Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Νέο fund για το Alter και στο βάθος ο Μαρινάκης;

Δυο ρεπορτάζ(Ισοτιμία και Αξία) για το Alter και τα νέα(;) σχέδια σωτηρίας του καναλιού- Αναδημοσίευση απο
http://greektv-com.blogspot.com

Σχέδιο σωτηρίας του Alter μετά το Πάσχα

Ενεργοποιείται αμέσως μετά το Πάσχα το σχέδιο σωτηρίας του τηλεοπτικού σταθμού Alter μετά την εκδήλωση θερμού ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εγχείρημα από πολυεθνικό επιχειρηματικό όμιλο. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της «Ι», οι εξελίξεις για την επαναλειτουργία του σταθμού του Μπουρναζίου θα τρέξουν αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς αναμένεται η συμφωνία μεταξύ του μετόχου Γιώργου Κουρή και των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το πιθανό μελλοντικό εταιρικό σχήμα της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Ελεύθερη τηλεόραση».
Πριν από μερικές ημέρες στον Ταύρο, ο εκδότης Γιώργος Κουρής συναντήθηκε με εκπροσώπους του πολυεθνικού fund ισραηλινών συμφερόντων, το οποίο ενδιαφέρεται να μετάσχει στο σχέδιο επανεκκίνησης του τηλεοπτικού Alter βάζοντας χρήματα για την επαναλειτουργία του σταθμού σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης βρίσκονται ήδη στα χέρια των στελεχών του fund το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, δραστηριοποιείται διεθνώς σε πολλούς τομείς (ανάμεσά τους και τα media σε όλο τον κόσμο), ενδιαφέρεται να επενδύσει στο Alter. Κομβικής σημασίας είναι η θέση που θα λάβει ο έτερος επενδυτής του σχεδίου σωτηρίας, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεύτερο κομβικό σημείο για την επιτυχή έκβαση της όποιας επιχειρηματικής συμφωνίας για το Alter είναι η πρόταση που θα κατατεθεί στους εργαζόμενους για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο για την επάνοδο του σταθμού προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, τη λειτουργία του ως ενημερωτικό κανάλι με πολύ μικρότερο αριθμό εργαζομένων.
Σε τεχνικό επίπεδο, πάντως, έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες σε πομπούς και αναμεταδότες ώστε το κανάλι να είναι έτοιμο να εκπέμψει και πάλι σήμα με το που θα δοθεί το πράσινο επιχειρηματικό φως από τους νυν και μελλοντικούς μετόχους αλλά και τις τράπεζες.


Ποιοι μπαίνουν στο Alter

Πολύ κοντά στην εύρεση οριστικής λύσης για το Alter βρίσκεται ο Γιώργος Κουρής ο οποίος διαπραγματεύεται με...
 
όμιλο ισραηλινών συμφερόντων και Έλληνα μεγάλο επιχειρηματία την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και με τις δύο πλευρές οι οποίες είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο ταυτόχρονης και πιθανώς ισότιμης συμμετοχής τους στο Alter.
 
Οι ΙσραηλινοίΚατά τις ίδιες πληροφορίες ο ισραηλινός όμιλος έχει πλήθος δραστηριοτήτων στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, του real estate, της υψηλής τεχνολογίας και των τυχερών παιγνιδιών. Ο όμιλος ενδιαφέρεται για έντονη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και ήδη έχει πραγματοποιήσει κινήσεις εισόδου σε συγκεκριμένους τομείς με στόχο να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία.

Ο επιχειρηματίαςΤην ίδια στιγμή ο Έλληνας επιχειρηματίας επιδεικνύει ενδιαφέρον για τον κλάδο των Media. Στο παρελθόν ο ίδιος επιχειρηματίας είχε διαπραγματευτεί με το Γιώργο Κουρή την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο του Alter αλλά οι συζητήσεις δεν είχαν οδηγηθεί σε αποτέλεσμα. Η επικοινωνία των δύο πλευρών όμως συνεχίστηκε και σήμερα οι συνθήκες φαίνεται να έχουν ωριμάσει δεδομένου και του ενδιαφέροντος των ισραηλινών.

Οι τράπεζεςΑξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κουρής έχει κάνει γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες του Alter το ενδιαφέρον των ισραηλινών και του Έλληνα επιχειρηματία. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και οι τράπεζες διάκεινται θετικά δεδομένου ότι το Alter για τις περισσότερες εξ αυτών είχε θεωρηθεί χαμένη υπόθεση ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και διαφημιστικές εταιρίες με σημαντικό άνοιγμα στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η προετοιμασίαΥπενθυμίζεται ότι το axiaplus είχε αποκαλύψει πρόσφατα τις κινήσεις Κουρή που έδειχναν ότι προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία του Alter. Συγκεκριμένα ο Γ Κουρής έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία των πομπών σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα το Alter να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκπέμψει. Ταυτόχρονα, έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με στελέχη του καναλιού με τα οποία διατηρεί καλές σχέσεις, προκειμένου αυτά να επαναδραστηριοποιηθούν άμεσα.
Σε ό,τι αφορά τη λογική του νέου καναλιού, είναι προφανές ότι θα υπάρξει μεγάλη συρρίκνωση σε επίπεδο προσωπικού αλλά και τηλεαστέρων, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον όλα κινηθούν βάσει σχεδιασμού, να υπάρξει προσθήκη δύο ή τριών γνωστών τηλεοπτικών, που θα αντικαταστήσουν αυτούς που διέκοψαν οριστικά τη σχέση με το κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...