Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Η εξέγερση των πολυεθνικών

Τον κίνδυνο για αποχώρηση από την Ελλάδα, αλλά και των ταυτόχρονων απολύσεων εργαζομένων, επισείουν οι πολυεθνικές εταιρείες απαντώντας στους εντατικούς ελέγχους που διενεργούν το τελευταίο διάστημα κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Την αποκάλυψη αυτή έκαναν χθες -στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων- ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, και ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς, Γιώργος Στεργίου, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά, τόσο για καθυστερήσεις πληρωμών όσο και για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των
πολυεθνικών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κομνηνός «Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις εταιρειών που
ελέγχονται από την ΥΠΕΑ. Μεγάλες πολυεθνικές μας λένε με νόημα τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, αλλά και το ότι δραστηριοποιούνται ακόμη στην Ελλάδα.
Οι έλεγχοι γίνονται σε επιχειρήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρονικών ειδών». Σε ότι αφορά τις ενδοομιλικές συναλλαγές ο κ. Στεργίου επεσήμανε ότι εξετάζονται όλο και περισσότεροι φάκελοι, προσθέτοντας ότι «Οι έλεγχοι αφορούν το θέμα της εμφάνισης εικονικών αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων, ώστε να αποφεύγουν τη φορολόγηση στη χώρα μας».
Από τη μεριά τους οι πολυεθνικές τονίζουν πως οι έλεγχοι γίνονται χωρίς κανένα πρόγραμμα και πως ποινές όπως αυτή της TASTY Foods δημιουργούν αρνητική εικόνα για ενδεχόμενους νέους επενδυτές.www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας