Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αλλαγές στην επιχειρησιακή σύμβαση του Alpha

Δεκαπέντε μέρες πριν εξέπνευσε η προθεσμία που έδωσε ο Alpha για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στο κανάλι. Τώρα η διοίκηση απέστειλε νέο κείμενο στους εργαζόμενους με υποχωρήσεις σε αρκετά σημεία των προτάσεών της. 

Έστειλε βεβαίως και οδηγίες για το πως θα πρέπει να προχωρήσει στον Alpha η σύσταση της ένωσης πρόσωπων προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Όπως προκύπτει από το νέο κείμενο της σύμβασης, στις αποδοχές από 3.000 ευρώ και άνω  προβλέπεται μείωση ως 25% και όχι 30%, η ίσχυς της θα είναι διάρκειας 18 μηνών, ενώ γίνονται αλλαγές στα επιδόματα και τις προσαυξήσεις. 

Για παράδειγμα για απασχόληση νύχτας προβλέπεται προσαύξηση 25% της εργασίας και την Κυριακή 75%.Για τους δημοσιογράφους που εργάζονται 5νθήμερο δεν υπάρχει προσαύξηση Σαββάτου ενώ στα επιδόματα εντάχθηκαν και οι νεοπροσληφθέντες. 

Αλλαγή έγινε και στο ύψος της αποζημίωσης για όσους απολυθούν, ο υπολογισμός της θα γίνεται με βάση τους παλιούς μισθούς. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι για
όσους προσληφθούν εφεξής, ο μισθός θα είναι 1000 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 850 ευρώ για κάτω των 25. 

Για τη χρησιμοποίηση τεχνικών στα link προβλέπεται ότι ο Alpha υποχρεούται να χρησιμοποιεί καμεραμάν και ηχολήπτη μόνο στις περιπτώσεις που απαιτείται βαρύς εξοπλισμός και σε αποστολές με κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επαναλαμβάνει τον όρο της απαγόρευσης απεργιών κατά τη διάρκεια ισχύος της επιχειρησιακής σύμβασης. Στο δεύτερο έγγραφο η διοίκηση καταγράφει τις νομικές προϋποθέσεις για την ίδρυση της ένωσης πρόσωπων και της επιχειρησιακής σύμβασης. Στο μεταξύ στην Κάντζα οι συναντήσεις και συζητήσεις με τους νομικούς έχουν πυκνώσει, ενώ η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επιμονή του Alpha στην επιχειρησιακή σύμβαση.
 

πηγή: typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...