Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

New York Times: Πιο αυστηροί κανονισμοί πρόσβασης στο περιεχόμενό τους

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνδρομής έχει επιτύχει, δηλώνουν εκπρόσωποι της εφημερίδας
 
New York Times: Πιο αυστηροί κανονισμοί πρόσβασης στο περιεχόμενό τους

Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα επιτρέπει στους μη συνδρομητές επισκέπτες της ιστοσελίδας της να έχουν πρόσβαση μόνο σε δέκα άρθρα και ρεπορτάζ τον μήνα, ενώ μέχρι σήμερα είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε είκοσι.

Το σύστημα καταβολής αντιτίμου προκειμένου να έχει κανείς πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο τόσο των New York Times, όσο και της International Herald Tribune άρχισε να εφαρμόζεται από τις 17 Μαρτίου του 2011. Ύστερα από 15 περίπου χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η εφημερίδα διέθετε το περιεχόμενό της δωρεάν στο Διαδίκτυο, η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τακτική καθώς η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα διαφημιστικά της έσοδα.


Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να προσελκύσει 454.000 συνδρομητές. Οι συνδρομές είναι διαβαθμισμένες ανάλογα με τον όγκο του περιεχομένου στο οποίο επιτρέπουν την πρόσβαση και κοστίζουν από 15 έως 35 δολάρια τον μήνα.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρθουρ Σουλτζμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει ότι «οι αναγνώστες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να γίνουν ψηφιακοί συνδρομητές μας».

(http://www.tovima.gr/)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...