Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πώς η Google θα «χτυπήσει» την online πειρατεία;


Η Google μπαίνει κι αυτή στον αγώνα κατά της online πειρατείας; Έτσι, φαίνεται από την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει στο μέλλον.
Εκμεταλλευόμενη τη σαφή προτίμηση που δείχνουν οι χρήστες του Διαδικτύου στη μηχανή αναζήτησής της, η Google αποφάσισε από εδώ και στο εξής να εμφανίζει στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων, τις νόμιμες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορούν να κατεβάσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, βίντεο, σειρές ή ταινίες.
Αντίθετα, οι ιστοσελίδες που επανειλημμένως παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων θα εμφανίζονται πολύ χαμηλότερα, ώστε οι χρήστες να μην έχουν «εύκολη» πρόσβαση σε αυτά.


Ωστόσο, η πρωτοβουλία της Google έτυχε χλιαρής υποδοχής από πλευράς ένωσης κινηματογραφικής βιομηχανίας «Motion Picture Association of America», η οποία δήλωσε ότι θα παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα υλοποιηθεί, μιας κι «ο διάολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες», σύμφωνα με τον ανώτερο εκτελεστικό αντιπρόεδρό της MPAA, Michael O’ Leary.
Η Google συνηθίζει να κατατάσσει τις ιστοσελίδες, λαμβάνοντας ως κριτήριο τον αριθμό των υπόλοιπων ιστοσελίδων που έχουν σύνδεσμο (link) που να οδηγεί σε αυτές, θεωρώντας ότι όσους περισσότερους συνδέσμους συγκεντρώνει κάποια, τόσο πιο αξιόπιστη και χρήσιμη είναι.
Τώρα η εταιρεία θα προσθέσει στις ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ειδικές ετικέτες, ώστε να ξεχωρίζουν από τις νόμιμες και να καταλήγουν σε χαμηλότερες θέσεις στα εμφανιζόμενα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.
Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να τις αφαιρέσει τελείως από αυτά, θα δώσει μια ώθηση στις νόμιμες ιστοσελίδες, οδηγώντας τους χρήστες σε αυτές πιο εύκολα.
Πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...