Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σύνοψη των νεώτερων απο τον χώρο των media...



Πυρετώδης προετοιμασία για τον νέο Alpha
Κεντρικό ρόλο στον νέο Alpha θα έχει ο Λάκης Λαζόπουλος, αφού εκτός από το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» θα έχει και τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της γραμμής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ενώ η Ελένη Μενεγάκη «δεν αποκλείεται μετά από πρωινή και απογευματινή βασίλισσα να γίνει και βασίλισσα το βράδυ», όπως αποκάλυψε ο Δ. Κοντομηνάς, μιλώντας στην εκπομπή του Μακεδονία TV «Κορίτσια για σπίτι».

Σε συζητήσεις με τον Δ. Κοντομηνά βρίσκεται ομάδα πρώην συνεργατών του Alter (Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Κ. Χαρδαβέλλας, Ανίτα Πάνια) και ο πρώην μέτοχος του καναλιού Γ. Ψαρράς για την εξαγορά του Καναλιού 9, το οποίο αν τελικά μεταβιβαστεί, θα αποτελέσει το «ελεύθερο κανάλι των δημοσιογράφων».
Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Στάθη Τσαγκαρουσιάνου και Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή ανάρτηση στο site της «Lifo» στην οποία κατηγορούσαν τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι δημοσιεύει στο προσωπικό του site (enikos.gr) τα ζώδια της free press εφημερίδας.

Σε διαδικασία αναζήτησης λύσεων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (από 45,6 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα) κατά 10-12 εκατ. ευρώ ?πέραν του τραπεζικού δανεισμού... βρίσκεται ο πρόεδρος του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης.
Το ωράριο των εργαζομένων προσπαθεί να ελέγξει η διοίκηση της ΕΡΤ, εφαρ- μόζοντας σύστημα «διασταύρωσης».

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του διευ- θυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννη Λάτσιου με το κανάλι για την ανανέωση του συμβολαίου του. Το «διακύβευμα» εστιάζεται στο οικονομικό ζήτημα.


Σχεδόν ίδια παραμένει η μετοχική σύνθεση των καναλιών για το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ. Μόνη αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο του Σκάι, όπου στις «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» ο Γ. Αλαφούζος έχει το 77%, ο Β. Μαρινάκης το 13% (από 20%) και ο Γ. Κυριακίδης το 10%.

Εξαίρεσε η διοίκηση της ΕΡΤ τους ανταποκριτές από την προϋπόθεση της μονοθεσίας, προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους με τη δημόσια τηλεόραση.

«Λουκέτο» μπήκε στο κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» στην οδό Μίνωος, ύστερα από απόφαση της εργοδοσίας, ενώ οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στέλνοντας εξώδικο στην εκδότρια.
Το δικαστήριο πάντως απαγόρευσε έως τις 7 Μαρτίου, οπότε θα εκδικαστεί η αίτηση ένταξης της «Ελευθεροτυπίας» στο άρθρο 99, τη διάθεση ή πώληση του τίτλου της εφημερίδας, όπως ζητούσαν οι εργαζόμενοι.
Εν τω μεταξύ έκοψε τη σύνδεση στο Ιντερνετ η Forthnet εξαιτίας ενός απλήρωτου λογαριασμού της εταιρείας «Χ.Κ. Τεγόπουλος», με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα της «Ελευθε-ροτυπίας», enet.gr.

(http://www.ethnos.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...