Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΕΡΤ : Η πρώτη εκπομπή για εφήβους γυρισμένη από εφήβους


Πιστεύουν οι σημερινοί 15χρονοι στο Θεό; Είναι ευτυχισμένοι; Ερωτευμένοι; Τους αρέσει το σχολείο; Ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα; Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε δέκα χρόνια; Είναι αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Θα σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε ή αυτό που θα τους εξασφαλίσει εργασία; Τι θα ήθελαν να αλλάξουν στον εαυτό τους;
Το Schooltube είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα να καταγραφεί η ζωή των εφήβων σε όλη την Ελλάδα από τους ίδιους. Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ξεναγεί σε ένα τόπο της Ελλάδας και γίνεται το άμεσο κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές. Χωρίς παρουσιαστή, οι ίδιοι οι μαθητές κατευθύνουν τις κάμερες, πολλές φορές τις χειρίζονται οι ίδιοι, για να μας συστήσουν μια πραγματικότητα που σύντομα θα είναι πολύ ορατή, αλλά προς το παρόν κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.
Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειλικρίνεια, αλλά και αναπάντεχη οξυδέρκεια, έφηβοι σε όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα και τη συνοριακή λίμνη Δοϊράνη, μέχρι τα Κύθηρα και το Πήλιο, μας δείχνουν το μέρος όπου ζούνε, το σχολείο τους, το δωμάτιό τους, το πρωινό τους ξύπνημα, τις πλάκες τους, τις ανησυχίες τους, τις κρυψώνες τους. Κάνουν την κριτική τους στους μεγάλους, ονειρεύονται, προσγειώνονται στην πραγματικότητα, παίζουν, καρδιοχτυπούν, ελπίζουν. Και αποδεικνύουν ότι η
εφηβική Ελλάδα ενηλικιώνεται δυνατά!
Παράλληλα με την εκπομπή, η σελίδα στο Facebook, School-Tube θα διατηρεί ανοιχτή την επικοινωνία με μαθητές σε όλη την Ελλάδα και θα είναι από μόνος τους ένας διαδραστικός τόπος συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων για οτιδήποτε αφορά τους σημερινούς εφήβους.
Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στις 18:00
Στην πρώτη εκπομπή το «Schooltube» μας ταξιδεύει στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί την ζωή δέκα εφήβων από 14 έως 16 ετών από την προετοιμασία του πρωινού τους έως τα «sleepover» του Σαββατοκύριακου.
Η Ειρήνη έχει επιλέξει ως κατεύθυνση τα εικαστικά, αλλά το πάθος της είναι το τραγούδι. Η Δήμητρα (όμως όλοι την φωνάζουν “το Κοζί”) ζωγραφίζει μάνγκα και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θέλει να κάνει στη ζωή της.
O Άλκης, ο Γκαλ, ο Λεωνίδας, ο Μάρκος και ο Δημήτρης είναι αχώριστοι από την πρώτη Γυμνασίου. Στον ελεύθερο χρόνο τους ανεβοκατεβαίνουν σε λεωφορεία με τυχαίο προορισμό.
Η Ανθούλα είναι ναυτοπρόσκοπος, κάθε Σάββατο μπαίνει σε ένα λέιζερ και πλέει τον Θερμαϊκό. Η Άννα είναι τιμωρημένη για μήνες από τον πατέρα της γιατί άργησε σε ένα πάρτι. Η Λένα δεν πιστεύει στο Θεό και λέει δεν έχει ερωτευθεί ποτέ πραγματικά. Και οι τρεις έχουν κατεύθυνση το σινεμά και το θέατρο. Όποτε μπορούν βλέπουν θρίλερ τρώγοντας πατατάκια.
Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του πρώτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ Schooltube που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τους εφήβους της σημερινής Ελλάδας.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Μιχελάκου

Πηγή:Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας