Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παίρνει πίσω το ΔΟΛ ο Ψυχάρης

Εκτός χρηματιστηρίου η μεγαλύτερη εταιρεία ΜΜΕ

Βάζοντας περίπου  συνολικά 13.5 εκατ. ευρώ  ο Σταύρος Ψυχάρης, παίρνει πίσω το ΔΟΛ. Η μεγαλύτερη εταιρεία ΜΜΕ της Ελλάδας, που άνοιξε το χορό της εισόδου των εταιρειών media στο ΧΑΑ, τον Οκτώβριο του 1998, επί κυβέρνησης, Κώστα Σημίτη, αποχωρεί από τη χρηματιστηριακή αγορά. Η δημόσια υποχρεωτική ανακοίνωση εξαγοράς του 40,414% του μετοχικού κεφαλαίου με σύμβουλο την Alpha Bank . Ο Σ. Ψυχάρης χρειάζεται 5,8 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του περίπου 41% και νωρίτερα 7,5 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ.

Αν δεν συμμετάσχει ο Β. Ρέστης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο οποίος έχει περίπου το 20% του οργανισμού το ποσοστό του θα μειωθεί στη συνέχεια στο 10%. Ο  Σ. Ψυχάρης θα το αποκτήσει στη συνέχεια, με τη δημόσια προσφορά,  καταβάλλοντας στο επιχειρηματία περίπου 3 εκατ. ευρώ, όταν ο Β. Ρέστης έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια περίπου 40 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν η πλευρά Ρέστη, να αντιδράσει στο σχέδιο Ψυχάρη που απλώς τον θέτει εκτός εταιρείας.


Ο Σ. Ψυχάρης, διαθέτοντας περίπου 13,5 εκατ. ευρώ βάζει λεφτά στο ταμείο του οργανισμού, και παίρνει πίσω τον έλεγχο της εταιρείας, ελπίζοντας πως θα επαναλειτουργήσει, με τη χορήγηση  και ενός ομολογιακού δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ. Εδώ  φαίνεται πως θα εμπλακούν στη συνέχεια οι επιχειρηματίες φίλοι του εκδότη.

(www.paron.gr/typologies)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...