Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Βάλτε ένα ρομπότ να σας ζωγραφίσει στο Λονδίνο με την Web Lab έκθεση της Google (βίντεο)


Ο γίγαντας του διαδικτύου Google εγκαινιάζει μια νέα πρωτοποριακή έκθεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τις εγκαταστάσεις μέσω του υπολογιστή σας.
Η έκθεση που έχει τίτλο Web Lab, συνδυάζει με πρωτόγνωρο τρόπο την τέχνη με την επιστήμη αλλά και την φυσική παρουσία με τον online κόσμο. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη έκθεση που είναι πραγματικά ανοιχτή όλο το 24ωρο καθώς οι online χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα εκθέματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας που το μουσείο είναι κλειστό.

Η Google παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση 5 πειράματα-εγκαταστάσεις: τα Universal Orchestra, Data Tracer, Sketchbots, Teleporter και Lab Tag Explorer.
Το Universal Orchestra επιτρέπει τη συνεργασία χρηστών του διαδικτύου απ’ όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο, καθώς φτιάχνουν μουσική με τη βοήθεια ρομποτικών μουσικών οργάνων που βρίσκονται μέσα στο μουσείο. Το Data Tracer είναι ένα εργαλείο για να βλέπεις πού στον κόσμο αποθηκεύονται στην πραγματικότητα οι online πληροφορίες. Με το Sketchbots μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία σου με μια web cam και ένα ρομπότ-ζωγράφος στο Μουσείο να σχεδιάσει το πρόσωπο σου σε ένα καμβά από άμμο.

 

Το Teleporter σου δίνει τη δυνατότητα να χειριστείς περισκόπια για να δεις διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Το Lab Tag Explorer σου δείχνει από πού είναι οι επισκέπτες της έκθεσης, τόσο οι πραγματικοί όσο και οι online, καθώς και τι έχουν κοινό.
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό με δωρεάν είσοδο και θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Online μπορείτε να την επισκεφτείτε στο chromeweblab.com.


Πηγή : http://www.enimerosi24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...