Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται η διαμάχη Financial Times και Times of India για το εμπορικό σήμα

Νέο μέτωπο άνοιξε χθες στο μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ των εφημερίδων Financial Times και Times of India για τη χρήση του εμπορικού σήματος.
Το νέο τμήμα μέσα στην έντυπη Times of India με τίτλο Financial Times προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή των Λονδρέζικων Financial Times Τζον Ρίντινγκ που απάντησε με μια ολοσέλιδη καταχώρηση σε άλλη εφημερίδα της Ινδίας. Η καταχώρηση στη χθεσινή Hindustan Times είχε στην κορυφή το γνωστό εμπορικό σήμα των Financial Times και τίτλο «Ένα μήνυμα στους Ινδούς αναγνώστες από τον CEO των Financial Times». Στο κείμενο που ακολουθούσε ο Ρίντινγκ τόνιζε ότι «οι Financial Times θέλουν να κάνουν σαφές ότι η διεθνώς φημισμένη εφημερίδα Financial Times δεν έχει καμία σχέση με τον ινδικό τίτλο του ίδιου ονόματος».
Οι Times of India χρησιμοποιούν το όνομα των FT εδώ και 18 χρόνια αλλά μετά από μια δικαστική διαμάχη αναγκάστηκαν να βάζουν την υποσημείωση «not in arrangement with Financial Times, London» δηλαδή καμία σχέση με τους Financial Times του Λονδίνου…


Η σχετική υποσημείωση λείπει από το νέο τμήμα της εφημερίδας. Ο πόλεμος των δύο εφημερίδων αναμένεται να έχει συνέχεια καθώς νέο δικαστήριο είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.



Πηγή : www.enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...