Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Ελευθεροτυπία»: Νέο σενάριο για το μέλλον του τίτλου

Ετοιμάζεται και η Εφημερίδα των Συντακτών

Σύμφωνα με το www.nafteboriki.gr, ένα ακόμα σενάριο για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας» έρχεται στο προσκήνιο, αφού όπως λένε οι πληροφορίες, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου.
Η πληροφορία μάλιστα θέλει τον εν λόγω εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσή της.
Από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών, το «παρατσούκλι» που είχε η Ελευθεροτυπία όταν άρχισε τη λειτουργία της στο τέλος της δεκαετίας του '70. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.

Για την έκδοση του φύλλου αυτού έχει συσταθεί και συνεταιρισμός, ο οποίος κατέχει το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας Ανεξάρτητα ΜΜΕ. Μέτοχοι είναι οι συντάκτες, οι οποίοι εισέφεραν με 1.000 ευρώ στο μ.κ. της εταιρείας, ενώ έχουν δεσμευθεί και για διάστημα άμισθης εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» είναι δεσμευμένος από το δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας