Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αλλάζουν τη συνταγή τους Coca-Cola και Pepsi για μην θεωρηθούν καρκινογόνα!


image
- Αναδημοσίευση απο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/79969.html

Η είδηση είναι βόμβα. Γιατί μας λέει ότι μια πολιτεία της Αμερικής θεωρεί ότι ο καλύτερος εμπορικός διαφημιστής των ΗΠΑ σε όλη τη γη, περιείχε όλα αυτά τα χρόνια τέτοια ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), που σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα ...θεωρείται ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ; Μετά την είδηση ρίξαμε μια ματιά στα μπουκάλια της Coca Cola και δεν είδαμε να αναγράφεται η παραπάνω χημική ουσία στη σύνθεση της. Θα έπρεπε; Μόνο να την πουλάνε στη μισή τιμή άρον - άρον τα σούπερ μάρκετ είδαμε! Ρωτάμε τον ΕΦΕΤ και κάθε άλλη κρατική αρχή ελέγχου, που προφανώς δεν έχει την ίδια άποψη με την πολιτεία της Καλιφόρνιας. Πόση από την παραπάνω χημική ουσία καταναλώσαμε όλα αυτά τα χρόνια; Υπάρχει έρευνα που την ενοχοποιεί στην πρόκληση καρκίνων; Η παρακάτω είδηση είναι βόμβα!

Αλλάζουν Coca-Cola και Pepsi τη συνταγή του ανθρακούχου αναψυκτικού, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες σήμα που προειδοποιεί για τονς κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια. Η αλλαγή πρόκειται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ. Η νέα συνταγή θα περιλαμβάνει μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ήδη τοποθετήσει τη χημική ουσία στις καρκινογόνες.

«Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, προκειμένου τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση» είπε η εκπρόσωπος της Coca-Cola Νταϊάνα Γκάρτσα-Τσιαρλάντε στο Associated Press.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να πιει χίλια κουτιά Coca-Cola ή Pepsi για να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια δοκιμής στο εργαστήριο.


Coca-Cola: Διευκρινήσεις για τη συνταγή και το καραμελόχρωμα

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με την αλλαγή της συνταγής της Coca-Cola και το καραμελόχρωμα, η Coca-Cola σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνταγή, στην ασφάλεια του καραμελοχρώματος και τη νομοθετική ρύθμιση της Πολιτείας της Καλιφόρνια.
Η ανακοίνωση

Η Αναφορικά με την εκτεταμένη δημοσιότητα η οποία περιείχε εσφαλμένες ερμηνείες σχετικά με την ασφάλεια του καραμελοχρώματος και τη συνταγή της Coca-Cola, θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το καραμελόχρωμα σε όλα μας τα προϊόντα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλές και η The Coca-Cola Company δεν αλλάζει την παγκοσμίου φήμης συνταγή των αναψυκτικών Coca-Cola. Στη διάρκεια των ετών βελτιώσαμε τις παραγωγικές διαδικασίες μας, όμως ποτέ δεν αλλάξαμε τη Μυστική μας Συνταγή.
Ζητήσαμε από τους προμηθευτές μας να τροποποιήσουν τη διαδικασία παραγωγής καραμελοχρώματος, ώστε να μειωθεί η ποσότητα 4-MEI στο καραμελόχρωμα, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα έχει καμία επίδραση στη συνταγή ή στα γευστικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα που περιμένουν από εμάς οι καταναλωτές μας.
Η δέσμευση μας στην υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας παραμένει η βασική μας προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε αξιόπιστα και εδραιωμένα επιστημονικά δεδομένα ώστε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας.
Μερικά πρόσθετα διευκρινιστικά σημεία σχετικά με τοκαραμελόχρωμα για την ενημέρωσή σας:

Το καραμελόχρωμα περιέχεται σε όλα τα αναψυκτικά τύπου Cola, αλλά και σε μια γκάμα συσκευασμένων τροφίμων, όπως αρτοσκευάσματα, σάλτσες, καφές, κάποιες σκούρες μπύρες, κλπ.

Η νομοθετική ρύθμιση που ζητά την επισήμανση σε κάποια προϊόντα που περιέχουν ίχνη 4-ΜΕΙ αφορά αποκλειστικά στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνια προκλήθηκε από το αβάσιμο αίτημα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού των ΗΠΑ CSPI (Κέντρο Επιστημών για το Δημόσιο Συμφέρον) που βασίστηκε σε μία μόνο μελέτη και δεν στοιχειοθετείται από έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Ακόμα και το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ (National Toxicology Program), το οποίο διεξήγαγε αυτή τη μελέτη, δενσυμπεριλαμβάνει τη 4-ΜΕΙ ούτε καν στην κατηγορία«εύλογα πιθανό να είναι καρκινογόνο για τον ανθρώπινο οργανισμό» («reasonably anticipated to bea human carcinogen» - Πηγή: Έκθεση για τις Καρκινογόνες Ουσίες, 12η έκδοση,http://1.usa.gov/iId3qz).

Καμία επιστημονική ρυθμιστική αρχή παγκοσμίως – συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που επανεπιβεβαίωσε την ασφάλεια του καραμελοχρώματος τον Μάρτιο 2011, αλλά και του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) – δεν καταλήγει ότι το καραμελόχρωμα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι καρκινογόνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε έχει απαιτήσει αλλαγές στον τρόπο παρασκευής των προϊόντων μας.

Προχωρήσαμε στην απόφαση να ζητήσουμε από τους προμηθευτές μας να τροποποιήσουν τη διαδικασία παραγωγής καραμελοχρώματος , γιατί δεν πιστεύουμε ότι απολύτως ασφαλή προϊόντα πρέπει να φέρουν προειδοποιητικές σημάνσεις. Διαφωνούμε με την Πολιτεία της Καλιφόρνια η οποία έλαβε την επιστημονικά αβάσιμη απόφαση να απαιτήσει προειδοποιητική σήμανση σε προϊόντα τα οποία θεωρούνται ασφαλή από κάθε άλλη ρυθμιστική αρχή στον κόσμο. Μια τέτοια σήμανση θα ήταν λάθος και θα προκαλούσε αβάσιμη ανησυχία στους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...