Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο Zuckerberg «χτύπησε το καμπανάκι» του Nasdaq


Ο Mark Zuckerberg «χτύπησε» το καμπανάκι του χρηματιστηρίου του Nasdaq, όπως συνηθίζεται για τις εταιρείες που μπαίνουν για πρώτη φορά σε διαπραγμάτευση.
Το Facebook τιμολόγησε την τιμή της μετοχής του στα 38 δολάρια κατά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, από την οποία θα αντλήσει κεφάλαια άνω των 16 δισ. δολαρίων.
Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνια μάλλον θα φορέσει το φωτεινότερο χαμόγελο των τελευταίων χρόνων διότι, σύμφωνα με πρόχειρούς υπολογισμούς, αναμένεται να μπουν στα ταμεία της κοντά στα 2 δισ. δολάρια χάρη στα κέρδη των ανθρώπων του Facebook από την πρόσφατη Δημόσια Εγγραφή του.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι και άνθρωποι του Ζούκερμπέργκ ζουν και εργάζονται στην Καλιφόρνια και κατ’επέκταση, το 1% του συνόλου των προσωπικών εσόδων των κατοίκων της πολιτείας θα προέρχεται από κέρδη συνδεδεμένα με το Facebook.


Ο κυβερνήτης της, Τζέρι Μπράουν υπολογίζει να λάβει η Καλιφόρνια το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 2 δισ. –σε φόρους- εντός των ερχόμενων 13 μηνών ενώ προβλέπεται πως η απόδοση θα κυμανθεί κοντά στα 800 εκατομμύρια δολαρία (630 εκατομμύρια ευρώ) μεταξύ των ετών 2013 και 2015. Μέχρι το 2017 δε, λέγεται ότι δεκάδες εκατομμύρια (δολάρια) θα μπουν στην –πλέον- mega banca της χρεοκοπημένης Καλιφόρνια.
Η Χρυσή Πολιτεία περιμένει διακαώς το… «χρυσό αυγό» μια και το παρόν έλλειμμά της αγγίζει τα 16 2 δισ. ευρώ, αναφέρει το CNNMoney.



Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...