Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Νέες ισορροπίες στην ψηφιακή TV

Αλλαγές: Είσοδος της Forthnet στην αγορά - Προς «ναυάγιο» η πλήρης μετάβαση της ΕΡΤ
(Αναδημοσίευση απο http://www.nafteboriki.gr/)

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται στο χώρο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η Forthnet εισέρχεται άμεσα στο χώρο της παροχής επίγειων ψηφιακών συνδρομητικών υπηρεσιών, ενώ την ίδια ώρα η προγραμματισμένη διακοπή των αναλογικών εκπομπών για τα ελεύθερα κανάλια στην περιοχή της Αττικής οδηγείται σε μερικό ναυάγιο.
Η ΕΡΤ σύμφωνα με πληροφορίες, θα γνωστοποιήσει σήμερα στο αρμόδιο υπουργείο, την αδυναμία της να προχωρήσει σε πλήρη μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές.
Την παροχή επίγειων ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη  η Forthnet. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη ουσιαστικά των υπηρεσιών που παρείχε η Nova στη δεκαετία του 2000, μέσω αναλογικού αποκωδικοποιητή.

Με τη νέα τεχνολογία, η εταιρεία θα παρέχει πρόγραμμα από την πλατφόρμα της Nova και η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Η Forthnet εισέρχεται στην αγορά λίγο πριν οι ελεύθερα παρεχόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί προχωρήσουν σε πλήρη μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές (switch off), στην Αττική, στις 6 Ιουλίου.
Επισημαίνεται ότι με το switrch off αυτό, θα έπρεπε να μπορούν να περάσουν στην ψηφιακή εκπομπή και οι περιφερειακοί σταθμοί του Νομού Αττικής, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ωστόσο δεν εκδόθηκε από το υπουργείο Μεταφορών, πράγμα που τους βάζει υποχρεωτικά σε θέση αναμονής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση όσον αφορά την ΕΡΤ. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα ακολουθήσει στην πλήρη μετάβαση στο Νομό Αττικής, αναμένεται σήμερα να αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Μεταφορών δηλώνοντας αδυναμία να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...