Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ναυμαχία στο Φάληρο


 

- Αναδημοσίευση απο http://topontiki.gr

Σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικοεπιχειρηµατικούς «πο­λέµους» εξελίσσεται η κόντρα δυο εκ των κορυφαίων εφοπλιστών της χώρας, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου, µε απρόβλε­πτες διαστάσεις, όπως επισηµαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα. 
Ο «εµφύλιος», αφού οι δυο επιχει­ρηµατίες είναι συνεταίροι στον τηλε­οπτικό και ραδιοφωνικό σταθµό ΣΚΑΪ, δεν έχει, όπως διάφοροι διατείνονται στην πιάτσα, αθλητικό άρωµα, αλλά αμιγώς επιχειρηµατικό και πολιτικό. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισηµαί­νουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στους δυο επιχειρηµατίες, ότι η αίσθη­ση που υπάρχει περί ενός ντέρµπι Ολυ­µπιακού - Παναθηναϊκού, προσωπο­ποιηµένο στους ισχυρούς άνδρες των δυο αιωνίων αντιπάλων, δεν έχει καμιά σχέση µε την πραγµατικότητα, αφού στο παρασκήνιο τα θέµατα που παίζο­νται είναι µείζονα. 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέταξε το γάντι στον Γιάννη Αλαφούζο κοινοποι­ώντας του στις 18 Ιουνίου - µία ηµέρα µετά τις εκλογές - εξώδικο µε το οποίο κατηγορεί ευθέως τον ισχυρό άντρα του ΣΚΑΪ για στοχευµένα πολιτικά παιχνίδια, επικίνδυνες στρατηγικές των µέσων του Οµίλου, προσπάθεια αλλοίωσης της πραγµατικότητας και χει­ραγώγησης των τηλεθεατών και ακροατών. 


Ειδικότερα επισηµαίνει «την επιλογή της µεροληπτικής και αντίθετης προς τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογί­ας, κάλυψης της επικαιρότητας και την ακόµα πιο µεροληπτική ειδησεογρα­φική και δηµοσιογραφική “ανάλυση” αυτής». 
Ο εφοπλιστής, ο οποίος είναι μέτο­χος του ΣΚΑΪ και έχει επενδύσει περί τα 20 εκατ. ευρώ, κατηγορεί τον Γιάννη Αλαφούζο και όσους ασκούν διοίκηση στα µέσα του οµίλου για «συστηµατική και κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας ειδησεογραφική ενίσχυση και προώθηση συγκεκριμένου πολιτικού σχηµατισµού» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Ο µέτοχος του ΣΚΑΪ θεωρεί µάλιστα αποκορύφωμα τη λανθασµένη δηµοσκόπηση που µετέδωσαν τα µέσα του οµίλου και έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ να προ­ηγείται της Ν.Δ. µε έξι µονάδες, ενώ ακόµα και το βράδυ των εκλογών υπήρ­χε η εκτίµηση για νίκη του Τσίπρα. 
Ο Μαρινάκης, που είναι πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαµαρά, εκτιµά, σύµφωνα µε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, ότι η αναξιοπιστία του ΣΚΑΪ και η εµµονή µε την οποία προσπαθεί να περάσει συγκεκριµένες θέσεις τον εκθέτει και επιχειρηματικά. 
Όπως χαρακτηριστικά λένε, ο Γιάν­νης Αλαφούζος αρέσκεται να το παί­ζει... «νταβατζής» της κεντροδεξιάς παράταξης προσπαθώντας να επιβά­λει πολιτικές και πρόσωπα. Είναι χαρα­κτηριστικό, όπως λένε, ότι πούσαρε µε τα µπούνια τον Στέφανο Μάνο και τον Θάνο Τζήμερο, µια κεντροδεξιά παραφυάδα, σε βαθµό εξαιρετικά αναντί-στοιχο µε την πραγµατική της απήχηση στην κοινωνία. 
Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο επισηµαίνουν, όσον αφορά την αστοχία της δηµοσκόπησης, ότι πρόκειται απλώς για ένα επιστημο­νικό εργαλείο και δεν είναι ούτε η πρώ­τη ούτε η τελευταία φορά που κάποιες δηµοσκοπήσεις θα πέσουν έξω. Σύµ φωνα µε πληροφορίες, πάντως, ο Βαγ­γέλης Μαρινάκης, που δεν υπέγραψε τον ισολογισµό, αναµένεται να ζητήσει έλεγχο στα οικονοµικά του οµίλου.

Αναλυτικά η εξώδικη δήλωση - δια­µαρτυρία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο http://topontiki.gr/article/37255

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...