Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν από την ΕΡΤ


Πηγή fimotro.blogspot.gr

Εντός των επομένων ημερών φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της, η διαδικασία αλλαγών στην ΕΡΤ. Τo ΔΣ  αναμένεται μέσα στις επόμενες Ημέρες, πιθανόν και πριν από τις 15 Αυγούστου ή αμέσως μετά, να προχωρήσει σε τοποθετήσεις  τριών τουλάχιστον νέων γενικών διευθυντών.  Ήδη φαίνεται πως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταλήξει στα πρόσωπα, με μικρά προβλήματα ακόμα, τα οποία μόλις λυθούν, το ΔΣ θα προχωρήσει στις τοποθετήσεις.
Στην θέση του Γενικού Διευθυντή τηλεόρασης, επανέρχεται ο δημοσιογράφος Κ. Σπυρόπουλος, παλαιός γνώριμος της ΕΡΤ, αφού εχει διατελέσει και το 2004 ως το 2008 στην ίδια θέση. Σήμερα είναι στέλεχος του ΣΚΑΪ εχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στον ΑΝΤ1 Ορισμένα προβλήματα με εταιρεία παράγωγης που είχε, φαίνεται πως μάλλον έχουν ξεπεραστεί, λόγω και της επιμονής της ΔΗΜΑΡ.
Στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, θα τοποθετηθεί ο δημοσιογράφος Π. Τρουπιώτης, παλαιός και αυτός γνώριμος της ΕΡΤ (ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3) που εχει διατελέσει  και στέλεχος σε ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ και ΑΛΦΑ. Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Β. Μπίτσης φαίνεται ότι έχει ήδη κατοχυρώσει την θέση στο EURO NEWS Εδώ βεβαία υπάρχει το πρόβλημα με τον διευθυντή ειδήσεων Γ. Κογιάννη, ο οποίος όχι μόνον αρνείται να παραιτηθεί, αλλά και έκανε δηλώσεις εναντίον του αρμοδίου για την ΕΡΤ υπουργού Κεδίκογλου.
Ήδη πάντως , ο κ Μπίτσης έχει τοποθετήσει τον Σ. Μπαλή αναπληρωτή διευθυντή, ο οποίος όπως φαίνεται θα αναλάβει και την θέση του διευθυντή, μόλις ρυθμιστεί  και τυπικά η αλλαγή Κογιάννη.


Ερώτημα επίσης είναι τι θα γίνει με τον διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών, Σ. Μαριώρη, μια και ακόμα δεν εχει αποφασιστεί ποιος μπορει να αναλάβει την θέση αυτή, η οποια μπορει να παίξει κεντρικό ρολό στο θέμα των εκπομπών της ΕΡΤ.
Στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, έχει προβάδισμα ο δημοσιογράφος Γ. Αντωνίου, επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1. Όμως φαίνεται πως ασκούνται πιέσεις για να παραμείνει ο σημερινός γενικός Παπαδημητρίου. Πάντως, έτσι και αλλιώς ο κ. Αντωνίου θα έχει  διευθυντική θέση στο κρατικό ραδιόφωνο.
Ερώτημα υπάρχει ακόμα και για  το ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, μια και δεν έχει ακόμα υπάρξει σχετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...