Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στην Κίνα το ενδιαφέρον του Publicis Groupe

Σε δεύτερο πλάνο φαίνεται πως έχει περάσει πλέον η Ελλάδα για το Publicis Groupe, καθώς σενάρια κάνουν λόγο για... μπλεξίματα κινεζικής προέλευσης!
Μετά την... επίσκεψή του στην Ελλάδα, για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του Publicis Groupe στη χώρα μας (Leo Burnett), ο Mathias Emmerich ταξίδεψε ανατολικότερα και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα, για να σβήσει τις "φωτιές" που άναψαν εκεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από blogs του εξωτερικού, ο γαλλικός όμιλος αποφάσισε προ καιρού να βάλει "λουκέτο" σε μια από τις σημαντικότερες marketing εταιρείες της στη συγκεκριμένη περιφέρεια, τη Betterway/Publicis Dialog, η οποία διατηρεί γραφεία σε Σαγκάη, Πεκίνο, Τσενγκντού και Γκουναγκζού.
Η αιτία για την απόφαση αυτή, φαίνεται πως ήταν η εμπλοκή μελών της εταιρείας σε σκάνδαλο...

 διαφθοράς, ενώ οι φήμες περί συλλήψεων για τον ίδιο λόγο, δεν επιβεβαιώθηκαν. Πιο αναλυτικά και με βάση τα στοιχεία, μια ομάδα από senior executives φέρεται να προχώρησε στη δημιουργία μιας "σκιώδους" εταιρείας, τα έσοδα της οποίας διοχετεύονταν στη Betterway. Έτσι, διογκώνονταν τα έσοδα της Betterway και τα συγκεκριμένα στελέχη, απολάμβαναν μεγαλύτερων κερδών! 

Σημειώνεται πως ο "κινητήριος μοχλός" της Betterway ήταν ο CEO York Huang, ένα πρώην στέλεχος της Procter & Gamble, που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2001. Πριν από 2 χρόνια, ο όμιλος Publicis που είχε αποκτήσει το 80% των μετοχών της Betterway to 2006, υποστήριζε πως η εταιρεία διατηρούσε μόνιμο προσωπικό 346 ατόμων, με δραστηριότητες σε 100 πόλεις, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...