Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι δωρεάν εφαρμογές πιο ενεργοβόρες για τα smartphones


Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Android smartphones έδειξε ότι οι δωρεάν εφαρμογές καταναλώνουν αρκετά πιο σημαντικό ποσό ενέργειας, κυρίως λόγω των στοχευμένων διαφημίσεων που περιέχουν. Ίσως το γενικό συμπέρασμα της έρευνας να είναι αναμενόμενο, όχι όμως το 75%, που είναι το ποσοστό που δείχνει το κατά πόσο οι δωρεάν εφαρμογές καταναλώνουν τη μπαταρία μιας συσκευής σε αντίθεση με τις επί πληρωμή.

Ο Abhinav Pathak επικεφαλής της παραπάνω έρευνας ανέπτυξε το eprof, ένα εργαλείο για τη μέτρηση της ενέργειας που καταναλώνεται από εφαρμογές στις Android και Windows Mobile συσκευές. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να λάβουν σοβαρότερα υπόψιν τη διαχείριση ενέργειας της εφαρμογής τους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ολοκλήρωμένο.




Δημοσιευμένη Εικόνα

Δοκιμάστηκαν δημοφιλής εφαρμογές όπως το Angry Birds, αυτή του Facebook, το Free Chess, το NYTimes και το αποτέλεσμα ήταν ότι μόνο το 10 - 30% την ενέργειας που καταναλώθηκε αφορούσε τη βασική λειτουργία τους. Στην εφαρμογή του Angry Birds το 20% της ενέργειας που καταναλώθηκε αφορούσε τη διαδικασία rendering του παιχνιδιού, ενώ το 45% της ενέργειας χρειάστηκε για την καταγραφή της τοποθεσίας του χρήστη και το ανέβασμα της πληροφορίας, όπου στη συνέχεια στάλθηκαν διαφημίσεις με βάσει τις πληοροφορίες αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφαρμογή κράτησε τη συνδεσιμότητα 3G 10 δευτερόλεπτα παραπάνω, αφότου ολοκληρώθηκε η μεταφορά δεδομένων.

Site:
Πηγή : http://www.insomnia.gr/

 
neowin.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...