Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Facebook: «Χώρα» 955 εκατομμυρίων χρηστών


Facebook: «Χώρα» 955 εκατομμυρίων χρηστών

Μέσα σε ένα χρόνο σημείωσε αύξηση 29%
 
Το κοινωνικό δίκτυο Facebook αριθμούσε στα τέλη Ιουνίου 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, μια αύξηση κατά 29% σε ένα χρόνο, από τους οποίους τα 552 εκατομμύρια συνδέονται με το δίκτυο αυτό καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία Nielsen η οποία κάνει μελέτες συμπεριφοράς των καταναλωτών.
Οι χρήστες βρίσκονται όλο και περισσότερο σε κίνηση καθώς 543 εκατομμύρια από αυτούς συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα μέσω κινητού τηλεφώνου, μια αύξηση της τάξης του 67% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Facebook.
Τα τελευταία στοιχεία της Nielsen δείχνουν ότι η χρήση του Facebook αυξάνεται σταθερά για να φθάσει στο τέλος του Ιουνίου σε περισσότερες από 7 ώρες το μήνα για τους Αμερικανούς χρήστες, έναντι 5 ωρών και 18 λεπτών για τους Γάλλους.


Σύμφωνα με το Facebook, περίπου 235 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο παίζουν κάθε μήνα με τα παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για το κοινωνικό δίκτυο, έναντι 205 εκατομμυρίων πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,6%.
Αυτό αντιπροσωπεύει μια αναπτυσσόμενη αγορά για τις εταιρείες σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών, ειδικά τις ευρωπαϊκές, και επιτρέπει να αναπτυχθεί "ένα εταιρικό περιβάλλον πιο δυναμικό από ποτέ", εκτιμά το Facebook.
Έτσι, πέντε από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών που χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο είναι ευρωπαϊκές, τονίζει το Facebook: η βρετανική Kingcom, η γερμανική Wooga, η τουρκική Peak Games, η ισπανική Social Point, και η γαλλική Fresh Planet.

Πηγή : http://www.tovima.gr/media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...