Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ολυμπος: Νέα επένδυση στη Ρουμανία


Λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου της στη Ρουμανία, η εταιρεία Όλυμπος των αδερφών Σαράντη προωθεί νέα επένδυση.

 Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, η εταιρεία υπέγραψε δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας με την Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). 

Τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην αύξηση παραγωγικότητας της συγκεκριμένης μονάδας της και στην ενίσχυση των εξαγωγών της -εξάγει σε 34 χώρες - οι οποίες αποτελούν το 80% του τζίρου της στη Ρουμανία.

Επίσης τα κεφάλαια από το νέο δάνειο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η BSTDB, θα βοηθήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, επιτρέποντας στην Όλυμπος Ρουμανίας να συμμορφωθεί με
τα υψηλά περιβαλλοντικά και ποιοτικά πρότυπα για το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τους χυμούς που παράγονται για την αγορά της Ρουμανίας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ομίλου Όλυμπος Δημήτρης Σαράντης, «το δάνειο από την BSTDB θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, με στόχο να λανσάρουμε νέα προϊόντα στην αγορά και να αυξήσουμε την ικανότητα των εξαγωγών μας»
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένα με ρεπορτάζ του δικτυακού τόπου www.romania-insider.com , πέρυσι η Olympus Ρουμανία εμφάνισε κύκλο εργασιών 22,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11% σε σχέση με το 2010.
Για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία αναμένει να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της. Σε ότι αφορά τις εξαγωγές πέρυσι αυτές διαμορφώθηκαν στο ύψος των 20 εκατ. ευρώ προήλθαν από εξαγωγές, ενώ το 2012 η εταιρεία προσβλέπει σε εξαγωγές ύψους 32 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στη Ρουμανία ήδη 55 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της το οποίο εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ. και περιλαμβάνει τρεις μονάδες επεξεργασίας για το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αδελφοί Σαράντη, -οι οποίοι φέρεται να ενδιαφέρονται για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη-, εισήλθαν στην αγορά της Ρουμανίας το 1999, και έχουν επενδύσει μέχρι και το 2011, συνολικά 70 εκατ. ευρώ.

http://moneypost.gr/

Με πληροφορίες από euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...