Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η YAHOO! ΜΗΝΥΕΙ ΤΟ FACEBOOK


Παραβίαση διαφημιστικών πατεντών
Μήνυση κατά του Facebook υποβάλλει η Yahoo! καθώς υποστηρίζει πως το social network έχει παραβιάσει 10 από τις πατέντες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την online διαφήμιση. Συγκεκριμένα ο διαδικτυακός κολοσσός κατηγορεί το Facebook για χρησιμοποίηση της τεχνολογίας, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει σχετικά με την online διαφήμιση, η οποία περιλαμβάνει εργαλεία προσαρμογής ιστοσελίδων και διαφημίσεων στις ανάγκες συγκεκριμένων χρηστών, μεθόδους για την αποφυγή εξαπάτησης και την news feed λειτουργία. Η μηνυτήρια αναφορά της Yahoo! αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Ολόκληρο το social μοντέλο του Facebook, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν profiles και να συνδέονται με αυτά βασίζεται στην τεχνολογία, που πρώτη έχει δημιουργήσει η Yahoo!». Η εξέλιξη αυτή προκύπτει ενόψει της προγραμματισμένης εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο, ενώ η υπόθεση θυμίζει αρκετά την ανάλογη κίνηση που είχε κάνει η Yahoo! κατά της Google το 2004, για παραβίαση πατεντών της που σχετίζονταν με τη διαφήμιση."
Πηγή : Business Today

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...