Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι εκλογές παγώνουν το business plan του ΟΠΑΠ

Τρίμηνη καθυστέρηση –καλώς εχόντων των πραγμάτων– στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του business plan του ΟΠΑΠ επιφέρουν η προεκλογική περίοδος και η πολιτική αβεβαιότητα που ακολούθησαν της αναμέτρησης της 6ης Μαίου καθώ και η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες σε 27 ημέρες από σήμερα.
Οι εξελίξεις έχουν «παγώσει» τρία από τα σημαντικότερα project του Οργανισμού, την έναρξη ανάπτυξης δικτύου 18.500 βιντεολόττο σε όλη τη χώρα, την επιλογή εταίρου για την είσοδο στη διαδικτυακή αγορά και τον διαγωνισμό για την επιλογή τεχνολογικού εταίρου, στον οποίο έχουν ήδη καταθέσει τις προσφορές τους η Intalot και η Lottomatica.
Και εάν για το πρώτο ο Οργανισμός διαθέτει ελαφρυντικά εξαιτίας της καθυστέρησης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να παρουσιάσει τον Κανονισμό Λειτουργίας Παιγνίων και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε επίπεδο Ε.Ε., για τα άλλα δύο project η απορία των αναλυτών στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου ήταν εμφανής.
«Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου τεχνολογικού παρόχου δεν
έχει προχωρήσει λόγω της πολιτικής κατάστασης. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα και για αυτό θέλουμε να προχωρήσει μετά τις εκλογές», απάντησε ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκης σε σχετική ερώτηση.
Αντίστοιχα, στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην δημιουργία δικτύου VLTs. Οι τεχνικές προδιαγραφές έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες και η περίοδος για σχολιασμό λήγει τον Ιούλιο, ενώ θα απαιτηθούν τρεις με τέσσερις μήνες μετά την επιλογή των παροχών των παιγνιομηχανημάτων για την παραδοσή τους. Βάσει των νέων δεδομένων, φαίνεται πως τα πρώτα VLTs του ΟΠΑΠ θα τεθούν σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2013.
Σε ό,τι αφορά την επέκταση στο διαδίκτυο με τα παιχνίδια που ήδη διαθέτει, συμπεριλαμβανομένου και του Πάμε Στοίχημα όπως έχει καταστήσει σαφές η διοίκηση, οι συνομιλίες με τους τρεις παρόχους που έχουν επιλεγεί –την ισραηλινή Playtech, την I2 (θυγατρική της Intralot) και της G2 (θυγατρική της Lottomatica) βρίσκονται και αυτές σε στασιμότητα. Όταν επιλεγεί ο συνεργάτης, θα συσταθεί κοινοπραξία με πρώτο στόχο την από κοινού δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά.
Δεδομένων των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών, η διοίκηση ερωτήθηκε για τη διαχείριση των ταμειακών της διαθεσίμων. Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να διατηρεί τα διαθέσιμά του σε ελληνικές τράπεζες «και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως έμπρακτη στήριξη του τραπεζικού συστήματος», όπως ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης. Αναφορικά με το δάνειο ύψους 290 εκατ. ευρώ που λήφθηκε για την εξυπηρέτηση του business plan, οι επικεφαλής του Οργανισμού ανέφεραν πως είναι πιθανό να αποπληρωθεί ένα μέρος του μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Στον ΟΠΑΠ, πάντως, μετρούν ήδη αντίστροφα για τη σέντρα του Euro 2012, ευελπιστώντας πως –όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση– θα εκτοξευθεί ο τζίρος του Πάμε Στοίχημα. Δεδομένης και της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδος, ο Οργανισμός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα «ισχυρό προϊόν» για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με αιχμή το Live Betting. Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση, το margin για τη νέα υπηρεσία θα κινηθεί στα επίπεδα των μονών παιχνιδιών και θα περιλαμβάνει αρκετούς από τους αγώνες του Euro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...