Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Νέα έρευνα απο την BAAS Μνημόνιο 2: Η διαχείριση της Διαφθοράς, Πρωταγωνιστής στις Εξελίξεις!

Πέρασαν επτά μήνες από το πρώτο μνημόνιο που αναλύσαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας Text Analytics. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να αναλύσουμε ακόμα ένα. Όμως, ένα νέο Μνημόνιο έρχεται να σημαδέψει τη ζωή των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες…  Σκοπός της ανάλυσής μας είναι να σας βοηθήσει να δείτε ξεκάθαρα τους βασικούς θεματικούς πυλώνες του νέου Μνημονίου σε εικόνες, χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο διαβάζοντας ένα τεράστιο κείμενο. Να σας πούμε εκ των προτέρων ότι κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, δεν ανακαλύψαμε κανένα ‘λαβράκι’. Το Μνημόνιο είναι, στην πραγματικότητα, μια ψυχρή απεικόνιση της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Είναι σαν ‘διάγνωση’ μιας ασθένειας που έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και μια προτεινόμενη ‘φαρμακευτική αγωγή’. Το αν αυτή η αγωγή είναι η σωστή ή όχι, ας το κρίνει ο καθένας από μόνος του.
Εμείς δεν θα κρίνουμε αν το νέο

Μνημόνιο είναι καλό ή όχι για τη χώρα. Απλά θα προσπαθήσουμε να απλοποιήσουμε την ερμηνεία του. Για άλλη μια φορά, η ανάλυση γίνεται με το πρωτοποριακό επιστημονικό εργαλείο Text Analytics της Leximancer, το οποίο εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα η  BaaS. Με απλά λόγια, η τεχνολογία Τext Αnalytics βοηθάει ώστε να κατανοήσουμε εύκολα τα νοήματα που κρύβονται πίσω από διάφορα ασύνδετα ή μακροσκελή κείμενα. Η τεχνολογία αυτή χρησιμεύει συχνά στην ανάλυση ερωτηματολογίων, συνεντεύξεων, πολιτικών ομιλιών, διάσπαρτων αναφορών στα Social Media κ.ά.

   Leximancer

Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση.

Πρώτη γενική εικόνα

Ο ροζ κύκλος στο κέντρο αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο “θέμα” του νέου Μνημονίου. Λέγοντας “θέμα” εννοούμε μια ομάδα από λέξεις/νοήματα που μπαίνουν κάτω από την ίδια ομπρέλα. Μέσα σε κάθε κύκλο μπορείτε να δείτε τις διάφορες λέξεις/έννοιες, οι οποίες ομαδοποιήθηκαν κάτω από ένα κεντρικό “θέμα”. Το θέμα, λοιπόν, που δεσπόζει, είναι το “Πρόγραμμα” (στο κέντρο του ροζ κύκλου).  Οι υπόλοιποι κύκλοι τώρα: ο μεγάλος πράσινος έχει ως κυριότερο θέμα τα “Διαρθρωτικά” μέτρα, ο μοβ έχει
Για την συνέχεια πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας