Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κυβέρνηση: Νέος χάρτης στις συχνότητες


Στον επίσημο καθορισμό του Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, προχώρησε χθες η κυβέρνηση με τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης -των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- με την οποία μπαίνουν ουσιαστικά οι βάσεις για την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, σε όλη τη χώρα.
Ο Χάρτης Συχνοτήτων περιγράφει τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.
Με την εφαρμογή του νέου Χάρτη γίνεται νέα ορθολογική κατανομή του ραδιοφάσματος πράγμα που θα οδηγήσει με τη σειρά του στην εξοικονόμηση του ψηφιακού μερίσματος, από την εκμετάλλευση του οποίου το κράτος προσδοκά έσοδα. Το μέρος αυτού του φάσματος θα αποδοθεί προς χρήση για άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες (π.χ. κινητή τηλεφωνία 4ης γενιάς), με άμεσα και έμμεσα οικονομικά και άλλα οφέλη για τους πολίτες και το κράτος
Το προς α

νάπτυξη ψηφιακό δίκτυο, που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων, θα έχει συνολικά σημαντικά χαμηλότερη ισχύ εκπομπής και κατανάλωση ρεύματος, με πολύ καλύτερη εμβέλεια και ποιότητα εικόνας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του με αφορμή τη δημοσίευση του Χάρτη ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης «τίθεται το πλαίσιο και οι κανόνες για την πλήρη ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης».
Παράλληλα επεσήμανε ότι ο νέος Χάρτης θα αποτελέσει πηγή επενδύσεων για την αξιοποίηση του φάσματος που μένει ανεκμετάλλευτο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - sioan@naftemporiki.gr
Πηγή:Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...