Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012


Το κείμενο υπογράφουν οι: Άννα Στεργίου, Κώστας Καρτάλης, Γιώργος Κιούσης, Σοφία Νέτα, Κάτια Αντωνιάδη
Το πρόβλημα στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική έχει οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση εμάς τους εργαζόμενους, που εδώ και πάνω από δυο μήνες βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.Χωρίς να παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας: καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεις σε όλους όσους έφυγαν, καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού και χρονοδιάγραμμα για τους υπόλοιπους, έγγραφη δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν θα πάμε σε κουρέματα σε αποζημιώσεις – δεδουλευμένα, θεωρούμε ότι η πρόταση των «4» συναδέλφων της Κυριακάτικης  είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Χωρίς ανοιχτή την εφημερίδα, δεν υπάρχουν ούτε ασφαλιστικές εισφορές πλην των
συναδέλφων, που έχουν πάει σε επισχέσεις,  ούτε έσοδα – πράγμα που μπορεί να επικαλεστεί η εργοδότρια στο δικαστήριο.
Επειδή  εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην υπάρχει αντικείμενο για να δουλέψουν συνάδελφοι του πιεστηρίου αλλά και να χάσουμε την επαφή με το αναγνωστικό μας κοινό, που μέσα από το απεργιακό φύλλο μπορεί να βρίσκει την εφημερίδα μόνο περιοδικά και όχι με ενυπόγραφα κείμενα, που φέρουν και την σφραγίδα του συντάκτη, θεωρούμε ότι ο αγώνας μας έχει πετύχει να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα και να δικαιωθούμε εν μέρει στο δικαστήριο.
Στόχος μας δεν είναι να διαλυθεί η Ελευθεροτυπία αλλά να βρεθεί μια λύση για να υπάρχει και την επόμενη μέρα. Τυχόν διάλυση της Ελευθεροτυπίας θα σήμαινε αποσταθεροποίηση σε όλο το χώρο του Τύπου, που χτυπιέται λυσσαλέα με κίνδυνο κατάρρευσης και του ταμείου μας.
Οι αντοχές όλων μας έχουν εξαντληθεί αλλά δεν είμαστε εκείνοι ούτε που οδηγήσαμε την επιχείρηση στο άρθρο 99, ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε το χέρι μας να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτιά μας, οδηγώντας την σε πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...