Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο «χάρτης» των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων 2012-13


- απο http://media-industry.blogspot.gr

Με λιγότερο ποδοσφαιρικό θέαμα στην ελεύθερη τηλεόραση και άφθονο στη συνδρομητική διαμορφώνεται  ο νέος χάρτης των τηλεοπτικών μετάδοσεων τη χρονιά 2012-13. Η συμφωνία της TEAM με την ΕΡΤ για τους αγώνες του Champions League της 3ετίας 2012-15 « σώζει τα προσχήματα»  καθώς οι θεατές θα μπορούν με το ανταποδοτικό τέλος των 4,24 ευρώ το μήνα να βλέπουν δύο αγώνες του Champions League. Από την άλλη το Mega είναι εκτός ανταγωνισμού λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ κυρίαρχη στις μεταδόσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η nova.
Ο χάρτης των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής. Η nova έχει ποδοσφαιρικές μεταδόσεις όλη τη βδομάδα με εξαίρεση την Παρασκευή. Το ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται από Σάββατο ως και Δευτέρα με τη nova να έχει το σύνολο των αγώνων.  Την Τρίτη μεταδίδει όλα τα ματς του Champions League, και την Τετάρτη, τους περισσότερους αγώνες,   με την εξαίρεση των δύο αναμετρήσεων  που  προβάλει η ΕΡΤ. Την Πέμπτη η nova έχει τους αγώνες του Europa League, ενώ ο ΑΝΤ1 μεταδίδει δύο αγώνες, εκ των οποίων ο ένας με ελληνικό ενδιαφέρον. Στη nova υπάρχουν ακόμη το αγγλικό πρωτάθλημα, ως το τέλος της σεζόν και το Πορτογαλικό.
 

Ο ΟΤΕ TV έχει από τη μεριά του πολύ καλά πρωταθλήματα, με ανανεωμένες συμφωνίες ως το 2015. Το Ισπανικό πρωτάθλημα υπόσχεται υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, αν και η χώρα κινδυνεύει με «βοήθεια» από το ΔΝΤ και την  Ευρώπη.  Στον ΟΤΕ TV είναι και οι δύο κατηγορίες της Bundesliga και το Campionato.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...