Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ναυμαχία στο Φάληρο


 

- Αναδημοσίευση απο http://topontiki.gr

Σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικοεπιχειρηµατικούς «πο­λέµους» εξελίσσεται η κόντρα δυο εκ των κορυφαίων εφοπλιστών της χώρας, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου, µε απρόβλε­πτες διαστάσεις, όπως επισηµαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα. 
Ο «εµφύλιος», αφού οι δυο επιχει­ρηµατίες είναι συνεταίροι στον τηλε­οπτικό και ραδιοφωνικό σταθµό ΣΚΑΪ, δεν έχει, όπως διάφοροι διατείνονται στην πιάτσα, αθλητικό άρωµα, αλλά αμιγώς επιχειρηµατικό και πολιτικό. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισηµαί­νουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στους δυο επιχειρηµατίες, ότι η αίσθη­ση που υπάρχει περί ενός ντέρµπι Ολυ­µπιακού - Παναθηναϊκού, προσωπο­ποιηµένο στους ισχυρούς άνδρες των δυο αιωνίων αντιπάλων, δεν έχει καμιά σχέση µε την πραγµατικότητα, αφού στο παρασκήνιο τα θέµατα που παίζο­νται είναι µείζονα. 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέταξε το γάντι στον Γιάννη Αλαφούζο κοινοποι­ώντας του στις 18 Ιουνίου - µία ηµέρα µετά τις εκλογές - εξώδικο µε το οποίο κατηγορεί ευθέως τον ισχυρό άντρα του ΣΚΑΪ για στοχευµένα πολιτικά παιχνίδια, επικίνδυνες στρατηγικές των µέσων του Οµίλου, προσπάθεια αλλοίωσης της πραγµατικότητας και χει­ραγώγησης των τηλεθεατών και ακροατών. 

H υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ ίσως αποδειχτεί καταλύτης και για άλλα Ταμεία



Tης Χριστίνας Κοψίνη
Η υπόθεση του ασφαλιστικού φορέα επικούρησης και υγείας των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) και η επεισοδιακή γενική συνέλευση των μετόχων–ασφαλισμένων του το περασμένο Σάββατο δεν αποτελεί εσωτερική υπόθεση του κλάδου. Αντιθέτως, αφορά όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία, τις διοικήσεις και τα σωματεία που αρκούνται να συμμετέχουν διά των εκπροσώπων στις διοικήσεις, αρνούμενα να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των διαθεσίμων, περιορίζοντας την παρέμβασή τους σε έναν καταγγελτικό λόγο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η έντονη αμφισβήτηση των επιλογών της 9μελούς (πολυπαραταξιακής) διοίκησης (η οποία, για την άντληση 25 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε ρευστοποίηση «κουρεμένων» ομολόγων, μετατρέποντας τη δυνητική ζημία από το PSI σε πραγματική), η καταψήφιση του απολογισμού και του προϋπολογισμού μπορεί να αναδειχθούν η κατάλληλη αφορμή για να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση, έστω και στο παρά πέντε.

Λεφτά από έξω ψάχνουν ΑΝΤ1 και Mega

- Αναδημοσίευση απο http://media-industry.blogspot.gr
 
Στροφή προς τις ξένες αγορές για Mega και ΑΝΤ1 για να καλύψουν τις απώλειες στην Ελλάδα. Η εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση παρήγαγε 80 σήριαλ τη χρονιά για να καλύπτει τον εσωτερικό ανταγωνισμό τελείωσε, με βίαιο τρόπο. Τώρα,  τα τούρκικα σήριαλ σαρώνουν την ελληνική τηλεόραση, την ίδια ώρα που οι ελληνικές παραγωγές, από το Mega και τον ΑΝΤ1 είναι ελάχιστες, ενώ απουσιάζει πλήρως η ΕΡΤ, επί 4 συνεχόμενα χρόνια.

Ο ΑΝΤ1 αναζητάει τη  διανομή στο εξωτερικό των τηλεοπτικών σειρών  που διαθέτει  αφού όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα http://www.c21media.net/, η  διαφημιστική δαπάνη στην  ελληνική τηλεόραση υποχώρησε κατά 67% και ο ΑΝΤ1 ακολουθώντας τη στρατηγική της Τουρκίας , η οποία διανέμει σε πολλά σημεία του πλανήτη νέες σειρές θα επιχειρήσει να πουλήσει στο εξωτερικό τις δραματικές και κωμικές σειρές που έχει παράγει τα τελευταία 20 χρόνια. Στόχος είναι οι αγορές της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής έχοντας ξεκινήσει συζητήσει με εταιρείες διανομής.

Πάει για λουκέτο ο SENTRA 103.3



- Αναδημοσίευση απο www.newpost.gr

Με δύο αναρτήσεις τους στο e-tetradio.gr, ο Στέλιος Μαρκάκης εκ των πρωτεργατών του σταθμού και o Μάνος Σπανόπουλος- παραγωγός, προαναγγέλλουν ότι η απόφαση για το λουκέτο έχει ήδη ληφθεί.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται σε 5μερη απεργία ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων όσων δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Συνάντηση Κεδίκογλου με Βενιζέλο - Κουβέλη για την επιλογή νέας διοίκησης στην ΕΡΤ

Συνάντηση Κεδίκογλου με Βενιζέλο και Κουβέλη για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ
Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
 
Εντός των προσεχών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τους αρχηγούς να τους ευχαριστήσει που δεν έφεραν αντιρρήσεις για την επιλογή του και τους ενημέρωσε οτι κατά την άποψή του η διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να είναι διακομματική γιατί η κρατική τηλεόραση είναι ένα δημόσιο αγαθό για όλους. Και οι δύο δήλωσαν ότι είναι στη διάθεσή του.
Η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως είναι γνωστό ο κ. Κεδίκολγου έχει συγκρουστεί στο παρελθόν, ως υπεύθυνος για τα ΜΜΕ από την πλευρά της Ν.Δ.,με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για τη σύμβαση που υπέγραψε με την ΤΕΑΜ για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League
Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.
Το Δ.Σ. είναι 11μελές και αποτελείται από:

Το Facebook εξοργίζει, αλλάζοντας το ορατό e-mail στο Χρονολόγιο των μελών του


Έξαλλοι εμφανίζονται πολλοί χρήστες-μέλη του Facebook από την ξαφνική αλλαγή της ορατής διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Χρονολόγιό τους.

Ορατή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε μέλος της υπηρεσίας είναι πλέον αυτή που παραχώρησε στα μέλη του το Facebook προ διετίας (και πιθανότατα όχι αυτή που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι).
Τα μηνύματα e-mail της μορφής [δημόσιο όνομα χρήστη]@facebook.com παραδίδονται στα Μηνύματα των μελών στο Facebook, αυξάνοντας την προσέλευση στην υπηρεσία.
Στα Στοιχεία Επικοινωνίας, κάθε μέλος του Facebook μπορεί να προσθέσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων υπηρεσιών.
Από τον Νοέμβριο του 2010, το Facebook παρέχει υπηρεσία δικό του e-mail με το όνομα του χρήστη στην υπηρεσία και κατάληξη facebook.com.
Από τις 26 Ιουνίου 2012, η διεύθυνση αυτή έγινε η προεπιλεγμένη ορατή διεύθυνση e-mail στο Χρονολόγιο των χρηστών και έτσι,...

Το Euronews στην ελληνική γλώσσα



Τη δημιουργία 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού Euronews στην Ελληνική γλώσσα, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Στέλιος Στεφάνου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Euronews κ. Michael Peters και ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι η δημιουργία του καναλιού, είναι αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας της ΕΡΤ για την ανάπτυξη ελληνικού προγράμματος του Euronews, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια τηλεθεατές να λαμβάνουν έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Όπως υπογράμμισε, ο νέος αυτός δίαυλος επικοινωνίας θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, καθώς θα μπορεί να βρίσκεται σε κάθε μέρος του πλανήτη, με τη δική της εικόνα, ταυτότητα και θέση.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Google: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Google: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων λογοκρισίας στο Διαδίκτυο
Πολλά προέρχονται από δυτικές κυβερνήσεις

(Αναδημοσίευση απο http://www.tovima.gr/)

Η εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ανησυχητική αύξηση στα αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων να αφαιρεθεί υλικό από το Διαδίκτυο, το οποίο θεωρούσαν ακατάλληλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google πολλά από αυτά τα αιτήματα προέρχονταν από δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν συνδέονται συχνά με τη λογοκρισία.

Σε μια περίοδο έξι μηνών, η Google συμμορφώθηκε με το 47% των αιτημάτων για αφαίρεση περιεχομένου και με το 65% εντολών από δικαστήρια.

Σύμφωνα με τη Google, η Ισπανία τους ζήτησε να αφαιρεθούν 270 link σε μπλογκ και άρθρα εφημερίδων, επικριτικά για δημόσια πρόσωπα. Η εταιρεία αρνήθηκε.

Της ζητήθηκε να αφαιρέσει ένα επικριτικό άρθρο για μια πολωνική εταιρεία και τα αποτελέσματα που συνδέονταν με αυτό το άρθρο. Και πάλι δεν συμμορφώθηκε.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει τους συνδέσμους για 149 βίντεο του YouTube που θεωρούσαν ότι προσέβαλαν τη μοναρχία. Η εταιρεία συμμορφώθηκε με το 70% των αιτημάτων.

20 Ιουλίου και 17 Αυγούστου η ψηφιακή από Υμηττό



20 Ιουλίου και 17 Αυγούστου η ψηφιακή από Υμηττό

Σε δυο φάσεις θα γίνει το αναλογικό switch off στον Υμηττό, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης. Τα μεν ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μέσω της Digea θα κατεβάσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμψουν ψηφιακά τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, η δε ΕΡΤ στις 17 Αυγούστου.
(www.paron.gr/typologies)


Ψηφιακό δέκτη έχετε;
 
 
Στις 20 Ιουλίου κλείνει τελικά το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών από τον Υμηττό και στις 17 Αυγούστου το σήμα των κρατικών καναλιών. Πρακτικά 2 εκατ. νοικοκυριά στην Αττική πρέπει να προμηθευτούν ψηφιακό δέκτη ή να γυρίσουν την κεραία τους προς Πάρνηθα, το μόνο κέντρο εκπομπής που παραμένει αναλογικό. Η υπουργική απόφαση βγήκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όπως γράφει το digitalTV info
<< Η 20η Ιουλίου είναι τελικά η ημερομηνία για το αναλογικό switch off στον Υμηττό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αν και η Digea είχε ορίσει ως ημερομηνία για το κλείσιμο των πομπών της την 23η Ιουλίου. Η δεύτερη φάση του switch off αφορά στην ΕΡΤ που αντί για τις 13 Αυγούστου, θα πρέπει να σβήσει τα αναλογικά της δίκτυα στις 17 Αυγούστου. Η μετακίνηση έγινε λόγω του δεκαπενταύγουστου! >>.
 
Η υπουργική απόφαση με αριθμό 26337/675 δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τις υπογραφές των υπηρεσιακών υπουργών Μεταφορών Σίμου Σιμόπουλου και Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.

Σύμφωνα με αυτήν:
1. Την 03:00 πρωινή της 20ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό. Κατ’ εξαίρεση, για την αναλογική εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» των προγραμμάτων «ΕΤ1», «NET» και «ΕΤ3» της ΕΡΤ ΑΕ, ως ημερομηνία παύσης ορίζεται η 03:00 πρωινή της 17ης Αυγούστου 2012.
 

Στα 36.000 φύλλα το απεργιακό φύλλο της “Ελευθεροτυπίας”

πηγή: http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com.gr

Στις 36.000 φύλλα έφτασε το απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, αφενός διότι πολύς κόσμος δεν γνώριζε ότι θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα διαφημιστικής δαπάνης και αφετέρου λόγω της κυκλοφορίας κυριακάτικων φύλλων το Σάββατο, δημιουργώντας πρόσθετο σοβαρό ανταγωνισμό.

Συνάντηση Μπούτου – Λάτσιου – Τα σενάρια των καναλιών για την επόμενη σεζόν



Αναγνωριστική συνάντηση των διευθυντών προγράμματος του MEGA και του ΑΝΤ1, Πέτρου Μπούτου και Γιάννη Λάτσιου, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα την προπερασμένη Πέμπτη, τα στελέχη των δυο καναλιών συναντήθηκαν σε «ουδέτερο» έδαφος προκειμένου να διερευνήσουν προθέσεις και να εξετάσουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας σε μια αγορά που πλήττεται βάναυσα από την οικονομική κρίση. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, άλλωστε δεν ήταν αυτός ο σκοπός, ωστόσο, φαίνεται ότι οι τρόποι που θα κινηθεί το κάθε κανάλι το επόμενο διάστημα και ειδικά τη νέα τηλεοπτική σεζόν, δεν διαφέρουν θεαματικά: θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά διαθέσιμα του καθενός και την πορεία της διαφήμισης και βέβαια από την στόχευση του κάθε σταθμού στο μείγμα προγράμματος που θα προτείνει. Η κατάσταση είναι οριακή, αν όχι τραγική, τα περιθώρια κινήσεων ελάχιστα, για αυτό και οι δύο μελετούν σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα.
Χοντρικά το «κακό σενάριο» προβλέπει και για τους δυο, να μην υπάρχουν πρωινές εκπομπές, παρά μόνο κάποιες σειρές στο prime time, και το σύνολο σχεδόν του προγράμματος να καλύπτεται από επαναλήψεις! Αντίθετα, στο «καλό σενάριο» θα γίνει προσπάθεια...

Εμπλοκή στη σχέση Κωστόπουλου – ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες


Εμπλοκή λέγεται ότι έχει προκληθεί στην σχέση του Πέτρου Κωστόπουλου και των εκδόσεων της ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην προχωράει το νέο site που σχεδίαζαν από κοινού. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι τελικά το site θα προχωρήσει, χωρίς τη συμμετοχή του Πέτρου Κωστόπουλου που δεν βρήκε ρόλο στο νέο σχήμα. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο δημοσιογράφος και πρώην εκδότης, λέγεται ότι έχει αραιώσει τις εμφανίσεις του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
(http://www.enimerosi24.gr/)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Εξώδικο Μαρινάκη στον ΣΚΑΙ για την αξιοπιστία του καναλιού

Την πλήρη διαφοροποίησή του εκφράζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τις επιλογές και τις τακτικές του Γιάννη Αλαφούζου που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ΣΚΑΪ και έχουν αρνητικό αντίκτυπο για το μετοχικό τμήμα του σταθμού. Ο γνωστός εφοπλιστής με εξώδικο που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ και μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο, υπογραμμίζει την διαφωνία του για τον τρόπο που λειτούργησαν τα media του Ομίλου ΣΚΑΪ κατά την  προεκλογική περίοδο, αλλά και το βράδυ των εκλογών (όπου το exit poll του σταθμού απέτυχε παταγωδώς όπως και οι δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος). Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης κάνει λόγο για
Μείζον ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας αποτελεί για την απερχόμενη κυβέρνηση (και όχι μόνο...) η επιλογή της διαφημιστικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει πλέον την προβολή του ΟΠΑΠ, ενός οργανισμού με τεράστιο τζίρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού αναζήτησης διαφημιστή, η διοίκησή του αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα τον διαφημίσει. 
Σημειώνεται ότι όποιος προκριθεί θα αναλάβει και τα αριθμολαχεία (δηλαδή το Τζόκερ, το Kino κ.λπ.) το «Στοίχημα», αλλά και γενικότερα την εταιρική εικόνα. Υπενθυμίζεται ότι η αναζήτηση διαφημιστή εκκρεμεί από πολλούς μήνες, μετά την διακοπή της συνεργασίας με τη Leo Burnett.
Σε περίπτωση κατά την οποία οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και στον οργανισμό προχωρήσουν στην επιλογή για

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΤΟΥ MEGA - ANOIKTA ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ

Από το : enimerosi24.gr
Προβληματισμό, αλλά και ερωτηματικά για το μέλλον έχει προκαλέσει η αρνητική διάθεση και στάση της οικογένειας Μπόμπολα, μεταξύ των εκδοτών του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιώργος Μπόμπολας...
αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει το κανάλι, αλλά και να βοηθήσει συνολικά, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός, εξωθώντας την κατάσταση στα άκρα! Λέγεται ότι αποδέχθηκε να συνεισφέρει σύμφωνα με το ποσοστό του, μόνο 3.000.000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αρνούμενος οποιαδήποτε άλλη οικονομική συμμετοχή. Η στάση της οικογένειας – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες και το παρασκήνιο, έχει προκαλέσει τη δυσφορία των υπολοίπων, ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και τη ρήξη, μεταξύ των μετόχων που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομικό κάλεσμα αδιαμαρτύρητα! Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται για το Mega, αφού οι υπόλοιποι δεν

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η κρίση δεν αφήνει τα ΜΜΕ να... γυρίσουν σελίδα


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PWC
Η πτώση των διαφημιστικών εσόδων την επόμενη τετραετία είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τα ελληνικά ΜΜΕ
Γκρίζα σύννεφα συγκεντρώνονται στα παραδοσιακά ΜΜΕ Ελλάδας και Ευρώπης, λόγω της εντεινόμενης κρίσης και της συρρίκνωσης της διαφημιστικής δαπάνης. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ετήσια Επισκόπηση της PwC για τον Κλάδο της Ψυχαγωγίας & των ΜΜΕ 2012-2016, τα ελληνικά ΜΜΕ αποτυπώνουν σε βάθος 4ετίας νέα αρνητικά ρεκόρ άντλησης διαφημιστικών εσόδων με την πρόβλεψη για την τηλεοπτική διαφήμιση να κάνει λόγο για οριακή άνοδο της τάξης του 0,7% έως το 2016.
Συγκεκριμένα για το 2012 η έρευνα προβλέπει έσοδα για τα κανάλια ύψους 375 εκατ. ευρώ, για το 2013 περί τα 365 εκατ. ευρώ και τις επόμενες χρονιές 369 εκατ. ευρώ, 372 εκατ. ευρώ και 380 εκατ. ευρώ. Τα νέα είναι καλύτερα για τη συνδρομητική TV, η οποία υπολογίζεται να ανεβάσει τα έσοδά της κατά 3,7% (648 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 544 εκατ. ευρώ το 2012). Το Ραδιόφωνο θα χάσει το 1,8% της διαφημιστικής του δύναμης με τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2012 να ανέρχονται σε 90 εκατ. ευρώ και το 2016 στα 95 εκατ. ευρώ. Ο Τύπος (εφημερίδες και περιοδικά) θα εισπράξει το 2012 περί τα 929 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από διαφημίσεις και τα υπόλοιπα από πωλήσεις. Το ποσόν βαίνει μειούμενο το 2013 (892 εκατ. ευρώ) για να καταλήξει στα 779 εκατ. ευρώ το 2016.

Στον κόσμο
Στη διεθνή σκηνή πάντως τα συμπεράσματα διαφοροποιούνται:

Εφημερίδες: Ο κλάδος παρουσιάζει διαφορετικές τάσεις ανάμεσα στις ώριμες και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Θα εμφανίζει συνεχή μείωση σε ορισμένες περιοχές, όπως οι ΗΠΑ όπου έως το 2016 θα μειώνεται κατά 1,4%.
Τηλεόραση: Το 2011 η Γαλλία πέρασε την Αγγλία και τη Γερμανία και έγινε, μετά τις ΗΠΑ, η 2η μεγαλύτερη αγορά σε συνδρομητική τηλεόραση παγκοσμίως, χάρη στην αύξηση κατά 76% της IPTV.

Η αρχή του τέλους για το Facebook;

Η αρχή του τέλους για το Facebook;
Οι χρήστες ενασχολούνται λιγότερο με το κοινωνικό δίκτυο, ενώ τα πιτσιρίκια του γυρίζουν την πλάτη
 
«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα των κοινωνικών δικτύων Μάρκ Ζάκερμπεργκ και τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ;  Όταν ο Μέρντοκ παραβιάζει την ιδιωτική σας ζωή είναι παράνομο,. Όταν το κάνει ο Ζάκερμπεργκ είναι το μέλλον», έγραψε πρόσφατα ο Μπιλ Κέλερ, τέως διευθυντής και νυν αρθρογράφος στην εφημερίδα New York Times. 
Η παρατήρηση δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα : ενώ καταδικάζουμε το σκάνδαλο των υποκλοπών που απειλεί τα θεμέλια της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ, την ίδια στιγμή ξεδιπλώνουμε την ιδιωτική μας ζωή σε κοινή θέα μέσα από το Facebook. Όπως όλα δείχνουν έχουμε παραδοθεί στο Facebook άνευ όρων.
Τουλάχιστον μέχρι πρότινος. Όμως τον τελευταίο καιρό κάτι φαίνεται να αλλάζει. Η πολύ κακή εντύπωση που έχει αφήσει η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο και η πορεία της μετοχής ήρθε να συνδυαστεί με πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι η ενασχόληση με το Facebook βαίνει μειούμενη για ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών. Την ίδια στιγμή, κι αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική τάση, τα πιτσιρίκια του γυρίζουν την πλάτη θεωρώντας ότι το Facebook είναι ένα δίκτυο για τη μαμά και τον μπαμπά. Τα ίδια στρέφονται περισσότερο στο Twitter, το Tumblr και το X-Box που θεωρούνται πιο cool.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το πρακτορείο Reuters και η εταιρεία ερευνών Ipsos το 35% των χρηστών του Facebook δηλώνουν ότι ενασχολούνται λιγότερο με το δίκτυο απ όσο στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ μόνο το 20% δήλωσαν ότι ασχολούνται περισσότερο. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας τέσσερις στους πέντε ερωτώμενους δήλωσαν ότι δεν επηρεάζονται από τις διαφημίσεις που αναρτά το Facebook στις σελίδες τους, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να πείσει τους διαφημιζόμενους να πληρώσουν ακριβότερα για τις διαφημίσεις αυτές.

Αλλάζουν και το χάρτη των media οι εκλογές

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν και τις ισορροπίες στα ΜΜΕ.  Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα επαναπροσδιορίσει το χάρτη των media, όπως άλλωστε συνέβη στα δύο πρώτα χρόνια του Μνημονίου με το κλείσιμο του  Alter και της «Ελευθεροτυπίας», αρκετών ακόμη εφημερίδων και την υπολειτουργία πολλών ΜΜΕ, σε καθεστώς άτυπης στάσης πληρωμών.
Σε περίπτωση ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησης “αριστερής”- “προοδευτικής” κυβέρνησης, τότε η πολιτική των επιχειρηματιών που στήριξαν τις κυβερνήσεις του Μνημονίου θα αλλάξουν. Πρώτος στόχος θα είναι η αντιπολίτευση, ενώ δεν είναι σαφές αν θα διασώσουν όλες τις επιχειρήσεις τους, αφού θα σκεφτούν αν  θα φέρουν πίσω τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό ή αν θα πάρουν νέα δάνεια από τις τράπεζες. Παράλληλα εκτιμάται πως θα υπάρξουν και εκκαθαρίσεις με πρόσωπα που θα προέρχονται από την αριστερά και κρίνουν πως δεν θα υπηρετήσουν τη γραμμή αυτή.

Στην περίπτωση που συγκροτηθεί Μνημονιακή κυβέρνηση οι επιχειρηματίες θα λάβουν μια ανάσα, κυρίως μέσο των τραπεζών και ως αντάλλαγμα θα επιστρέψουν στη σκληρή γραμμή υποστήριξης του σχήματος που θα προκύψει. Αλλά ούτε στη μία περίπτωση, ούτε στην άλλη η τηλεόραση μπορεί να διασωθεί αφού η διαφήμιση πέφτει με ταχύτατους ρυθμούς. Με άλλα λόγια, όποιος επιχειρηματίας  δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσει την επιχείρησή του,  στην καλύτερη περίπτωση  θα αναγκαστεί  να προχωρήσει σε μια συγχώνευση με κάποιον άλλο.  Καθοριστική είναι η επιλογή που θα λάβουν οι μέτοχοι του...

Μικρότερος ο ενιαίος Alpha;


Την περασμένη Τετάρτη εγκαταστάθηκε και επίσημα στον Alpha ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού γκρουπ Μανώλης Λέκκας. Ένα στέλεχος της αγοράς που ως πρόσφατα δεν είχε σχέση με τα ΜΜΕ που έλαβε ωστόσο πλήρη ενημέρωση τις προηγούμενες μέρες για τα ανοιχτά θέματα του Alpha. Στις αρχές της εβδομάδας ο απερχόμενος διευθύνων Λαυρέντης Αλβέρτης με προσωπικό επιστολή του στους εργαζόμενους του Alpha ανήγγειλε πως αποσύρει το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που είχε προτείνει (η επιστολή του αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των “Τυπολογιών” www.typologies.gr) επειδή έληξε η περίοδος που είχε οριστεί «χωρίς κάποια επίσημη αντίδραση» από την πλευρά των εργαζομένων. Και αναφέρει πως «πρωταρχικός στόχος είναι η βιωσιμότητα του σταθμού στο σημερινό, δύσκολο περιβάλλον, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων».
Το επιχείρημα αυτό είναι η μια πλευρά, η άλλη υποστηρίζει πως η διοίκηση του Alpha είχε «παγώσει» τις συζητήσεις για την επιχειρησιακή σύμβαση λόγω των βουλευτικών εκλογών.  Για αυτό και εκφράζεται η ανησυχία πως...

Κλείνει μετά από δεκαετίες το Minitel, το γαλλικό Ίντερνετ πριν από το Ίντερνετ



Η υπηρεσία Minitel, που λειτουργούσε στη Γαλλία από τη δεκαετία του 1980 μεταδίδοντας κυρίως χρηστικές πληροφορίες και παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες, πρόκειται να κλείσει στα τέλη του Ιουνίου.
Ήταν ένα εντελώς γαλλικό πείραμα που προϋπήρξε του World Wide Web αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στη σαρωτική εξάπλωσή του.
Το δίκτυο της France Telecom, που ήταν κλειστό και χρησιμοποιούσε ειδικά τερματικά και όχι προσωπικούς υπολογιστές, προσέφερε έναντι μικρού αντιτίμου πάνω από 20.000 υπηρεσίες στις καλές ημέρες.


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αλλαγή συνεργασίας για Carrefour & Μαρινόπουλο

 
Ριζική ανατροπή στην σχέση συνεργασίας μεταξύ Carrefour και ομίλου Μαρινόπουλου, καθώς η γαλλική εταιρεία πούλησε το ποσοστό της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον ελληνικό Όμιλο.
Σε αναδιοργάνωση της σχέσης συνεργασίας τους προχώρησαν Carrefour και Όμιλος Μαρινόπουλος καθώς η ελληνική εταιρεία εξαγόρασε το ποσοστό του πολυεθνικού retailer στην, μέχρι πρότινος, κοινοπραξίας Carrefour Mαρινόπουλος και στο εξής θα αποτελεί τον αποκλειστικό franchisee της Carrefour σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία καθώς και στην Αλβανία και σε άλλες  χώρες των Βαλκανίων.  Όπως αναφέρεται στην σχετική επίσημη ανακοίνωση , οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε μέτρα που θα επιτρέψουν στο σχήμα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η Carrefour αναφέρει πως η έκτακτη επιβάρυνση από την πώληση του ποσοστού της θα αγγίξει τα 220 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αγωγή ΕΡΤ εναντίον Σκάι



Η μάχη για τα στιγμιότυπα συνεχίζεται όμως  και μεταξύ ΕΡΤ και Σκάι. Η κρατική ραδιοτηλεόραση με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της ραδιοφωνικής και της τηλεοπτικής εταιρείας του Σκάι , διεκδικεί το ποσό των 410.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη μετάδοση αποσπασμάτων των αγώνων της ΠΑΕ Ξάνθη, τα δικαιώματα της οποίας είχε την προηγούμενη χρονιά η ΕΡΤ.

Αναλυτικά στο http://media-industry.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5956.html

Η Μάνια θα προσφύγει πάλι στο άρθρο 99!


Θα καταθέσει και πάλι αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 η “Χ.Κ.Τεγόπουλος” δήλωσε σήμερα στην 3ήμερη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας. Μετά τις εκλογές, όπως ειπώθηκε. Η εργοδοσία δήλωσε ακόμη επιτρέπει την έκδοση του απεργιακού φύλλου με το όνομα “Ελευθεροτυπία” και δίνει ως και το Α.Φ.Μ για την έκδοση της. Στο ερώτημα του υπουργού Εργασίας Α. Ρουπακιώτη για το αν θα πληρώσει τα δεδουλευμένα για να ανοίξει επιτέλους η εφημερίδας, η αόριστη απάντηση ήταν μετά από 15 μέρες ίσως να είναι σε θέση η εταιρεία να δηλώσει αν θα πληρώσει ένα μισθό! (αναλυτικό ρεπορτάζ για την “Ε” και την 3ήμερη συνάντηση στο “Π” της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο).

(http://www.paron.gr/typologies)

“Κούρεμα” 25% ζητάει η nova από τη SuperLeague



Μείωση της τάξης του  25% ζητάει η Forthnet από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, λόγω της κρίσης. Με επιστολή που έστειλε προς τις ΠΑΕ, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ζητάει να μειωθεί  το κόστος της σύμβασης κατά 11 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή να υποχωρήσει το ύψους τους συμβολαίου από τα 44 εκατ. ευρώ στα 33 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί, πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, αφού η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει τη δαπάνη τεράστιων χρηματικών ποσών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά  στο http://media-industry.blogspot.gr/2012/06/25-nova-superleague.html#more

Μήνυση κατά του ΣΚΑΪ κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Μύνηση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον τριών υπευθύνων του ΣΚΑΪ υπέβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγελής Μαρινάκης . Ο κ. Μαρινάκης υπέβαλε τη μήνυση για αναπαραγωγή συκοφαντικών δημοσιευμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα του ομίλου.
Μετά τη μήνυση του κ. Μαρινάκη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και περιπολικά μετέβησαν...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Νέα πειραματική ιστοσελίδα γνώμης ανακοίνωσαν σήμερα οι Times



Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται από σήμερα μια νέα ιστοσελίδα των βρετανικών Times, κάτι που οι ίδιοι ονομάζουν «μια πειραματική σελίδα Tumblr» για επιπλέον περιεχόμενο και άρθρα γνώμης των συντακτών. Η ιστοσελίδα δεν θα περιέχει άρθρα ή άλλο υλικό που εμφανίζονται στην κυρίως ιστοσελίδα των Times και τα οποία άλλωστε είναι διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος «Ψηφιακών Πειραμάτων» της εφημερίδας, η νέα ιστοσελίδα θα είναι «ένα είδος μίξης μιας πλατφόρμας μπλογκ και ενός κοινωνικού δικτύου». Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν ότι ο ψηφιακός αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να...

ΟΠΑΠ: Τι γίνεται με το media spec

Το νεότερο στο media spec του Οργανισμού είναι, ότι οι υπεύθυνοι ζήτησαν εκ νέου διευκρινίσεις στις οικονομικές προτάσεις από τους συμμετέχοντες.
 
Κλήσεις για το στοίχημα...

Στο μεταξύ, σε κλήση για προκαταρκτική εξέταση έχει καλέσει τους εκπροσώπους 33 sites η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ύστερα από καταγγελία το καλοκαίρι του 2011 του ΟΠΑΠ,...

Μετακομίσεις στον Alpha


Αλλάζει στέγη το μεγαλύτερο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού του Alpha καθώς οι συντελεστές του Προγράμματος οδεύουν στο «Studio Pro», ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι, το ειδησεογραφικό και όλες οι εκπομπές. Στο κτίριο της Κάντζας θα μείνουν μόνο...

H αναφορά στο σήμα "Ελευθεροτυπία"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το δημοσίευμα του Euro2day 7-6-2012 με τίτλο: “Δέσμευση για τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας” είναι εν μέρει μόνον ακριβές.  Συγκεκριμένα, την 6-6-2012 συζητήθηκε ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από εννέα πρώην εργαζόμενους της εταιρείας δυνάμει της οποίας αιτούντο την χορήγηση προσωρινής διαταγής δια της οποίας να απαγορευθεί κάθε μεταβολή νομική και πραγματική της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας και ιδία των σημάτων “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” και “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

Τέλος η επιχειρησιακή στον Alpha

Επιστολή του Λαυρέντη Αλβέρτη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου στον Alpha στους εργαζόμενους του καναλιού για την απόσυρση της επιχειρησιακής σύμβασης :

(αναδημοσίευση απο http://www.paron.gr/typologies)


Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, στα τέλη Απριλίου είχα μοιραστεί μαζί σας την πρόθεση του σταθμού μας να προχωρήσει στη σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ουσιαστικός και διεξήχθη με εξαιρετικούς όρους, και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Δυστυχώς όμως, δεν οδήγησε σε κάποιο απτό αποτέλεσμα και στην κατάρτιση μίας σύμβασης που να διέπει την εργασιακή σχέση του Alpha με όλους τους εργαζομένους του.

Ο Μανώλης Λέκκας νέος διευθύνων σύμβουλος του Alpha

Ο Alpha ανακοινώνει ότι o Μανώλης Λέκκας αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του σταθμού.

Ο Μανώλης Λέκκας έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wella Hellas και της Sebastian International.

Τα τελευταία εννέα χρόνια εργάστηκε στον Όμιλο Σαράντη, αρχικά ως Διευθυντής Επιλεκτικής Διανομής και στη συνέχεια ως Διευθυντής Τμήματος Προϊόντων Υγείας & Φροντίδας. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το INSEAD.


Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση του Twitter (βίντεο)


Το Twitter πρόβαλε την πρώτη του τηλεοπτική διαφήμιση χθες, κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτοκινήτου Nascar. Στο πρώτο σύντομο τηλεοπτικό σποτ πρωταγωνιστεί ο οδηγός αγώνων Μπραντ Κεσελόουσκι ο οποίος βγάζει μια φωτογραφία μέσα από το αγωνιστικό του αυτοκίνητο με ένα iPhone. Το συγκεκριμένο σποτ αλλά και ολόκληρη η καμπάνια που ακολουθεί στοχεύει να διαφημίσει τη νέα συνεργασία του Twitter με τους αγώνες Nascar και τις νέες σελίδες εταιρειών με hashtag που προσφέρει το Twitter.
Δείτε όλες τις διαφημίσεις:





Νέος τηλεοπτικός σταθμός εν όψει με ραχοκοκαλιά τους 24 του Mega


Με αμείωτο ρυθμό προχωρούν οι εργασίες ομάδας στελεχών των mass media υπό την καθοδήγηση γνωστού εκδότη – δημοσιογράφου, που έχει εξασφαλίσει «χορηγό», προκειμένου πολύ σύντομα – εντός του έτους – να γεννηθεί νέος τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας. Στόχος της εν λόγω ομάδας να καλύψει το κενό που δημιούργησε το κλείσιμο του Alter, για αυτό δεν αποκλείεται, αν βοηθήσουν και οι μετεκλογικές εξελίξεις, να γίνει χρήση της συχνότητας του καναλιού που παραμένει ανεκμετάλλευτη. Το νέο κανάλι που δεν αποκλείεται η έναρξη της νέας σεζόν να το βρει στον «αέρα», θα αποτελέσει συμπλήρωμα γνωστού ανερχόμενου και δυναμικού εκδοτικού γκρουπ. Έτσι, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο, κατοχυρωθεί η συχνότητα και ο τρόπος λειτουργίας του, το τελευταίο βήμα θα είναι η στελέχωσή του. Μαθαίνουμε ότι ραχοκοκαλιά του νέου τηλεοπτικού σταθμού θα είναι μέρος των δημοσιογράφων που αποχώρησαν πρόσφατα από το Mega αρνούμενοι να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Δηλαδή,

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πλημμύρα sms προς άγραν πελατών

Πλημμύρα sms προς άγραν πελατών
Ενοχλητικά ή ενημερωτικά, δεκάδες εκατομμύρια είναι κάθε χρόνο τα ηλεκτρονικά μηνύματα με διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς προς αγοραστές, φιλάνθρωπους ή ψηφοφόρους
 
(Αναδημοσίευση απο http://www.tovima.gr/)
 
Η συμμετοχή σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό, μια πλατφόρμα που επιτρέπει την αποστολή κάποιων δωρεάν sms, ένα email που μας καλεί σε φιλανθρωπική δραστηριότητα υπέρ της... Αφρικής, ακόμη και φαινομενικά υπεράνω πάσης υποψίας συναλλαγές, όπως η καταχώριση του κινητού μας στις λίστες κάποιας δημόσιας υπηρεσίας ή οργανισμού με τους οποίους κάποιος υποψήφιος βουλευτής έχει προνομιακή σχέση, μπορεί να καταλήξουν στο να δεχτούμε μαζικά διαφημιστικά email spam ή μηνύματα στο κινητό μας. Μηνύματα που μπορεί να αφορούν διαφημίσεις καταστημάτων, εταιρειών, υπηρεσιών και ειδικά αυτή την περίοδο ανθρώπους που ζητούν την ψήφο μας. Σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, υπολογίζεται ότι στη χώρα μας αποστέλλονται κάθε χρόνο περίπου 40 εκατομμύρια sms διαφημιστικού ή εμπορικού περιεχομένου. Οι εταιρείες μαζικής αποστολής sms και άλλου διαφημιστικού υλικού, ευνοούμενες και από τη συγκυρία που δεν βοηθά τις ακριβότερες μορφές διαφήμισης, είναι από τις ελληνικές εταιρείες που η κρίση δεν έχει αγγίξει.

Τεράστιες βάσεις προσωπικών δεδομένων
Κάποιες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα αποστέλλοντας διαφημιστικά mail τα οποία υπόσχονται μαζική αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων σε τεράστιες βάσεις δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε ο υποψήφιος πελάτης να μπορεί να επικοινωνήσει «με την κοινωνική ομάδα που τον ενδιαφέρει». «Απευθύνθηκα σε μια τέτοια εταιρεία ύστερα από email που έλαβα. Σύμφωνα με όσα μου υποσχέθηκαν, θα μπορούσα να έχω την αποστολή sms σε πάνω από 200.000 αριθμούς της κοινωνικής κατηγορίας που με ενδιέφεραν, με κόστος περίπου 5 λεπτά ανά sms και ελάχιστο αριθμό τα 2.000 sms» σχολιάζει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.
 

Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν με τον Παπακαλιάτη

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναμένεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη στις 29 Νοεμβρίου με την ταινία «Αν», που σηματοδοτεί και το ντεμπούτο του ως δημιουργού σε ταινία μεγάλου μήκους.
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναλαμβάνει την ξενάγηση στα backstage.
 
Οπως λέει ο «Αντωνάκης» για την πλοκή της ταινίας αλλά και την επανεμφάνιση του θρυλικού ζεύγους Αντωνάκη και Ελενίτσας Κοκοβίκου: «Είναι τα ίδια τα πρόσωπα, τα οποία κάνουν τη σύγκριση των σχέσεων του τότε με τη σημερινή κατάσταση των παιδιών. Στην αρχή εμφανίζονται σαν αφηγητές, αλλά κάποια στιγμή μπαίνουν στην πλοκή. Αυτός παραμένει ο γκρινιάρης και ο αντιρρησίας, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά η Ελενίτσα, μετά από τόσα χρόνια γάμου έχει πάρει τα πάνω της. Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα, σε άλλα μεγέθη βέβαια και ενώ οι εποχές έχουν αλλάξει, είναι περίπου τα ίδια.
 

Νέο παγκόσμιο trend οι τουρκικές σειρές



Οι εξαγωγές των σίριαλ της γείτονος ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και προτιμούνται από τα αντίστοιχα βραζιλιάνικα λόγω χαμηλού κόστους και πλοκής

(αναδημοσίευση απο Parapolitika.gr)

Με γενικό τίτλο "Future of broadcast monitoring and measurement (Το μέλλον της αποδελτίωσης και ανάλυσης των οπτικοακουστικών μέσων)", το workshop που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες από τη FIBEP (Διεθνής Ενωση Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου) κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τον ρόλο των οπτικοακουστικών μέσων σε σχέση με την τεχνολογία και την "κοινωνικοποίησή" τους (socialization). Στο συνέδριο από ελληνικής πλευράς συμμετείχε και η εταιρεία Clip News (γραφείο αποδελτίωσης) με την κυρία Σοφία Καρακεβά, υπεύθυνη επικοινωνίας, και την κυρία Κατερίνα Κεχαγιά . Ενα από τα βασικότερα σημεία των ομιλητών ήταν το ότι ο καταναλωτής την ενημέρωσή του τη "θέλει τώρα". Ελάχιστοι πλέον περιορίζονται στο να κάθονται στο σαλόνι τους και απλώς να παρακολουθούν τηλεόραση.
Ενημερώνονται για αυτά που τους ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο πλέον από τα social media και τις κινητές συσκευές τους και στην ουσία ο καταναλωτής θα είναι αυτός που θα ορίσει το μέλλον των οπτικοακουστικών μέσων.
Ο πρόεδρος της FIBEP κ. Μάζεν Ναχάουι τόνισε ότι η κινητήριος δύναμη πίσω από την τηλεόραση είναι τα social media και η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων. Αρα τα παραδοσιακά οπτικοακουστικά μέσα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία και να προσαρμόσουν ανάλογα το μοντέλο μετάδοσής τους, καθώς πλέον σήμερα η τηλεόραση έχει μετακομίσει στα social media.
Οπως σημείωσε ο κ. Τζο Καουντρόν στην ομιλία του το περιεχόμενο δεν είναι πλέον ο «βασιλιάς», καθώς η διασύνδεση αποτελεί τον «νέο βασιλιά» στον χώρο. Οι καταναλωτές νιώθουν την ανάγκη να μοιράζονται με τους άλλους τι βλέπουν και επιπλέον θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ό,τι θέλουν, όποτε το θέλουν και όπου το θέλουν.

 
 

Αναταράξεις στο MEGA λόγω των αποχωρήσεων

Τρεις ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που οι 24 δημοσιογράφοι άνοιξαν την πόρτα της εξόδου, αρνούμενοι να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας. Όπως διαβάζουμε στο "ΠΑΡΟΝ" υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον για πολλά χρόνια διευθυντή ειδήσεων του καναλιού Χρήστο Παναγόπουλο να έχει υποβάλει παραίτηση. Αν αυτό ισχύει, τότε πιο κοντά για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης.

O Steven Spielberg στην Ελλάδα για τη νέα του ταινία

Ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Spielberg αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως φυσικό σκηνικό στη νέα του ταινία.
 
Ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης με πολυμελές συνεργείο σχεδιάζει μια αναγνωριστική αποστολή στη Μυτιλήνη το Καστελόριζο και τη Χίο.

Η παραγωγή έχει κλείσει δωμάτια στην Αθήνα και στα συγκεκριμένα νησιά, ενώ έχουν...
 

Χωρίς αλλαγές το πρόγραμμα του Star τη νέα χρονιά



Το κανάλι έχει ήδη ανανεώσει με όλες του τις εκπομπές
 
Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με φέτος θα είναι το πρόγραμμα του Star τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Το κανάλι έχει ήδη ανανεώσει με όλες του τις εκπομπές- «Μίλα», «Φώτης και Μαρία: Live» και «Μεσημεριανή Μελέτη»- με τους παρουσιαστές να συνεχίζουν κανονικά στα πόστα τους.

Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε για ακόμα ένα χρόνο η Τατιάνα Στεφανίδου ενώ η Ελεονώρα Μελέτη έχει συμβόλαιο σε ισχύ, από την προηγούμενη χρονιά.

Το δίδυμο Φώτης και Μαρία έχει δώσει τα χέρια με το κανάλι ήδη από τον Μάρτιο για επέκταση της συνεργασίας ως τον Αύγουστο του 2013.

Στις 12 Ιουνίου η αυλαία για το «Τσαντίρι»




Καμία απόφαση ακόμα αναφορικά με το μέλλον της εκπομπής

Στις 12 Ιουνίου ρίχνει αυλαία το «Τσαντίρι». Ο Λάκης Λαζόπουλος στην τελευταία εκπομπή θα φιλοξενήσει αγαπημένους του καλλιτέχνες για ν' αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό.

ΜΜΕ στο... σφυρί


Αναδημοσίευση απο http://www.avgi.gr

Στο σφυρί 1 Μείωσε την τιμή εκκίνησης για την πώληση του Nitro FM η Eurobank, στο 1,5 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. Ο προηγούμενος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω έλλειψης αγοραστών. Ενδιαφέρον εκδηλώνει ο ΑΝΤ-1, που έχει αγοράσει και άλλους τίτλους της IMAKO.

Στο σφυρί 2 Συνεχίζει ο Α. Λυμπέρης τις προσπάθειες πώλησης...

OI ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ IMAKO


Η κατάσταση στην Imako χωράει διπλή ανάγνωση. Άλλοι τη βλέπουν ακόμα μπερδεμένη, άλλοι πιστεύουν πως ξεκαθαρίζει. Καταρχάς, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, εκδικάζονται στην Ευελπίδων οι αγωγές (;) των εργαζομένων κατά του Πέτρου Κωστόπουλου προσωπικά και η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι-απολυμένοι.

Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση αρκετών ετών, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του «Derti 98,6» στην Imako. Λίγο αργά κινήθηκε μου φαίνεται το ΕΣΡ. Μέχρι το 2007 ο σταθμός ανήκε στην εταιρεία «Ράδιο Πληροφορική Γ. Πολίτη ΜΜΕ ΑΕ». Πόσες πιθανότητες δίνετε εσείς να ξαναγυρίσει ο ραδιοσταθμός στα ίδια χέρια;

Σχετικά πάντως με την αυριανή και τη μεθαυριανή εκδίκαση των αγωγών ζητήθηκε από το λογιστήριο της ΙΜΑΚΟ να υπογράψουν οι εργαζόμενοι την παρακάτω επιστολή:


Το δικαστικό “όχι” στο άρθρο 99 για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος


H “Ανασυγκρότηση” τεχνικών της ΕΤΗΠΤΑ δημοσιοποίησε αποσπάσματα από την απόφαση απόρριψης της “Ελευθεροτυπίας” στο άρθρο 99.

Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.themediaproject.gr/mediadetails.php?id=21588

Χωρίς πρόγραμμα η ΕΡΤ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!


Χωρίς πρόγραμμα για τέταρτη συνεχόμενη τηλεοπτική χρονιά κινδυνεύει να παραμείνει η ΕΡΤ. Στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης δεν ελήφθη καμία απόφαση για έγκριση νέων εκπομπών ή ανανέωση παλαιότερων, αν και τα μέλη του ΔΣ ήταν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Φαίνεται όμως πως το βάρος της εισαγγελικής παρέμβασης για το Champions League και οι εκλογές «παγώνουν» όλες τις διαδικασίες.
Η θητεία του σημερινού συμβουλίου λήγει στις 30 Ιουνίου 2012, οπότε τα περιθώρια για εγκρίσεις προγράμματος στενεύουν. Ταυτόχρονα, εικάζεται πως, αν επέλθει πολιτική αλλαγή, τα μέλη του ΔΣ θα παραιτηθούν, οπότε η νέα ομάδα που θα αναλάβει θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να μάθει την ΕΡΤ και να λάβει αποφάσεις.

Εκλογές αξίας 12,6 εκατ. ευρώ στην TV

Το ποσόν των 12.603.277,57 ευρώ σε δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για τις εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου θα διαθέσουν συνολικά οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Σε αντιστάθμισμα, τα τηλεοπτικά δίκτυα θα καταβάλουν ως ενοίκιο μόνο το 0,1% επί του κύκλου εργασιών τους.

Το πρώτο πακέτο των 6,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σε τηλεοπτικό χρόνο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τώρα έρχεται το δεύτερο με την απόφαση που υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός. Τα μεγάλα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ ως εξής: Mega 1.672.908,35 ευρώ, ΑΝΤ1 TV 1.517.612,82 ευρώ, ALPHA TV 903.987,60 ευρώ, STAR 788.493,93 ευρώ, ΣΚΑΪ 480.000 ευρώ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV 12.116,13 ευρώ, 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM 24.880,73 ευρώ και ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 600.000 ευρώ.

Έτσι, τα κόμματα έχουν τον εξής δωρεάν διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ 1.174.454,83 ευρώ, ...

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

NYT: Το Facebook ετοιμάζει smartphone με πρωην εργαζομένους της Apple

Δημοσιευμένη Εικόνα
Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός smartphone από το Facebook φουντώνουν για ακόμη μία φορά, ύστερα από το τελευταίο δημοσίευμα των New York Times. Εκτός από αυτή την πληροφορία αναφέρεται επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο του Facebook όχι μόνο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία συσκευή smartphone, αλλά ότι έχει προσλάβει πάνω από μισή ντουζίνα πρώην μηχανικούς και προγραμματιστές της Apple για να ενισχύσει έτσι το οπλοστάσιό του. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ασχοληθεί αρκετά επάνω στο iPhone ενώ μερικοί από αυτούς έχουν εμπειρία και στο tablet της Apple, το iPad.

Σύμφωνα με το συντάκτη του δημοσιεύματος το Facebook είχε επιχειρήσει να κατασκευάσει το δικό του smartphone τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν, με την πρώτη να είναι το 2010 όπως είχε αναφερθεί από το Techcrunch, και τη δεύτερη να χρονολογείται από τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του All Things Digital.

Ανοίγει ο δρόμος για VDSL από τον ΟΤΕ


Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε, σήμερα, την Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, ολοκληρώνοντας, μεταξύ άλλων και εντός χρονοδιαγράμματος, τη ρυθμιστική της παρέμβαση για την ανταγωνιστική ανάπτυξη υπηρεσιών VDSL στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα για τη λιανική διάθεση προϊόντων VDSL από τον ΟΤΕ, επόμενο και τελικό βήμα είναι η υποβολή από τον ίδιο των στοιχείων που απαιτούνται, ώστε η ΕΕΤΤ να είναι σε θέση να εξετάσει και να εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις τιμές/πακέτα στις οποίες θα διατίθενται στους καταναλωτές.

Επισημαίνεται ότι, πριν από την έγκρισή της, η Προσφορά Αναφοράς τροποποιήθηκε από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η Προσφορά Αναφοράς ορίζει λεπτομερώς τους όρους, τις προϋποθέσεις, τους δείκτες ποιότητας και τη διαδικασία, που θα ακολουθεί στο εξής ο ΟΤΕ κατά την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης σε τρίτους παρόχους για την ανάπτυξη και λιανική διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων VDSL, ώστε να διασφαλίζεται η μη διακριτική μεταχείριση, η διαφάνεια και η ισότιμη πρόσβαση στο δίκτυο υποδομής.

Με την έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ ολοκληρώνεται η διαδικασία, που είχε ξεκινήσει από την ΕΕΤΤ, στις αρχές του 2011, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και τη συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Νέος ιός κυκλοφορεί στο ίντερνετ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ιός σε email για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Το ενδιαφέρον του κόσμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εκμεταλλεύεται ένας νέος ιός κρυμμένος σε e-mail.

Σύμφωνα με την F-Secure, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο ένα email με ένα αρχείο pdf που περιέχει το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγωνισμάτων, στο οποίο όμως κρύβεται ένα malware.
Μόλις ο χρήστης κάνει λήψη του αρχείου, ανοίγει κανονικά όπως στην παρακάτω εικόνα, όμως στο προσπαθεί να κάνει σύνδεση με μια ιστοσελίδα από το Baotoushi της Κίνας. Το συγκεκριμένο malware φαίνεται πως εκμεταλλεύεται τα αδύνατα σημεία παλαιότερων εκδόσεων του Adobe Reader και του Acrobat.

Η F-Secure προειδοποιεί τους χρήστες να μπλοκάρουν...
 

Ξεκίνησε το opinionsports



Ένα νέο αθλητικό portal γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. To opinionsports φιλοδοξεί να προσφέρει την «άλλη ματιά στα σπορ» με έμφαση στο παιχνίδι, τους διαγωνισμούς, την έρευνα και την άποψη, με την υπογραφή του Περικλή Στέλλα και στελεχώνεται από μια πλειάδα ακόμη δημοσιογράφων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

(http://www.paron.gr/typologies)

48ωρη απεργία στην “Ισοτιμία”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων (31.05.2012)
 Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα «isotimia.gr» από τις 4 μ.μ. της Πέμπτης, 31 Μαΐου 2012 έως τις 4 μ.μ. του Σαββάτου, 2 Ιουνίου 2012.
Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη ασυνέπεια, που έχει επιδείξει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και έχουν υπερβεί κάθε όριο ανοχής και καλοπιστίας περιμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας της εφημερίδας.

(http://www.paron.gr/typologies)

Συνεργασία Σκάι-NovaΣπορ FM


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάι

Η μεγάλη ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση από τα γήπεδα Πολωνίας και Ουγγαρίας στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Nova ΣΠΟΡ FM.Ο ΣΚΑΪ 100.3 σε συνεργασία με τον NovaΣΠΟΡ FM, θα σας μεταδώσει τους αγώνες της εθνικής μας, συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές των μεγάλων ομάδων, απευθείας συνδέσεις με τη μεικτή ζώνη και τις συνεντεύξεις τύπου, και βέβαια σχολιασμός των αγώνων και των αποτελεσμάτων.ΣΚΑΪ 100.3 και NovaΣΠΟΡ FM διοργανώνουν μοναδικές κοινές ραδιοφωνικές αθλητικές βραδιές με pre-game show, μεταδόσεις αγώνων αλλά και εκπομπές μετά το τέλος τους.
Οι δύο σταθμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας παρουσιάσουν το πιο πλούσιο ραδιοφωνικό πρόγραμμα και το πιο εμπεριστατωμένο αθλητικό ρεπορτάζ. Από την Παρασκευή 8 Ιουνίου στον παλμό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
EURO 2012 Θα είμαστε παντού – ΣΚΑΪ 100.3 – ΣΠΟΡ FM  

Εκπομπή με νέο concept πρότεινε ο Αρναούτογλου



Το Mega θέλει τον παρουσιαστή στο δυναμικό του
 
Μία ακόμα εκπομπή, το concept της οποίας είναι καθαρά δικής του έμπνευσης, έχει προτείνει στο Mega ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, σύμφωνα με τον Τηλεθεατή.

Επιθυμία του καναλιού είναι να παραμείνει ο παρουσιαστής στο δυναμικό του, παρουσιάζοντας έναν ακόμη κύκλο του «Όμορφου Κόσμου».

Όλα ανοιχτά για το μέλλον των Ράδιο Αρβύλα



Ο ΑΝΤ1 θέλει συνέχιση της συνεργασίας αλλά δεν έχουν γίνει συζητήσεις Δεν πρόλαβαν καλά καλά να αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό για τις καλοκαιρινές διακοπές και οι συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον των Ράδιο Αρβύλα έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΑΝΤ1 δείχνει διατεθειμένος για ανανέωση της συνεργασίας, λόγω της καλής πορείας της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, δεδομένου ότι οι οποίες αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά του σταθμού. Στέλεχος του καναλιού δήλωσε ...

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...