Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το ΟΚ! & το όραμα του Θ. Κυριακού!

Μια άγνωστη πτυχή της συμφωνίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Northern & Shell για την απόκτηση του περιοδικού ΟΚ! από τον πρώτο, αποκαλύπτει το www.advertising.gr :
 
H απόκτηση του περιοδικού ΟΚ! από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ μονοπώλησε το Mediaκο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες. Το Advertising.gr αποκαλύπτει σήμερα μια άγνωστη πτυχή της συγκεκριμένης συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της εξαιρετικής προσωπικής σχέσης που διατηρεί ο  Θοδωρής Κυριακού, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Richard Desmond, ιδρυτής της Northern & Shell στην οποία ανήκει ο γνωστός τίτλος.

Στην Northern & Shell, τον Βρετανικό κολοσσό ΜΜΕ ανήκουν -μεταξύ άλλων-  εκτός από το ΟΚ!, το περιοδικό New!, οι εφημερίδες Daily Star και Daily Express, καθώς και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το Channel 5.


Οι δρόμοι των δύο ισχυρών ανδρών των Μedia διασταυρωθήκαν για πρώτη φορά το 2010. Τότε το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 5 είχε γίνει το «μήλο της Έριδος» για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς των Μέσων Ενημέρωσης. Μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών ήταν και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Αν και τελικά το Channel 5 κατέληξε στην ιδιοκτησία της Northern & Shell, η γνωριμία του Richard Desmond με τον  Θοδωρή  Κυριακού εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Το επιχειρηματικό όραμα του Θοδωρή Κυριακού, ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και παρακολουθεί επισταμένως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό, έχει ιδρύσει ένα συμβουλευτικό κέντρο επενδύσεων στο Λονδίνο, το οποίο αξιολογεί νέες  επενδυτικές ευκαιρίες στα media και το entertainment γενικότερα.  Έτσι και η αγορά των δικαιωμάτων έκδοσης του περιοδικού OK! στην Ελλάδα από τον Όμιλο ΑNTENNA, φάνηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά ελκυστική και κίνησε το ενδιαφέρον του Ομίλου.

Ο Richard Desmond γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τη δυναμική του Ομίλου ΑNTENNA, παρότρυνε προσωπικά τον Θοδωρή Μ. Κυριακού στο να προβεί ο Όμιλος ΑNTENNA στην απόκτηση των δικαιωμάτων έκδοσης του περιοδικού OK! στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το OK! ανήκει στην εβδομαδιαία δυναμική αγορά του περιοδικού Τύπου. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τίτλους lifestyle εβδομαδιαίων περιοδικών παγκοσμίως. Έχει 18 χρόνια εξαιρετικής πορείας στη Μεγάλη Βρετανία, άλλες 20 εκδόσεις σε όλο τον κόσμο (ακόμα και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ινδία κ.α.) και περισσότερα από 30 εκατομμύρια αναγνώστες σε εβδομαδιαία βάση. Η ελληνική έκδοση του OK! κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005, σημειώνοντας αμέσως μεγάλη επιτυχία, καθώς η ελκυστική θεματολογία του, οι αποκλειστικές ειδήσεις και τα λαμπερά ρεπορτάζ από τη ζωή των celebrities, κέρδισαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
 
Το περιοδικό ΟΚ! προστίθεται στο portfolio της “ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανήκουν τα μηνιαία «Αστρολόγος», «FORMA», «Οικία & Διακόσμηση», «Παιδί & Νέοι Γονείς» «Diva’s Wedding», καθώς και μια σειρά ετήσιων Ειδικών Εκδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...