Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

7 ραδιόφωνα εκτός μετρήσεων?


Ζήτημα εγείρεται με τις μετρήσεις ακροαματικότητας που διενεργεί η Bari-Focus και το κόστος αυτών, το μεγάλο οικονομικό κόστος τους και το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε απαγορευτικό για ορισμένα ραδιόφωνα. Ήδη υπάρχει η σκέψη από ιδιοκτήτες σταθμών να αποχωρήσουν από τη μέτρηση ακροαματικότητας. Συνολικά επτά είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που συζητούν (και μεταξύ τους) για ηρωική ή μη, έξοδο. Αυτή τη στιγμή η Bari-Focus παρουσιάζει στις μετρήσεις της 29 συνολικά ραδιόφωνα. Μετράει και τα υπόλοιπα, απλώς δεν τα συμπεριλαμβάνει στο δελτίο της. Και το ποσό που αντιστοιχεί στο καθένα από τα ραδιόφωνα που συμμετέχουν στη μέτρηση, είναι 1750 ευρώ κάθε μήνα. Τώρα δε που αποχώρησε και ο Flash 96, το κόστος θα αυξηθεί κι άλλο. Eκτός μετρήσεων βρίσκονται ακόμα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, ο Βήμα 99.5, το Κανάλι 1, ο 105.5 Στο Κόκκινο, η Παρέα 104 και τα δύο ραδιόφωνα της... Imako, ο Nitro 102.5 και ο Derti 98.6.
Δεν ευθύνεται η Bari-Focus για την κατάσταση, ούτε βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τα ραδιόφωνα. Αντιθέτως εδώ κι έναν χρόνο καλεί τους υπεύθυνους των σταθμών να βρουν όλοι από κοινού μία λύση ώστε...



να μειώσουν το κόστος της μέτρησης. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Να μην γίνονται λόγου χάριν μετρήσεις κάθε εβδομάδα αλλά κάθε δύο εβδομάδες. Να μην μετρούν ολόκληρο τον Αύγουστο, έναν μήνα γύρω από τα Χριστούγεννα κι έναν μήνα γύρω από το Πάσχα.
Το συμβόλαιο της Bari-Focus με την ΕΙΙΡΑ διαρκεί μέχρι τις 31/12 του τρέχοντος έτους. Μετά θα πρέπει να διενεργηθεί ένας καινούργιος διαγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...