Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Δικάζεται ο Μάκης για τη Siemens

Το Κράτος μπορεί να τα... βρήκε με τη SIEMENSκαι οι σχέσεις με τη γερμανική εταιρεία να εισήλθαν σε «νέα εποχή», πλην όμως η Δημοσιογραφία έχει και θα εξακολουθεί να διατηρεί ανοικτούς τους λογαριασμούς της με την πλέον δύσοσμη υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής σε αυτόν τον τόπο μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.   
Έτσι λοιπόν, σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου, δικάζεται στο Εφετείο και μάλιστα για κακούργημα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, διότι κατά την περίοδο των αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες της γερμανικής εταιρείας, των στελεχών της και Ελλήνων πολιτικών
τόλμησε να δημοσιεύσει το περιεχόμενο των συζητήσεων του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αφεντικού της SIEMENS HELLAS και συνομιλητή των πολιτικών ηγεσιών του τόπου, ήδη υπόδικου στη Γερμανία και βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση διαφθοράς.   
Τα μεν στελέχη της γερμανικής εταιρείας έπεσαν όλα «στα μαλακά» έπειτα από τις εξωδικαστικές συμφωνίες της γερμανικής Δικαιοσύνης με την Εταιρεία, η δε ελληνική Πολιτεία «τα βρήκε» με την εταιρεία έναντι πινακίου φακής και μιας… συγγνώμης.   
Όμως, η ελληνική Δικαιοσύνη ακολούθησε την άλλη οδό, θεωρώντας τον δημοσιογράφο εγκληματία και την αποκάλυψη των διαλόγων του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του εντός των φυλακών του Μονάχου ως προϊόν υποκλοπής.   
Ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του ασχολούμενος με την αποκάλυψη των λεπτομερειών για μία υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, με υψηλή θέση στη δημόσια και πολιτική ατζέντα. Το σκάνδαλο SIEMENS και τη διαπλοκή των συντελεστών με τα κόμματα εξουσίας.   
Τα δημοσιεύματα αποτέλεσαν βάση για υλικό που χρησιμοποιήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενώ μέλη της Επιτροπής, όπως ο Πάνος Καμμένος, ζήτησαν να κληθεί ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος να καταθέσει όσα γνωρίζει για το ζήτημα. Αυτά για την Ιστορία.   
Ο δημοσιογράφος δικάζεται για κακούργημα με βάση τον απερίγραπτο αυτό νόμο, έργου του Ευάγγελου Βενιζέλου και των διαδόχων του, διότι ασχολήθηκε με το μείζον γεγονός δημοσίου συμφέροντος.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας