Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΛΗΘΗΚΕ Ο NITRO 102.5 ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ

- Αναδημοσίευση απο http://www.e-tetradio.gr

Τελικά, άλλο ένα ραδιοφωνικό σίριαλ έλαβε τέλος.
Ο Nitro 102.5 κατοχυρώθηκε - μετά και το σημερινό πλειστηριασμό έναντι ενός ευτελούς αντιτίμου, στον κ. Γιώργο Πολίτη που έχει ήδη στην ιδιοκτησία του τον Sfera 102.2.

Κι όταν γράφω «ευτελές», εννοώ αναλογικά με το όνομα, την ιστορία, τη δυναμική, όπως και το ποσοστό στις μετρήσεις ακροαματικότητας του εν λόγω σταθμού. To ποσό της εξαγοράς, λοιπόν, μπορεί να είναι πολύ μικρό - 20 ή 30 χιλιάδες ευρώ, ας πούμε - αλλά αυτά είναι τα χρήματα που αφορούν το όνομα, τη συχνότητα, όπως και τον εξοπλισμό του σταθμού.
Πίσω από όλα αυτά, ως γνωστόν, ο σταθμός φέρει αρκετά χρέη. Βέβαια, έχει ήδη προσυμφωνηθεί...



ένα «κούρεμα» αυτών. Τα χρέη του, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμα (βλέπε μισθούς υπαλλήλων, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, συμμετοχή στη μέτρηση της Bari Focus κ.λπ.).

Ωστόσο, καθαρά επιχειρηματικά, πρόκειται για ένα εξαιρετικό deal για τον κ. Γιώργο Πολίτη. Άλλωστε, η Eurobank ήθελε να «ξεφορτωθεί» τον σταθμό - πάσει θυσία - αφού η ίδια δεν θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο, αν και επεξεργάστηκαν διάφορα σενάρια προς αυτή την κατεύθυνση.
Γι' αυτό και οι συνεχόμενοι - άγονοι, όπως αποδείχτηκε - πλειστηριασμοί, οι οποίοι είχαν ως άμεση συνέπεια την αξία του σταθμού να ολισθαίνει προς τα κάτω, κάθε φορά - σε κάθε χτύπημα του σφυριού του δημοπράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...