Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

NYT: Το Facebook ετοιμάζει smartphone με πρωην εργαζομένους της Apple

Δημοσιευμένη Εικόνα
Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός smartphone από το Facebook φουντώνουν για ακόμη μία φορά, ύστερα από το τελευταίο δημοσίευμα των New York Times. Εκτός από αυτή την πληροφορία αναφέρεται επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο του Facebook όχι μόνο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία συσκευή smartphone, αλλά ότι έχει προσλάβει πάνω από μισή ντουζίνα πρώην μηχανικούς και προγραμματιστές της Apple για να ενισχύσει έτσι το οπλοστάσιό του. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ασχοληθεί αρκετά επάνω στο iPhone ενώ μερικοί από αυτούς έχουν εμπειρία και στο tablet της Apple, το iPad.

Σύμφωνα με το συντάκτη του δημοσιεύματος το Facebook είχε επιχειρήσει να κατασκευάσει το δικό του smartphone τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν, με την πρώτη να είναι το 2010 όπως είχε αναφερθεί από το Techcrunch, και τη δεύτερη να χρονολογείται από τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του All Things Digital.


Τις τελευταίες φήμες ενισχύουν ακόμη περισσότερο οι εφαρμογές που κυκλοφορεί συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοφιλής υπηρεσία, όπως η εφαρμογή Facebook Camera η οποία είναι το αποτέλεσμα της εξαγοράς του Instagram, αλλά και το Facebook Pages για τη διαχείριση “σελίδων” του κοινωνικού δικτύου. Ακόμη η φήμη για πιθανή εξαγορά του Opera browser θα μπορούσε να “ταιριάξει” με τις προσπάθειες του Facebook να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα.

Προς το παρόν η ιστοσελίδα του κοινωνικού δικτύου τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την κυκλοφορία της δικής της συσκευής smartphone, και το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες ή και επίσημες ανακοινώσεις.

Site:

http://www.insomnia.gr/
thenextweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...