Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μείζον ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας αποτελεί για την απερχόμενη κυβέρνηση (και όχι μόνο...) η επιλογή της διαφημιστικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει πλέον την προβολή του ΟΠΑΠ, ενός οργανισμού με τεράστιο τζίρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού αναζήτησης διαφημιστή, η διοίκησή του αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα τον διαφημίσει. 
Σημειώνεται ότι όποιος προκριθεί θα αναλάβει και τα αριθμολαχεία (δηλαδή το Τζόκερ, το Kino κ.λπ.) το «Στοίχημα», αλλά και γενικότερα την εταιρική εικόνα. Υπενθυμίζεται ότι η αναζήτηση διαφημιστή εκκρεμεί από πολλούς μήνες, μετά την διακοπή της συνεργασίας με τη Leo Burnett.
Σε περίπτωση κατά την οποία οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και στον οργανισμό προχωρήσουν στην επιλογή για
έναν οργανισμό υψηλού "budget" δεσμεύουν με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση. Τυχόν κλείσιμο του διαγωνισμού άρον - άρον με επιλογές προτού καν σχηματιστεί κυβέρνηση του οποίου τα διαφημιστικά budget των επομένων ετών θα δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές, δεν θεωρείται ασφαλώς και τόσο θεμιτή...
Ουσιαστικά θα έπρεπε να υπάρξει διακοπή όλων των ανάλογων διαγωνισμών και μετεκλογικά νέα προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση διαφημιστικών κονδυλίων, κατ' αναλογία και του "παγώματος" των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και γενικότερα της διαχείρισης δημοσίου χρήματος από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...