβατα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Το σκηνικό της διαφήμισης μας μεταφέρει έξω από καταστήματα δήθεν της Apple σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες, όπου οι φανατικοί του iPhone περιμένουν σε ουρές. Αυτοί μοιάζουν να εντυπωσιάζονται πολύ εύκολα («Η είσοδος για τα ακουστικά θα είναι στο κάτω μέρος» λέει ένας) και να είναι χαζοί («Άκουσα ότι ο connector θα είναι τελείως ψηφιακός. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;» λέει άλλος).
Αντίθετα, όσοι αγοράζουν Galaxy S III παρουσιάζονται ως άνθρωποι με

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Tα συχνά λάθη στα social media

Ποιοί είναι οι 8 λόγοι για τους οποίους οι στρατηγικές marketing στα social media αποτυγχάνουν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα σφάλματα…
 
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΜΙΔΗΣ
(Αναδημοσίευση απο www.advertising.gr)

Σε περίπτωση που εδώ και καιρό προσπαθείτε να εφαρμόσετε και να αξιοποιήσετε στρατηγικές marketing μέσω των social media και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, δεν θα πρέπει να απελπίζεστε. Κι αυτό γιατί αποτελείτε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση - και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει παρατηρηθεί πως παράτη μεγάλη εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι εταιρείες αδυνατούν να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα οφέλη από αυτά. Η βασική αιτία, σαφέστατα, δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι τα social media αποτελούν άγνωστη λέξη για τους χρήστες, καθώς η αποδοχή που χαίρουν βαίνει αυξανόμενη με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε τις 8 βασικότερες αιτίες που κάνουν τις καμπάνιες ανεπιτυχείς ή τουλάχιστον μη αποδοτικές.

1. Έλλειψη ξεκάθαρων στόχων: Σε περίπτωση που ασχολείστε με τα social media προσπαθώντας να προβάλετε τις υπηρεσίες ή την ίδια σας την εταιρεία, χωρίς να έχετε θέσει ξεκάθαρους στόχους, τότε λυπούμαστε αλλά σίγουρα βρίσκεστε σε λάθος δρόμο και τα αποτελέσματα που αναμένετε δεν θα έρθουν ποτέ. Κάθε ενέργεια marketing -και στα social media πιο έντονα- απαιτεί μία ξεκάθαρη στρατηγική, από την εφαρμογή της οποίας αναμένουμε και ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το είδος της εταιρείας ή του προϊόντος που επιθυμείτε να προβάλετε θα πρέπει να έχετε αρχικά αποσαφηνίσει σε τι ακριβώς στοχεύετε.

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ



Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης αποφάσισαν οι Ενώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η κινητοποίηση γίνεται με τα εξής αιτήματα:

Πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια της Nestle με GPS μέσα σε σοκολάτες



Η καμπάνια που πραγματοποιεί στη Μεγάλη Βρετανία η Nestle με τίτλο «We Will Find You» θυμίζει τους χρυσούς λαχνούς του Γουίλι Γουόνκα καθώς 6 σοκολάτες της εταιρείας θα οδηγούν σε ένα μεγάλο δώρο.
Θα μοιάζουν με τις κανονικές σοκολάτες αλλά θα έχουν ενσωματωμένα GPS για τον εντοπισμό της θέσης τους. Όταν ο τυχερός αγοραστής θα ανοίξει το περιτύλιγμα, το GPS θα ενεργοποιηθεί ειδοποιώντας την ομάδα του διαγωνισμού, η οποία θα εντοπίσει τον νικητή μέσα σε 24 ώρες για να του παραδώσει μια επιταγή 10.000 λιρών. Η πρωτότυπη καμπάνια περιλαμβάνει τα προϊόντα KitKat 4 Finger, KitKat Chunky, Aero Peppermint Medium και Yorkie Milk.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

To ψευτοδίλημμα «διαφημιστική λιτότητα ή ανάπτυξη»

Το ερώτημα που πλανάται τόσο στην ελληνική όσο και στις ώριμες ευρωπαϊκές αγορές, απασχολεί πλέον και τον μικρόκοσμο των διαφημιστικών επιχειρήσεων.
Μπορεί να επιβιώσουν στην Ελλάδα της κρίσης καμιά 60ριά διαφημιστικές -μεγάλες, μεσαίες και μικρές- πάνω από μια «μίζερη» και φτωχή -για άλλους καμένη- διαφημιστική πίτα, από την οποία λείπουν μόνο το 8μηνο του 2012 περί τα 300 εκατ. ευρώ; (728 εκατ. ευρώ έναντι 1,028 δισ. ευρώ πέρυσι).

Εχουν τη δυνατότητα, τα αντανακλαστικά και την προσαρμοστική δεινότητα οι θυγατρικές των πολυεθνικών και οι λιγοστές εναπομείνασες ελληνικές εταιρείες Επικοινωνίας να αντέξουν; Σε ποιο βαθμό οι διαφημιστικές που έπεσαν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν,  θυσιάστηκαν στον βωμό της επιβίωσης –έστω- των ανταγωνιστών; Και πόσος πραγματικά ανταγωνισμός χωράει στο τερέν της διαφημιστικής αγοράς;…

Ρητορικά ερωτήματα, που ωστόσο χρήζουν άμεσης απάντησης…

Πολύς λόγος γίνεται, άλλωστε, τον τελευταίο καιρό στην ελληνική αγορά αλλά και στις λεγόμενες πιο ώριμες ευρωπαϊκές αγορές, για το θεμελιώδες ερώτημα οικονομικής πολιτικής: Λιτότητα ή ανάπτυξη; Ή μήπως και τα δύο;

Θα θέλατε να δείτε τα καινούργια γραφεία της Velti στο San Francisco

H Velti, η γνωστή Ελληνική εαταιρεία γίγαντας που ασχολείται με το mobile advertising, μεταφέρθηκε σε ένα νέο χώρο γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο, το Μάιο, και είναι δίκαιο να πούμε οτι είανι από τα πιο κομψά που έχουμε δει ποτέ.
Η εταιρεία επιμένει ότι οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι Photoshopped
 Ο χώρος είναι πραγματικά αυτός τόσο φωτεινός και ευάερος.
Τα γραφεία έχουν σχεδιαστεί από AECOM και η Egg ofices έκανε τα γραφικά. Μοιάζουν με κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Ο βιομηχανικός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός με σκυρόδεμα, χάλυβα και γυαλί  διαθέτει ένα εντελώς ανοικτό σε διάταξη χώρο χωρίς καθόλου παραδοσιακά γραφεία. Ακόμα και Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Μούκας κάθεται σε

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Το παραδοσιακό marketing "σβήνει"...

 
Ο αρθρογράφος του «Harvard Business Review» Bill Lee γράφει (κι αυτός) τον… επικήδειο του marketing, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα...

(Αναδημοσίευση απο www.advertising.gr)
Eπιμέλεια: ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Το παραδοσιακό marketing, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις, το branding και οι corporate επικοινωνίες είναι νεκρό. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του «Harvard Business Review» και president του Lee Consulting Group, Bill Lee, αρκετοί άνθρωποι που κατέχουν ρόλους στο παραδοσιακό marketing, καθώς και οι σχετικοί οργανισμοί, μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι λειτουργούν μέσα σε ένα νεκρό πλαίσιο. Ωστόσο, αυτή είναι η αλήθεια και οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες.

Αρχικά, οι αγοραστές-πελάτες δεν δίνουν πλέον την ίδια προσοχή και σημασία σε αυτό. Αρκετές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι στο «ταξίδι απόφασης του αγοραστή», η παραδοσιακή marketing επικοινωνία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Οι αγοραστές προτιμούν να εξετάζουν πληροφορίες προϊόντων και υπηρεσιών με τον δικό τους τρόπο, συχνά μέσω διαδικτύου και σε άλλες περιπτώσεις από εξωτερικές πηγές, όπως το wordofmouth και τα καταναλωτικά reviews. Κατά δεύτερον, οι CEOs έχουν χάσει όλη τους την υπομονή.

Σε σχετική μελέτη του 2011 από το Fournaise Marketing Group, η οποία επικεντρώθηκε σε 600 CEOs και decision makers, το 73% υποστήριξε ότι οι CΜOs δεν διαθέτουν επιχειρηματική αξιοπιστία και ικανότητα να πετύχουν ικανοποιητική επιχειρηματική ανάπτυξη, το 72% δηλώνει κουρασμένο να δέχεται αιτήσεις για την επένδυση χρημάτων χωρίς να λαμβάνει επαρκείς εξηγήσεις για τη βελτίωση των επιχειρήσεών του, ενώ το 77% επικεντρώθηκε στη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την αξία του brand και τη μη σύνδεσή της με την αξία της εταιρείας που εκπροσωπεί. Τρίτον, στο σημερινό περιβάλλον που επηρεάζεται άμεσα από τα social media, το παραδοσιακό marketing και οι πωλήσεις, όχι μόνο δεν λειτουργούν σωστά, αλλά δεν έχουν νόημα ύπαρξης. Σκεφτείτε το ακόλουθο παράδειγμα: Μια εταιρεία προσλαμβάνει προσωπικό -εργαζόμενους, εταιρείες, συμβούλους, συνεργάτες- το οποίο δεν προέρχεται από το χώρο των αγοραστών-πελατών και τα ενδιαφέροντά του δεν σχετίζονται με την προσδοκία για την άσκηση πίεσης σε αυτούς, προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους για κάποιον σκοπό. Σε αυτό το πλαίσιο το δημοφιλές Facebook βρίσκει τον εαυτό του να συμμετέχει σε ένα συνεχιζόμενο debate, σχετικά με το αν το marketing σε αυτό είναι αποτελεσματικό.
Στο μεταξύ, κυκλοφορούν ήδη αρκετές εικασίες σχετικά με την αντικατάσταση του παρωχημένου μοντέλου marketing, ενώ η αίσθηση που επικρατεί είναι πως λαμβάνουμε μόνο μερικά δείγματα του μελλοντικού marketing. Σύμφωνα με τον Lee, όμως, γνωρίζουμε με αρκετές λεπτομέρειες τη μορφή του νέου marketing, που εφαρμόζεται ήδη από πλήθος εταιρειών και οργανισμών και τα βασικά του σημεία είναι τα ακόλουθα:

Μην πυροβολείτε τη διαφήμιση

Η ανάγκη για μεγαλύτερη προβολή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του χώρου της διαφήμισης σήμερα...

Όσοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους -στις οποίες δεν είχαν προνοήσει ή δεν θέλησαν να πάρουν μαζί το laptop ή το ipad για τον στόχο της αποφόρτισης- θα διάβασαν, άλλοι με έκπληξη, άλλοι με την αδιαφορία που προκαλεί ο καταιγισμός αρνητικών ειδήσεων, τα περί οικονομικής δυσπραγίας ορισμένων διαφημιστικών εταιρειών και εταιρειών επικοινωνίας, και τα περί λουκέτου άλλων 2-3 εφημερίδων ή ραδιοφωνικών σταθμών και περιοδικών. Και τα αναφέρουμε μαζί, καθώς τόσο ο κλάδος της Επικοινωνίας όσο και αυτός των Μedia βρίσκονται σε διαρκή συνάρτηση με το domino effect να έχει αποδειχθεί τη Νο 1 αιτία πρόκλησης παθογενειών σε εταιρείες που πληρώνουν άδικα την κρίση του άλλου.

Είναι αλήθεια ότι η διαφήμιση είναι μία από τις υπηρεσίες που επηρεάστηκαν σημαντικά διεθνώς από την κρίση, αφού τα διαφημιστικά κονδύλια φαίνεται να είναι από τα πρώτα που μείωσαν οι εταιρείες. Δημιουργήθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερη προβολή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, κάτι που άσκησε πίεση στα Μέσα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των εκστρατειών τους. Οι διαφημιστικές εταιρείες προτείνουν σήμερα περισσότερες εναλλακτικές στους πελάτες για επιλογή της πιο συμφέρουσας πρότασης και τους παροτρύνουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το διαφημιστικό τους budget.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο όγκο εργασίας, σε μία περίοδο κατά την οποία τα έσοδα είναι εμφανώς μειωμένα. Σε τέτοιες περιόδους οι διαφημιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ανακαλύψουν τρόπους επιβίωσης και εναλλακτικές λύσεις, που θα τις βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν. Εκτός από τα μέτρα μείωσης των γενικών εξόδων και του μισθολογίου γίνεται ταυτόχρονα καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού για απόδοση στο μέγιστο βαθμό.

Σε ζημιογόνα τροχιά όλα τα ΜΜΕ

Με κοινό παρανομαστή τις ζημίες και τις υπέρμετρες δανειακές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, εισέρχονται στη νέα σεζόν τα ΜΜΕ.
Με τη διαφημιστική δαπάνη να υποχωρεί κατά 18% επίσημα και ανεπίσημα τουλάχιστον κατά 35% και την τραπεζική «κάνουλα» να έχει κλείσει - άγνωστο έως πότε - οι ζημίες δείχνουν να αποτελούν αναπόδραστο εμπόδιο συνέχισης μιας ομαλής πορείας στον χώρο των ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το α’ εξάμηνο του 2012 ο ΔΟΛ αποτυπώνει απώλειες της τάξεως των 6.827.180 ευρώ, μειώνοντάς τις κατά 2 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (8.496.066 ευρώ). Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 29.939.630 ευρώ το εξεταζόμενο διάστημα έναντι 42.787.293 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011. Σε επίπεδο ομίλου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε σε 50.311.306 ευρώ από 72.698.115 ευρώ το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι ενοποιημένες ζημίες μειώθηκαν σε 14.348.093 ευρώ το αʼ εξάμηνο του 2012 από 16.796.541 ευρώ το 2011.


Το τέλος ενός μύθου - Σε δημοπρασία οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Πέτρου Κωστόπουλου



Σε δημοπρασία βγαίνουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Πέτρου Κωστόπουλου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα στον χώρο των μέσων ενημέρωσης…
Στο ένα εκατομμύριο ευρώ ορίστηκε η τιμή έναρξης στη δημοπρασία της τράπεζας Πειραιώς για τον «Derti 98.6», που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
Η δημοπρασία ορίστηκε για το απόγευμα εκείνης της ημέρας και μένει να δούμε αν θα παρουσιαστεί κάποιος αυτή τη φορά. Μία εβδομάδα πιο πριν όμως, την άλλη Τετάρτη, θα γίνει η δημοπρασία για το «Nitro 102.5», με το τίμημα να είναι λίγο πιο ακριβό, κοντά στο 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά:
1) Πλειστηριασμός Nitro Radio 102,5: 19/9/12. Τιμή πρώτης προσφοράς:
1.088.102,33 ευρώ. Επισπεύδουσα τράπεζα: EFG Eurobank Ergasias A.E.
2) Πλειστηριασμός Derti 9,86 FM: 26/9/12. 1.000.000,00 ευρώ. Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μετέφερε μέσω διευθυντών στους εργαζόμενους ένα συγκεκριμένο μήνυμα:

Χαμός στο Facebook με διαφήμιση αναψυκτικού



Η θεωρία της εξέλιξης συναντά ακόμα και σήμερα πολλούς φανατικούς εχθρούς στις ΗΠΑ που υπερασπίζονται με πάθος τη θρησκευτική εκδοχή περί δημιουργίας του κόσμου.
Η προχθεσινη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα Facebook του αναψυκτικού Dr. Pepper της παραπάνω εικόνας προκάλεσε την οργή λοιπόν των θρησκόληπτων αμερικανών που έσπευσαν με απανωτά σχόλια να εκφράσουν το θυμό τους για την επιλογή της εταιρείας.

Η συζήτηση έχει πάρει φωτιά και από τις δύο πλευρές, με την εικόνα να έχει δεχτεί περισσότερα από 3.500 σχόλια μέχρι αυτή την ώρα.
Διαβάστε κάποια ενδεικτικά:

Πρόταση για να γίνει αθλητικός ο Ant1


-απο www.enimerosi24.gr

Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 μετά από μια επιτυχημένη πορεία είκοσι ετών στον ενημερωτικό τομέα σίγησε, αφού τα αφεντικά του αποφάσισαν να τον καταργήσουν με σκοπό να μετατραπεί σε ψυχαγωγικός, δηλαδή τραγουδάκια, playlist, φυσικά χωρίς μεγάλο κόστος. Το νέο project όμως ίσως αλλάξει εντός των ημερών, αφού η αθλητική πιάτσα βοά πως η οικογένεια Κυριακού έχει δεχτεί κρούση για μετατροπή του ΑΝΤ1 σε αμιγώς αθλητικό σταθμό!
Έμπειρος αθλητικός δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός πρώτης γραμμής και ψάχνεται διαρκώς να επιστρέψει στο προσκήνιο, διαδίδει πως πρότεινε στην οικογένεια το νέο σχέδιο λειτουργίας του σταθμού επιμένοντας πως τo σχέδιο θα πετύχει.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το ABC ζήτησε τη γνώμη του κοινού για το iPhone 5 δείχνοντάς τους το iPhone 4S και κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά!

Την Τετάρτη η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 5 και το ABC βγήκε στο δρόμο δείχνοντας στους περαστικούς το νέο iPhone και ζητώντας τους να πουν τη γνώμη τους για το νέο iPhone, πώς τους φαίνεται, αν καταλαβαίνουν τη διαφορά στο βάρος μιας και είναι ελαφρύτερο από το 4S κλπ.
Μόνο που αντί για το iPhone 5 ο δημοσιογράφος της εκπομπής έδινε ένα iPhone 4S στους περαστικούς να το κρατήσουν λίγο και να παίξουν μαζί του, νομίζοντας ότι κρατάνε το iPhone 5!
Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, όλοι είπαν τι

Το πάρτυ του ΟΠΑΠ !!

 
Και τώρα αρχίζει το πιο μεγάλο πάρτι ... οπαδικό σύνθημα, που κολλάει ΄΄γάντι΄΄ στην  κίνηση της κυβέρνησης (για επιλογή του Γ. Στουρνάρα μας μοιάζει) να εκχωρήσει το 29% από το 34% που έχει στον ΟΠΑΠ το Δημόσιο. Κίνηση τακτικής προς τους ξένους, καθώς ο Οργανισμός αποτελεί με ΔΕΗ/ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ τα ΄΄φιλέτα΄΄ που μπορεί να δελεάσουν τους δανειστές. Αφ΄ενός να δείξουν την καλή πρόθεση της Αθήνας αφ ετέρου να μεταθέσουν για ευθετότερο χρόνο αποκρατικοποιήσεις δύσκολες και συνδικαλιστικά- κοινωνικά σύνθετες.
Μέχρις εδώ καλά, γιατί η επίσπευση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα μπορούσε να ανοίξει τον...ασκό του Αιόλου εάν δεν έχουν έχουν ρυθμιστεί επι μέρους εκκρεμότητες. Για παράδειγμα οι ιοσορροπίες σε επιχειρηματικό επίπεδο (και όχι μόνο), οι πιθανές συμμαχίες ελλήνων παικτών με ξένους και

Απάντηση της ΑΔΕΛ σε δημοσιεύματα

Επίσημη ανακοίνωση - απάντηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα εξέδωσε η Adel Saatchi & Saatchi, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρεία συνεχίζει κανονικά την πορεία της.
Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι «η Adel Saatchi & Saatchi, η αρχαιότερη και ίσως η πιο ιστορική εταιρεία της χώρας, δέχθηκε μία απρόκλητη και αναιτιολόγητη δυσφημιστική επίθεση από γνωστής προέλευσης πηγές. Η ανακρίβεια των ισχυρισμών είναι πρόδηλη στο σύνολο των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων στην ΑΔΕΛ».

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι της εταιρείας δηλώνουν πως η

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ληστεία στην Φιλοθέη....απο καινούργια εφημερίδα !!

Χθες το βράδυ περπατώντας στους άδειους δρόμους της Φιλοθέγης έπεσα σε μια ληστεία!!
Στη "παλιά αγορά" τρεις τύποι με μάσκες της κας Μέρκελ και όπλα ανα χείρας είχαν κλείσει όλο τον δρόμο και λήστευαν το super market . Γύρω τους υπήρχαν φώτα ,δυνατά φώτα και κάμερες πολλές κάμερες . Κοίταξα καλύρερα και είδα και το σκηνοθέτη και κατάλαβα οτι κάτι πήγαινε καλά πολύ καλά .
 Κατάλαβα ότι βρισκόμουν σε

Σε δύσκολη θέση η Adel Saatchi & Saatchi

http://www.protothema.gr 
Στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της βρίσκεται η πολυβραβευμένη διαφημιστική εταιρεία Adel Saatchi & Saatchi, η οποία υπό το βάρος της κρίσης φαίνεται πλέον να οδηγείται εκτός αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr η εταιρεία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες  μεγάλες δυσκολίες να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα οι τράπεζες να θεωρούν την εταιρεία «χαμένη υπόθεση».

Βέβαια στην κατάσταση αυτή σημαντικός είναι ο ρόλος του το προέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Κουκιά. Του 55χρονου μάνατζερ που από το 2007 συνέδεσε την εταιρεία με πολλά κρατικά έργα και ο οποίος τώρα μοιάζει

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία έκδοσης «Η Εφημερίδα των συντακτών»


Στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη μπαίνουν από την επόμενη εβδομάδα οι 100 εργαζόμενοι από την «Ελευθεροτυπία» που υπέγραψαν στην ίδρυση του συνεταιρισμού για την έκδοση του φύλλου «Η Εφημερίδα των συντακτών». Μετά την έγκριση της διευθυντικής ομάδας, η εφημερίδα αναζητά κεφάλαια για την έκδοση της η οποία τοποθετείται στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Η εφημερίδα θα είναι καθημερινή, από Δευτέρα ως Σάββατο ενώ δεν θα υπάρχει κυριακάτικη έκδοση. Στη γενική συνέλευση των μελών της εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Θοδωρής Μαργαρίτης και μέλη του  οι Κρεμμύδας Φώτης, Αριστείδης Μανωλάκος και Σωτήρης Μανιάτης, εκλέχθηκε η διευθυντική ομάδα. Διευθυντής θα είναι ο

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Aποχώρηση Αντώνη Γκουρτσούλη από την Fortune

Ανακατατάξεις στην Fortune καθώς αποχωρεί από την εταιρεία o, μέχρι σήμερα, Γενικός Διευθυντής της, Αντώνης Γκουρτσούλης.
Αποχωρεί από την Fortune o Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Aντώνης Γκουρτσούλης. Πρόκειται για εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος της αγοράς διαφήμισης, ο οποίος ανήκε στο σχήμα της Fortune από την στιγμή της ίδρυσης της διαφημιστικής εταιρείας. 

Ο κ. Γκουρτσούλης  με σύντομη δήλωση του στο advertising.gr  θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του στην Fortune ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε «Νέοι καιροί, νέες ευκαιρίες».

Οι εφημερίδες στρέφονται στο βίντεο...

Οι εφημερίδες στρέφονται στο βίντεο
 
Η βρετανική Telegraph ανακοίνωσε ότι θα προβάλλει ειδησεογραφικά βίντεο δικής της παραγωγής
 
Εκπρόσωποι της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» ανακοίνωσαν ότι σύντομα πρόκειται να αρχίσουν να εκπέμπουν μέσω της ιστοσελίδας τους live βίντεο εσωτερικής παραγωγής.
Όπως εξήγησαν θα υπάρχει ένα στούντιο μέσα στα γραφεία της εφημερίδας, όπου θα γίνεται η παρουσίαση των κυριοτέρων ειδήσεων, ενώ οι ρεπόρτερ θα είναι εφοδιασμένοι με εξοπλισμό που θα τους δίνει τη δυνατότητα να μεταδίδουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τον τόπο του ρεπορτάζ. Επίσης, θα συνεργάζονται με το τηλεοπτικό τμήμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press για βίντεο που δεν μπορούν να παραχθούν από τους συνεργάτες της εφημερίδας.

Αποχωρεί από το Sephora ο Όμιλος Μαρινόπουλου

Αποχωρεί από το Sephora ο Όμιλος Μαρινόπουλου  Η Sephora αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος και μερίδια δίκτυο καλλυντικών εγχωρίως
Αποχωρεί από τη λιανική καλλυντικών ο όμιλος Μαρινόπουλου, καθώς μέσα στο καλοκαίρι και ενόσω αναλάμβανε τον πλήρη έλεγχο του δικτύου super market Carrefour, προχωρούσε παραλλήλως, στην παραχώρηση του μεριδίου 50% που κατείχε στην αλυσίδα Sephora.
Συγκεκριμένα, η Μαρινόπουλος Holding Sarl είχε συμφωνήσει να πωλήσει τη συμμετοχή της ύψους 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της Sephora Μαρινόπουλος Α.Ε. στη Sephora S.A.
Στις 25 Μαΐου 2012, η εταιρία Sephora S.A. γνωστοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου (μεταβολή από κοινό σε αποκλειστικό έλεγχο) της αλυσίδας, κίνηση η οποία έλαβε και την σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 6 Ιουλίου 2012 (αριθ. απόφασης 543/VII/2012).

Υπενθυμίζεται ότι η Sephora αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος και μερίδια δίκτυο καλλυντικών εγχωρίως.

Το joint venture του ομίλου Μαρινόπουλου με τη Sephora, εταιρία που ανήκει στον γαλλικό πολυεθνικό κολοσσό LVMH, ξεκίνησε το 2001, βασισμένο στο υπάρχον δίκτυο των Beauty Centers, τα οποία σταδιακά μετατράπηκαν σε καταστήματα Sephora. Η συνεργασία των δύο μερών αφορούσε αφενός την ελληνική αγορά, και αφετέρου τις γειτονικές αγορές της ΝΑ Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία).

Έδωσε η Alpha Bank δάνειο στο Σ. Ψυχάρη;

- Αναδημοσίευση απο http://www.paron.gr/typologies/?paged=3

Την απόκτηση των μετοχών του Β. Ρέστη από το Σ. Ψυχάρη, με δάνειο 20 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank  αποκαλύπτει το site http://www.lykavitos.gr/2012/09/lykavitosgr-20-alpha-bank.html. Στην περίπτωση που ισχύει η πληροφορία αυτή το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η τράπεζα δεν χορήγησε νέο δάνειο στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, αθετώντας τη συμφωνία που είχε συνάψει η Μάνια Τεγοπούλου με τον πρόεδρο της Alpha Bank, Ι. Κωστόπουλο. (αναλυτικά στο http://kourdistoportocali.com/articles/13859.htm)

Νέο πρόγραμμα Alpha 989


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ανανεωμένο πρόγραμμα για τη νέα σεζόν, ο Alpha 98 9 φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για τους ακροατές για άμεση, δυναμική και αντικειμενική ενημέρωση. Από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η έμπειρη ομάδα παραγωγών του Alpha 98 9 συνθέτει ένα ολοκληρωμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα με έμφαση στην ενημέρωση, την αμερόληπτη κριτική και την αμφίδρομη επικοινωνία.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, ο Γιώργος Σμυρνής στην εκπομπή Και εσύ Σηκώθηκες Νωρίς παραθέτει τα πρώτα νέα της ημέρας, ενώ ο Δήμος Βερύκιος παρέα με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή Oι Αντίθετοι καυτηριάζουν την επικαιρότητα μέσα από τις θρυλικές κόντρες τους. Ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή Κατά Ριπάς αναζητά τους υπεύθυνους και τα αίτια της ελληνικής παθογένειας. Ο Σπύρος Χαριτάτος στην εκπομπή Γιάφκα συμμετέχει με τους ακροατές σε μία ανοιχτή συζήτηση επιδιώκοντας να δώσει με θετική διάθεση απαντήσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι Γιάννης Ντάσκας και Διονύσης Αντωνέλλος στην Κακή Παρέα, διερευνούν το παρασκήνιο, ασκούν κριτική και αποκαλύπτουν.

Τηλεόραση μέσω διαδικτύου συζητούν στην Αγγλία


Το θέμα της κατάργησης της μετάδοσης τηλεοπτικών εκπομπών από ραδιοσυχνότητες -ακόμη και της ψηφιακής μετάδοσης- με χρήση του ταχύτατου πλέον ευρυζωνικού διαδικτύου, ερευνά μεταξύ άλλων η πρόσφατη έκθεση της Βουλής των Λόρδων (Αγγλία) σχετικά με την εξέλιξη του διαδικτύου (pdf 537kb) την οποία αναζητήσαμε με αφορμή ένα σχετικό δημοσίευμα στις ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ (Τηλεόραση μέσω Internet προτείνει η Αγγλία).

Περισσότερα στον ιστότοπο του Βρετανικού Κοινοβουλίου και στην έκθεση Broadbanf for all.

Αλλάζει όνομα ο Antenna?



Μέλος του ομίλου «ΑΝΤ1» παραμένει ο Μάκης Πουνέντης. Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν όλες τις τελευταίες ημέρες είχαν αίσιο, για τις δύο πλευρές, τέλος. Ο Μάκης Πουνέντης διατηρείται διευθυντής του «Ρυθμού 94.9», ενός σταθμού που τα πηγαίνει εξαιρετικά στις ακροαματικότητες - είναι το 2ο μουσικό ραδιόφωνο στα FM. Και κρατάει και τη θέση του στη Heaven, τη δισκογραφική τους εταιρία.

Όμως δεν θα έχει πια σχέση με τον «ΑΝΤ1 97.2», την έτερη συχνότητα του ομίλου και η οποία αποτελεί πλέον σκιά του εαυτού της. Ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό του σταθμού, γύρω στα είκοσι περίπου. Λογικά αυτά δεν κινδυνεύουν να απολυθούν, εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξουν κι άλλες καρατομήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το σχεδιασμό του Αλέξη Καρακατσάνη, του νέου διευθυντή προγράμματος του σταθμού (από τη Θεσσαλονίκη προέρχεται,  διευθυντής προγράμματος ήταν του Star 97.1 και του Heart 93.1) δρομολογούνται ήδη αλλαγές. Άμεσα. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο ραδιοσταθμός του Αμαρουσίου θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα όνομα (το ΑΝΤ1 97.2 θα αποτελεί σύντομα... ιστορία), θα παραμείνει βέβαια ενημερωτικός αλλά σε πιο χαλαρό πλαίσιο, ενώ η μουσική του πρόταση θα είναι κάτι ανάμεσα σε Red, Δίεση κ.ά. Κυκλοφορούν και κάποιες φήμες για...

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...